Controversa Star Wars Battlefront 2 – dezbaterea Loot Boxes

Când Star Wars Battle Front II a fost lansat pe 17 noiembrie 2017, a avut loc o reacție imensă în comunitatea de jucători, care înconjoară casetele de loot implementate și micro tranzacțiile în general. În SWBFII, jucătorul joacă împotriva altor jucători, ca soldați în universul Star Wars. Jucătorul poate debloca personaje puternice cu nume populare, precum Yoda și Darth Vader.

Deblocarea personajelor cu bani

Deblocarea personajelor cu bani

Acestea pot accesate ori trecând peste nivele, ori cumpărându-le cu bani. La accesoriile cu bani, jucătorul poate cumpăra cutii de loot care pot conține caracterele puternice. Principala controversă a fost aceea că este incredibil de greu să deblocați acele personaje, jucând doar jocul, iar jucătorii au fost mai mult sau mai puțin obligați să își folosească portofelul pentru a debloca acele personaje.

Comunitatea de joc consideră că aceasta este un lucru nedrept, și că le amputează abilitățile de jucători. Normal ar fi fost ca ei să poate obțină totul odată ce au cumpărat jocul. Cazul a fost că părțile interesante ale jocului erau aparent accesibile doar cheltuind bani. Aceasta a dus la un decalaj mare între jucătorii care au plătit și cei care nu au făcut acest lucru. Jucătorii plătitori au avut acces la părțile mai puternice și mai interesante ale jocului și din această cauză aveau mai multă putere în joc.

Singurul argument rezonabil este acela de a da o mulțime de bani pentru toate complementele, pentru a deveni un jucător de top. Cu alte cuvinte, creșterea stocurilor la EA. Ce credeți că a urmat după? Exact, EA s-a gândit să schimbe sistemul de loot box. Dezbaterea casetelor de loot este interesantă, deoarece arată că o mică parte a gameplay-ului poate avea un impact imens asupra recepției, chiar și în afara mediului de joc. Jocurile au o responsabilitate etică față de jucătorii și sănătatea lor mentală. Dezbaterea arată, de asemenea, că industria jocurilor își obligă jucătorii să cheltuiască direct bani, în loc să folosească mai multe tactici actualizate.

Este sau nu considerat joc de noroc

Este sau nu considerat joc de noroc

Casetele de loot din jocuri nu sunt tratate la fel de grav, ca omologii lor, jocurile de noroc de la cazinourile online. Casetele nu sunt noi. Maple Story (2003) a implementat cutii de loot din 2004 . Însă box-urile ca parte a gameplay – ului au devenit populare în 2017, când au generat un venit de aproximativ de treizeci de miliarde de dolari. Aceste cheltuieli imense pentru casele de loot și controversa Star Wars au ridicat semne de întrebare pentru comunitate, care au început să le asemuiască cu jocurile de noroc.

Unele țări au luat măsuri în această privință și le-au etichetat drept ca și jocuri de noroc, introducându-le în segmentul industrie, unde pot fi reglementate. Cercetările au arătat că jocurile de noroc și cutiile loot sunt chiar asemănătoare și produc aceleași efecteprobleme sociale și psihologice.

Star Wars Battlefront 2 posedă trei sloturi de carduri de actualizare – echipamente de putere, emoticoni-uri și poziții de victorie înfățișate într-o manieră interactivă și mai puțin directă, în contrast cu păcănele online. În ciuda acestui fapt, susținătorii controversei jocurilor de noroc din Star Wars Battlefront 2 consideră că mecanicul ar trebui schimbat. Ca răspuns la aceste dezbateri, organismele din UE pentru jocuri de noroc și reprezentanții jocurilor de noroc din statul Washington, au discutat despre liniile dintre jocurile de noroc și divertismentul video.

Au venit cu o declarație comună pentru a lucra reciproc în procesul de identificare a practicilor de jocuri de noroc în industria jocurilor video și pentru a se asigura că sunt respectate legile și reglementările naționale. Declarația din 17 septembrie 2018 prevede că amatorii de la UE vor fi activi în diferențierea și stimularea conștiinței cetățenilor UE despre distracțiile și obiceiurile de joc volatile.

Sistemul Loot Boxes II întrece niște limite

Sistemul Loot Boxes II întrece niște limite

Dimpotrivă, Tim Miller, purtătorul de cuvânt și directorul Comisiei pentru jocuri de noroc din Marea Britanie, a explicat că casetele de loturi Battlefront 2 nu au elementul de jocuri de noroc și nu s-a prevăzut nici un act hotărât.

După ce au avut probleme vizibile cu vânzarea jocurilor în Belgia și Olanda, precum și pe piața din Marea Britanie, organizatorii EA și-au revizuit cea de-a doua ediție în fața bătăliei și au desființat structura „plăți pentru câștig”, sau au redus căt s-a putut de mult. Pe parcursul anului 2017, producătorii de jocuri din Războiul Stelelor au depus eforturi pentru a slăbi efectul norocului întâmplător, dar avantajul competitiv al adversarilor din joc a fost încă bazat pe șanse. Prin urmare, au înlocuit conceptul de pericol cu avansare regulată. Progresia naturală a jocului a rămas, însă, la începutul anului 2018, unele caracteristici ateiste au fost recuperate, precum pozele victoriei, emoticon-urile și costumele. Aparate puternice sunt achiziționate prin nivelarea organică și colectarea Punctelor de îndemânare.

Articole Similare