Topul celor mai bune filme anime cu jocuri de noroc

Înainte să începem să vorbim despre jocurile de noroc anime este mai bine să clarificam exact ce înseamnă această denumire. Anime provine de la cuvântul animație dar se referă în special la animațiile japoneze. Acestea sunt animații desenate manual și computerizate, cu imagini foarte colorate iar temele sunt inspirate în special din Japonia. Anime-ul este o formă de artă care include toate genurile întâlnite în literatură și cinema. În anul 1917 a fost ecranizat primul anime “Namakura-gatana” – un film cu durată de numai 2 minute. Designul personajelor este specific, înălțimea corpului este considerată baza proporției, dar un caracter comun a personajelor, folosit la toate desenele anime sunt ochii exagerat de mari, deoarece aceștia permit personajelor să arate emoții distincte.

Internetul a avut un rol esențial în expansiunea anime-urilor în afară granițele Japoniei. O altă proprietate a anime este aceea de a crea acțiune în lumi cu totul și cu totul fantastice: alte planete, Pământul undeva în viitor, tărâmuri care nu există etc. Chiar și în cazul în care acțiunea are loc în timpul și zilele noastre, există șanse foarte mari că cel puțin unul din personaje să aibă origini nepământene, puteri supranaturale sau abilitați anormale etc. Astăzi, aceste desene animate au fost transmise și sub forma unor jocuri de noroc anime, extrem de populare printre fanii genului. Să vedem acum care sunt cele mai populare creații anime din lumea gamblingului. Ne este foarte greu să decidem care trebuie să fie pe primul loc așa că o să vă lăsăm pe voi să decideți.

Kaiji: Ultimate Survivor

Povestea pare tipică dar jocul este plin cu acțiune și diferite situații interesante. După ce a absolvit liceul Kaiji se mută la Tokio pentru a găsi un job, dar nu-i reușește nimic constant. Deprimat, se închide în apartamentul său, înconjurat de băuturi alcoolice, jocuri de noroc și țigări. O vizită neașteptată, legată de o datorie veche, de mult uitată, îl scoate din această stare. Provocarea lui este să plece pe o croaziera ilegală cu jocuri de noroc. Aici viața lui se schimbă drastic …. Dar vă lăsăm pe voi să urmăriți această acțiune și să faceți parte dintr-un joc de noroc în stil anime, împreună cu manga Tobaku Mokushioroku Kaiji.

Kaiji - Ultimate Survivor

Kaiji – Ultimate Survivor

Kakegurui – Compulsive Gambler

Locul acțiunii este Academia privată din Hyakkaou, care găzduiește copiii oamenilor de afaceri și politicienilor bogați și influenți din Japonia. Aici, ierarhia este determinată de contribuțiile la consiliul studențesc. Acestea sunt alimentate de un sistem complicat de jocuri de noroc în care studenții își pariază averile. Cei care sunt ruinați devin “animale de casă”. Studenta Yumeko Jabami este încântată să se alăture acestei academii de elită și repede începe să contribuie la alimentarea consiliului studențesc. Cu capacitățile sale de a vedea prin înșelătoriile jocurilor de noroc, ea repede schimbă regulile, iar colegii ei încearcă să găsească diferite modalități de a o opri.

Akagi

În centrul jocului este cel mai popular joc chinezesc – mahjong. Acesta se joacă cu 4 jucători. Scopul este să ghiciți mâna adversarului. Puteți privi acest joc ca o partidă de poker online care necesită mai multă pricepere. După o primă noapte spectaculoasă de joc, Akagi este înscris pentru a juca pentru Yakuza împotrivă unor jucători specialiști. Ceea ce face Akagi să iasă în evidență este faptul că este puțin “nebun”. El este neînfricat, încântat de risc. Cu cât are mai mult pe linie, cu atât îi creste entuziasmul și adrenalină și mai mult. Este un personaj interesant în modul în care gândește, își manipulează și controlează adversarii prin un război mental.

Akagi anime

Akagi anime

Legendary Gambler Tetsuya

Acest joc combina câte ceva din Akagi și Kaiji, dar există și diferențe semnificative. Eroul principal Tetsuya nu încearcă cu adevărat să intre în capul adversarilor săi ci folosește diferite tehnici pentru a îi înșela. Ritmul acțiunii este foarte rapid, cu o varietate mare de jucători și nu vă veți plictisi nici măcar o clipă. Tetsuya este un jucător care cu ușurința câștiga fiecare partidă de mahjong și câștigă mulți bani, până nu se așează în fața celebrului Boushu-san. Acesta este momentul când eroul principal află cât de puțin cunoaște acest joc strategic și ca mai are de învățat foarte mult până se ridică la nivelul unui jucător profesionist.

One outs

Deși se pretinde a fi manga sport, acesta se încadrează și în categoria psihologica datorită focusului dual al poveștii – un aspect privește rezultatele diferitelor jocuri și competiția cu care se confruntă, iar celălalt se uită la psihologia din spatele sportului și cum să luați oponenții din punct de vedere psihologic. Unul dintre personajele noastre principale, Kojima Hiromichi, este un legendar jucător de baseball care a avut o carieră uluitoare de 21 de ani până acum. Singurul lucru este că, deși a avut acest succes individual uimitor, încă nu a reușit să câștige un campionat cu Lycaonii – ceea ce dorește cu disperare să obțină înainte de a se retrage din joc. Din cauza unui accident, Kojima vine să întâlnească adevărata stea a spectacolului – Tokuchi Toua. Tokuchi este un jucător de jocuri de noroc – fie că este la cazino, fie la un joc de baseball, dar metodele lui sunt specifice și nu lasă lucrurile în mâinile soartei. Mai degrabă, el își folosește abilitățile de a observa și de a citi oamenii să le manipuleze gândurile și acțiunile și să folosească acest lucru în avantajul său.

Unul dintre punctele cheie care au făcut anime diferit de desenele animate occidentale este conținutul și temele abordate. Teme precum violență, suferință, sexualitate, durere și moarte pot fi elemente de povestire folosite în anime. Stilul anime a devenit extrem de popular, fiind inspirat din titluri creative serioase.

Articole Similare