Cum influenteaza genul jocul si pariul in cazinourile online

Comunitatea jocurilor de noroc din Romania se confrunta cu o dinamica extrem de interesanta. Din punct de vedere statistic, barbatii sunt clientela predominanta a cazinourilor online. Acestia asociaza cazinoul cu destinatia ideala de distractie, dar si din ce in ce mai multe femei incep sa isi petreaca timpul liber in compania celor mai bune platforme pe net. In ultimii ani, de indata ce concurenta in segmentul iGaming a devenit acerba, cazinourile online s-au aglomerat excesiv si au implementat o noua strategie de marketing, aceea de a-si promova portofoliile in functie de sexul jucatorilor si preferintele acestora.

Dintre barbatii intervievati, majoritatea prefera pariurile sportive, in proportie de peste 69%. Pe locul secund urmeaza jocurile de poker, apoi sloturile online. Doamnele prefera, in proportie de aproximativ 58% jocurile de tip bingo, pe locul secund fiind jocurile de carti si pe locul 3 urmand clasicele pacanele. Ruleta nu este atat de populara in topul preferintelor ambelor sexe, cu doar 25% dintre barbati manifestandu-si interesul pentru acest joc, comparativ cu aproape 18% dintre jucatoarele de sex feminin.

Jocul de Bingo este preferatul doamnelor

O fericita castigatoare a unei partide de bingo

Acest trend devine usor crescator daca evaluam interesul pentru jocul de blackjack, iar ambele grupuri par a prefera jocurile de carti, precum Blackjack online in defavoarea celor de ruleta. Sloturile sunt populare in randul intregii comunitati, din cateva motive consacrate: sunt usor de jucat, prezinta o mecanica de plata interesanta, functii unice, secvente explozive de premii si, in general, o probabilitate destul de ridicata de a declansa un bonus generos. In ceea ce priveste comportamentul acestor doua categorii de consumatori, atat barbatii, cat si femeile vaneaza adrenalina asociata jocului, sunt interesati de a face bani si de a se distra.

Daca am observat care sunt jocurile preferate de cele doua categorii si motivele din spatele acestor alegeri, haideti sa evaluam si varsta celor doua grupuri de consumatori. In general, segmentul de varsta cuprins intre 22 – 28 ani prefera jocurile de carti, precum Poker online, iar segmentul 28 – 36 ani prefera pariurile sportive, in timp ce sloturile par a fi pe placul oricarei varste. In ceea ce priveste reactiile la risc, concluzia acestui sondaj a fost extrem de interesanta. Am intrebat candidatii cum ar proceda daca ar castiga 1000 RON. Majoritatea, cam 70% dintre acestia, au raspuns ca ar incasa imediat castigul. Dintre acestia, femeile par a fi jucatoarele mai prudente, intrucat peste 75% dintre femei au raspuns ca s-ar opri din joc in momentul in care ar castiga o suma importanta, comparativ cu doar 65% dintre barbati, care au sustinut aceasi afirmatie.

Segmentul de varsta cuprins intre 22 – 28 de ani, cel mentionat mai sus, pare a fi mai predispus la risc, deoarece unii dintre acestia si-au manifestat dorinta de a reinvesti profitul de joc in favoarea unui timp indelungat de distractie. In ceea ce priveste locul preferat, raspunsul a fost aproape unanim: cazinourile online. Acestea ofera mediul ideal de distractie, cu destula diversitate si optiuni disponibile, pastrand in acelasi timp un inalt standard de siguranta. O mica parte dintre cei intrebati au raspuns ca prefera agentiile clasice de pariuri, iar sub 2% dintre acestia inca sunt amatori de cazinouri terestre.

Poker este un joc preferat de barbati

O mana decisiva intr-un joc de poker

Pentru ca mediile de joc au o importanta aparte, pentru o mai buna optimizare a serviciilor si produselor, trebuie sa va impartasim faptul ca peste 60% dintre cele doua categorii folosesc calculatorul sau laptopul pentru a juca online, 28% dintre acestia folosesc un dispozitiv de genul telefonului mobil, pentru a accesa un casino mobile iar 12% prefera o tableta. Sistemul de operare Android pare a fi cel mai popular, cu peste 74% dintre voturi. Cat cheltuie jucatorul de cazinou? Raspunsul nu ne-a surprins, pentru ca, in medie, barbatii cheltuie mai mult decat femeile. Spre exemplul, un barbat va cheltui aproximativ 350 – 400 RON/luna pentru jocuri de cazinou si pariuri sportive, iar femeile vor cheltui sub 300 RON/luna, pentru jocuri de carti si sloturi online.

Ce este surprinzator este faptul ca femeile reusesc sa se bucure de un timp mai indelungat de joc, chiar daca nu cheltuie la fel de mult. Desigur, jucatorii de sex masculin au un comportament usor impulsiv, iar jucatoarele de sex feminim par a fi mai cumpatate in decizii, preferand o moderatie aparte in ceea ce priveste jocul de cazinou. Reactiile inregistrate in momentul castigului sau ale pierderii au capatat valente interesante, pentru ca barbatii tind sa devina agresivi in pariere, in incercarea de a compensa o pierdere si pastreaza acelasi nivel al mizei in momentul in care au inregistrat un castig. Doamnele au un comportament usor analitic, incercand sa inteleaga factorii ce au dus la o pierdere a mizei, iar in cazul unui castig si-ar retrage banii de indata.

In cele din urma, momentele in zi in care facem din jocurile de noroc activitatea preferata par a fi diferite, in cadrul celor doua categorii. Barbatii prefera jocurile de noroc chiar si in timpul saptamanii, dupa munca, iar femeile prefera sa se destinda cu aceste activitati mai mult in weekend. Un lucru e sigur, lasand la o parte statisticile si comportamentele celor doua categorii, segmentul jocurilor de noroc a explodat in popularitate, iar acest lucru coincide cu lansarea unor platforme noi, ce urmaresc sa ofere jucatorilor din Romania tot confortul necesar. Ofertele online de top le puteti vedea pe aceasta pagina, care va ofera informatii despre cei mai importanti operatori licentiati din Romania.

Articole Similare