Cele mai populare jocuri de cărți de jucat cu prieteni acasă

Multor oameni le place să joace cărți. Acest lucru vă permite nu numai să vă distrați, ci și să dezvoltați abilitățile de gândire logică, abilitatea de a analiza situația, de a număra puncte, precum și de atenție, perseverență, memorie. De asemenea, este convenabil să le luați cu voi în vacanță: natura, marea, trenul. Acestea ocupă un spațiu minim și oferă o plăcere maximă a jocului.

În acest articol vom analiza câteva jocuri de cărți interesante de jucat cu prietenii. Este posibil ca unii dintre voi să știe deja, iar alții se vor întâlni pentru prima dată cu aceste jocuri. Încercați să stăpâniți noi opțiuni de joc, amintiți-vă de jocurile uitate de mult din copilărie.

Jocuri de cărți de jucat cu prietenii acasă

Jocuri de cărți de jucat cu prietenii acasă

Poker Texas Hold’em

Рrоmоvаt pe іntеrnеt șі dе turnееlе tеlеvіzаtе, роkеr-ul еѕtе јосul dе сărțі ре саrе tоаtă lumеа vrеа ѕă îl ănvețe și sa-l јоасе. Poker-ul există în mai multe variante, însă сеа mаі mоdеrnă vеrѕіunе а јосuluі, Техаѕ Ноld’еm, і-а înlосuіt ре tоate celelalte. Fіесаrе јuсătоr рrіmеștе dоuă сărțі „аѕсunѕе”. Аșа роаtе înсере рrіmа rundă dе раrіurі. Сеі dоі јuсătоrі dіn ѕtângа dеаlеruluі fас blіnd-urі реntru а înсере рrіmа rundă – blіnd-urі mаrі șі mісі.

Lа rândul ѕău, fіесаrе јuсătоr trеbuіе ѕă рlătеаѕсă реntru а асореrі раrіurіlе ехіѕtеntе, ѕă ridice сu о ѕumă еgаlă ѕаu mаі mаrе dесât раrіurіlе ехіѕtеntе, în funсțіе dе lіmіtеlе соnvеnіtе ѕаu ѕă rеnunțе în cazul în care nu are carți bune. Оdаtă се primul раrіu еѕtе fіnаlіzаt, dеаlеrul рlаѕеаză сіnсі сărțі cu fața în sus în mіјlосul mеѕеі pe care le рutеțі utіlіzа реntru а соmbіnа сеа mаі bună mână сu сіnсі сărțі. Рrіmеlе trеі сărțі сu fаțа în ѕuѕ se numesc Lоr. А раtrа саrtе cu fața în sus ѕе numеștе turn, іаr ultіmа саrtе dесіѕіvă ѕе numеște river.

Ѕtrаtеgul dе јос Віll Вurtоn ѕрunе сă сhеіа vісtоrіеі еѕtе cele 3 T-uri: tасtісă, răbdаrе șі rеzіѕtеnță. “Сеа mаі іmроrtаntă dесіzіе ре саrе trеbuіе ѕă о luați еѕtе dасă îțі јосі mânа dе înсерut. Сеа mаі frесvеntă grеșеаlă еѕtе, јuсătоrіі să ѕе grăbеaѕсă ѕă јоасе рrеа multе mâіnі. Тrеbuіе ѕă fіțі ре dерlіn соnștіеnți dе tасtісіlе vpastre șі dе lосul vostru fаță dе сеl саrе dă cărțile. Реntru а асțіоnа dіntr-о роzіțіе аntеrіоаră, аvеțі nеvоіе dе о mână mаі рutеrnісă, dеоаrесе duрă vоі ѕunt mаі mulțі јuсătоrі сu сарасіtаtеа dе а mărі раrіul о dаtă ѕаu dе dоuă оrі. Еѕtе іmроrtаnt ѕă аveți răbdаrе șі ѕă аștерtațі mâіnіlе рutеrnісе dе înсерut реntru а face un joc strategic.

Joc de cărți Poker Texas Hold'em

Joc de cărți Poker Texas Hold’em

Macao

În primul rând, jucătorii trebuie să decidă în ce ordine vor juca. Cel mai adesea sensul este în acelor de ceasornic. După aceea fiecare jucător primește 5 cărți aleatorii. Celelalte cărți se lasă pe masa de joc și se întoarce o carte cu față in sus. Primul jucător trebuie să adauge o carte peste cea care este pe masa și să fie identica la culoare sau valoare (treflă peste treflă sau K peste K). Ceilalți continuă în același sens.

Joc de cărți Macao

Joc de cărți Macao

În cazul în care un jucător are mai multe cărți care corespund cu această regulă le poate pune pe toate peste cartea din mijlocul mesei. Dacă jucătorul nu are sau nu dorește să pună o carte, este obligat sa ia o carte din teancul rămas pe masa. Când un jucător rămâne cu o singură carte în mână, trebuie neapărat să strige Macao. Câștiga cel care rămâne primul fără cărți în mână. Dacă jucătorul care a rămas cu o singura carte nu strigă Macao și alții observă, va trebui să extragă încă 5 cărți din pachet. Când un jucător plasează mai multe cărți, el spune “Macao și Macale” pentru a termina jocul.

Blackjack

Blackjack, cunoscut și sub numele de vingt-et-un sau douăzeci și unu, este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino. Jocul este de origine franceză. O mare parte din popularitatea sa se datorează combinația de șansă și gândire, precum și capacitatea unor jucători de a număra cărțile pentru realizarea pariurilor câștigătoare.

Blackjack se joacă cu 4 sau 6 pachete de cărți. Obiectivul jocului este de a învinge mâna dealerului, aducând suma mâinii jucătorului cât mai aproape posibil de 21 fără să depășească. Asul contează pentru 1 sau 11. Toate “imaginile” (juvete, popă, damă) au câte 10 puncte și celelalte cărți poartă câte puncte sunt scrise pe ele.

Dealerul împarte câte o carte fiecărui jucător. Dacă cartea lui este un as, el oferă asigurări jucătorilor. Asigurarea este jumătate din toate pariurile jucătorului, ceea ce înseamnă că dacă un jucător joacă în mai multe mâini, pariurile sale sunt adunate și împărțite la 2. Odată ce cei care doresc sunt asigurați împotriva unui eventual blackjack al dealerului, se împarte o altă carte. Urmează „procesarea” cărților.

Joc de cărți Blackjack

Joc de cărți Blackjack

Dacă după a treia carte, suma unui jucător depășește 21, acesta pierde, dealerul colectează cărțile și pariul. Dealerul își distribuie cărți până când suma sa depășește 17. Dacă împarte un as, decide cu următoarea carte dacă îl va număra 1 sau 11. Dacă suma sa depășește 21, plătește toți jucătorii. Dacă jucătorul are un as și o „poză” sau 10, acesta este blackjack și pariul este plătit într-un raport 3: 2, cu excepția cazului în care dealerul are și blackjack. În acest caz, pariul este considerat egal

Aceasta înseamnă că pariul nu este nici câștigat, nici pierdut și poate să fie schimbat. Dacă jucătorul nu reușește să facă blackjack cu primele două cărți, el poate încerca pentru a ajunge cât mai aproape de 21, cerând mai multe cărți. Trebuie știut că jucătorul pierde dacă suma din mâna lui a depășit 21, indiferent dacă și mâna dealerului a depășit această sumă. Dacă au puncte egale, nici unul nu câștigă.

Bridge

Jocul Bridge, cunoscut și sub numele de bridge sportiv, este unul dintre cele mai dificile și interesante jocuri de cărți. Bridge este primul joc de cărți recunoscut ca sport. Milioane de oameni din întreaga lume joacă bridge, ceea ce îl face cel mai popular joc de cărți în rândul adulților. Podul este jucat de 4 jucători, toate cele 52 de cărți sunt distribuite. În ordine crescătoare sunt: ​​2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, jack, damă, popă, as. Jocul implică toate cele patru culori, iar puterea lor în ordine crescătoare este următoarea: Treflă, Caro, Cupă și Pica. Cel mai puternic anunț care bate toate celelalte este fără atu.

Bridge este un joc partener, ceea ce înseamnă că este jucat în perechi. Jucătorii care iau poziții unul în față celuilalt, formează perechea și rezultatul obținut este comun perechii. Fiecare jucător primește 13 cărți, iar tranzacția este distribuită în sensul acelor de ceasornic, câte o carte de persoană. După ce cărțile sunt distribuite, începe partea reală a jocului, care conține două faze principale – Anunț (licitare) și Joc.

Joc de cărți Bridge

Joc de cărți Bridge

Anunț

Pentru mulți jucători de bridge, anunțul este cea mai importantă parte, deoarece determină modul în care va merge jocul și care sunt obiectivele care trebuie atinse în mâna specifică. Anunțul începe cu jucătorul care a distribuit cărțile și continuă în sensul acelor de ceasornic. Jucătorul care face anunțul are 4 opțiuni:

  1. Pas, ceea ce înseamnă că este de acord cu anunțul făcut în fața lui, indiferent dacă a fost făcut de coechipierul său sau de unul dintre adversari.
  2. Puteți faceți un anunț mai mare decât cel anterior.
  3. Se anunță Contra atunci când ultimul anunț este făcut de echipa adversă.
  4. Să anunțe o Re-contra atunci când ultimul anunț este făcut de partener și este contracarat de oponenți.

Anunțul înseamnă cu adevărat ce tip de joc se va juca și câte mâini trebuie să faceți pentru a obține un rezultat pozitiv al jocului. Anunțul poate conține numerele de la 1 la 7 urmate de una dintre cele patru culori (pică, cupă, caro, treflă) sau fără atu. Cel mai slab anunț este treflă, ceea ce înseamnă că atuul va fi treflă, iar echipa care a anunțat acest anunț trebuie să facă minimum 7 mâini din 13 posibile.

Pentru a face un anunț mai mare, trebuie să creștem numărul de mâini care trebuie făcute. Dacă ultimul anunț semnificativ este urmat de 3 pas, atunci anunțul s-a terminat și extragerea poate începe. Jucătorul al cărui anunț a fost agreat este numit declarant. Dacă nimeni nu face un anunț semnificativ și cei 4 jucători sunt pas, jocul este oprit și începe o mână nouă.

Etapele jocului de Bridge

Etapele jocului de Bridge

Joc

Aceasta este a doua fază a jocului de bridge. Odată cu acesta începe jocul real. Jocul începe cu apărătorul din stânga declarantului. Următorul trebuie sp dea o carte care să corespundă cu culoarea ceruta pe masă, însă nu este obligat sa ridice valoarea. In cazul in care nu are carte de aceeasi culoare poate arunca un atu sau oricare alta carte. Scopul jucătorului este să-și facă mâinile, ceea ce depinde de anunțul pe care l-a făcut. De exemplu, dacă este jucat în 3 cupe, jucătorul trebuie să facă minimum 6 mâini de bază plus alte 3 sau un total de 9 mâini. Jocul se încheie cu trei ieșiri posibile.

Dacă jucătorul face exact mâinile de care are nevoie, jocul este considerat „câștigat” și el și partenerul său câștigă puncte în funcție de nivelul la care joacă. Dacă jucătorul nu reușește să înscrie numărul necesar de mâini, este considerat „marcat”, iar apărătorii câștigă puncte, a căror sumă depinde de numărul de mâini cu care a marcat jucătorul. A treia opțiune este ca jucătorul să facă mai multe mâini decât este necesar. Apoi, aceste mâini sunt considerate „bune” și aduc puncte suplimentare. Dacă jucătorul câștigă toate cele 13 mâini, aceasta se numește „mansa mare”, iar dacă pierde doar o mână, o „mansa mică”.

Articole Similare