Joc Responsabil

Viața umană trebuie să fie trăită în balanță și orice aspect al său să fie trăit în limitele decenței. Din acest motiv, și jocurile de noroc trebuie tratate cu același nivel de responsabilitate. Ideea de joc responsabil este extrem de importantă și poate fi realizată sub diferite forme, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Jocul responsabil este foarte important

Jocul responsabil este foarte important

Cum Recunoști Semnele Dependenței de Jocuri de Noroc

Cel mai important aspect al protejării propriei persoane împotriva dependenței de jocuri de noroc și, în general, de orice altceva ce provoacă dependență este conștientizarea acestei. Fiecare dependență se manifestă diferit și excepție nu face nici dependența la jocurile de noroc. De asemenea, fiecare dependență depinde de la o persoană la alta.

Cu toate acestea, chiar dacă fiecare persoană se manifestă diferit atunci când se confruntă cu dependența de jocuri de noroc, există unele semne comune, care se manifestă în oarecare măsură în aceeași manieră la toată lumea, ajutând procesul de primire de ajutor pentru dependenții de jocuri de noroc. Dacă remarcați aceste semne la cineva, persoana respectivă are nevoie de ajutor.

Simți Nevoia să Joci în Secret

Atunci când simți nevoia să nu știe nimeni de faptul că joci jocuri de noroc și mergi în secret fie la un cazino fizic, fie joci în mediul online, poate fi un semn al dependenței tale de jocuri de noroc. Atunci când faci ceva simțind că nu este în regulă, creierul îți trimite impulsuri, cum ar fi sentimentul de rușine.

Din acest motiv, dacă simți nevoia să joci în secret, înseamnă că simți, în mod inconștient, faptul că nu ai parte de un joc responsabil. Prin sentimentul de rușine, creierul tău încearcă să te ajute să conștientizezi faptul că faci un lucru care nu doar că nu îți aduce un aport pozitiv vieții, dar chiar îți dăunează.

Nu Poți Controla Impulsul de a Juca

Dacă nu te poți controla absolut deloc atunci când încerci să îți impui ție însuți să nu mai joci, acesta ar putea fi un alt semn pentru dependența de jocuri de noroc. Important este, totodată, nu doar să conștientizezi dependența, ci și să îți asumi responsabilitatea și să faci tot ce îți stă în putință să ieși din această situație.

Este important să încerci pe cât de mult posibil, să nu continui să te lași fără să iei control asupra acțiunilor tale, pentru că oricât de multă plăcere îți provoacă jocul, să fii dependent nu poate sub nicio formă să te ajute. Trebuie să îți controlezi acțiunile, pentru că tu ești stăpânul propriului corp și te poți controla.

Controlați bugetul

Controlați bugetul

Joci Chiar Dacă Nu Mai Ai Bani

Probabil unul din cele mai evidente semne ale adicției tale de jocuri de noroc este acela când, în ciuda faptului că nu mai ai bani, continui să joci. Acest aspect al dependenței este dăunător nu doar pentru psihicul tău, însă atunci când un jucător simte nevoia să joace indiferent de consecințe, va face lucruri pe care le va regreta.

O persoană care joacă în ciuda faptului că nu mai are bani, va face rost de bani pentru a juca. Acest comportament înseamnă că se va împrumuta de la alții, va vinde bunuri personale și va găsi multe alte mijloace de a face bani, pentru a putea continua. Nu uita: jucatul jocurilor de noroc trebuie să fie un joc responsabil!

Ajutor Pentru Dependenții de Jocuri de Noroc

Dacă cunoști o persoană care are o astfel de dependență sau dacă te afli tu în această situație, credem că ar trebui să citești și despre jocul responsabil. Nu uita că este foarte important să fii informat, pentru că doar o persoană informată poate face alegerea corectă. De asemenea, dacă este nevoie, nu ezita să ceri ajutorul persoanelor de specialitate.

Consiliere Psihologică Pentru Dependenții de Jocuri de Noroc

Orice dependență provine dintr-o lipsă la nivel emoțional sau psihologic. Persoanele care beneficiază de ajutorul psihologic în vederea dependenței de jocuri de noroc au șanse mult mai mari să fie tratate de această dependență. Nu este nicio rușine să apelezi la ajutorul oamenilor de specialitate, așa că dacă este nevoie, nu ezita să ceri ajutor.

Centre de Tratament Pentru Dependenții de Jocuri de Noroc

În centre de tratament pentru dependența de jocuri de noroc, accentul este pus atât pe consiliere psihologică și psihoterapie individuală, cât și pe ședințe de terapie de grup și ședințe de consiliere cu membrii familiei. De asemenea, există forme de terapie ocupațională și terapie prin artă, care se dovedesc foarte importante în vederea tratării persoanelor dependente de jocuri de noroc.

Grup de suport

Grup de suport

Grupuri de Sprijin Pentru Dependenții de Jocuri de Noroc

Un grup de sprijin nu este un grup de terapie. Cu toate acestea, un grup de suport este de mare ajutor pentru dependenții de jocuri de noroc, prin faptul că persoana în cauză poate comunica cu alte persoane care au trăit aceleași experiențe, sau experiențe similare. Aceste grupuri sunt foarte practice, prin faptul că membrii se motivează reciproc.

Concluzii

Cel mai important pas în depășirea unei dependențe este conștientizarea sa și dorința persoanei în cauză de a se vindeca de dependența respectivă. Cel care caută să își repare greșelile și să își aducă viața pe drumul corect va avea numai de câștigat, pentru că există multe căi de ajutor la care poate apela.

De asemenea, dacă aveți probleme cu dependența dar nu sunteți dispuși să apelați la ajutor, încercați măcar să jucați doar pe cazinouri online licențiate, pentru că aceste cazinouri dețin parteneriate cu diferite organizații care vă pot ajuta în cazul în care vă decideți să luați măsuri. Să jucați cu cont de jucător verificat este important, însă și mai important este să aveți grijă de voi înșivă!

Întrebări frecvente

Atunci când suntem dependenți, tindem să ne îndoim de foarte multe lucruri, ba chiar de propria noastră persoană. Din acest motiv, am alcătuit pentru cititorii noștri o serie de întrebări frecvente despre căi de ajutor pentru dependenții de jocuri de noroc, și răspunsurile acestora, pentru a vă ajuta să înțelegeți fie propria dependență, fie cea prin care trece cineva drag.

🤔 Care este primul semn al dependenței de jocurile de noroc?

Primul semn al dependenței de jocurile de noroc este atunci când o persoană simte nevoia să joace în secret. Dacă nu suntem mândri de activitățile întreținute, este evident faptul că suntem, conștient sau inconștient, jenați de ceea ce facem. Acest lucru nu poate indica decât faptul că persoana în cauză este dependentă de jocurile de noroc.

🙋 Care este al doilea semn al dependenței de jocurile de noroc?

Al doilea semn conform căruia o persoană este dependentă de jocurile de noroc este atunci când nu își poate controla impulsul de a juca, în ciuda faptului că își propune în mod constant să nu mai joace jocuri de noroc. Atunci când nu ne putem controla un impuls, înseamnă că am pierdut controlul asupra propriei voințe.

🆘 Unde cauți ajutor pentru dependența de jocurile de noroc?

Există multe locuri în care poți primi ajutor în legătură cu dependența de jocurile de noroc, de la psihologi care oferă consiliere, la grupuri de sprijin sau centre de tratament. Diversitatea este importantă pentru că suntem cu toții diferiți, iar unele persoane preferă tratamentul individual, pe când alte persoane preferă să lucreze în grup, pentru a împărtăși sentimentele cu alții.

🖋️ Ce sunt grupurile de sprijin pentru dependenții de jocurile de noroc?

Grupurile de sprijin pentru persoanele dependente de jocurile de noroc sunt grupuri de oameni care se întâlnesc în mod regulat pentru a comunica între ele experiențe similare în legătură cu dependența sau cu perioada de după încetarea activității cauzatoare de dependență și care se ajută reciproc prin susținere, comunicare, motivare și prin înțelegere.

Articole Similare