Cel mai mare iaht va costa 800 de milioane de dolari

Primul lucru care îmi vine în minte atunci când menționează cuvântul „yacht” este o navă scumpă pe care au călcat miliardarii. De obicei, designul unor astfel de bărci seamănă cu faimoasa prăjitură de nuntă, deoarece părțile lor sunt literalmente stivuite una peste alta. Cu toate acestea, un student de la King’s College London, Chalhun Park a decis să schimbe radical ideea tradițională a ambarcațiunii menționate anterior.

Proiectantul Chalhun Park s-a săturat de acest lucru și a dezvoltat un plan pentru a crea un iaht imens Valkirie, a cărui lungime va fi de 229 de metri. Ea nu va fi ca toate celelalte iahturi – elementele structurale vor fi aranjate într-o manieră haotică. Va fi deschis tuturor destinatarilor. Vizitatorii vor putea merge la cazinouri, galerii, restaurante și chiar teatre.

Valkiria va fi un iaht futurist

Valkiria va fi un iaht futurist

Ca proiect de diplomă, tânărul designer a prezentat un desen al yachtului futurist Valkirie, care corespunde tuturor tradițiilor deconstructivism. Această direcție în proiectare a fost propusă de filosoful francez Jacques Derrida, iar conceptele sale au forme curbe. Cu toate acestea, o navă neobișnuită ar fi rămas pe hârtie dacă designerul principal de iahturi Palmer Johnson nu i-ar fi plăcut ideea. În acest stil, de exemplu, a fost construită clădirea de birouri Dancing House din Praga. De fapt, aceasta este o metaforă arhitecturală pentru un cuplu dansant. Datorită muncii comune a entuziaștilor, lumea a văzut proiectul Valkirie de 229 de metri, care va deveni cel mai mare iaht din lume, depășind Azzam de 180 de metri, deținută de președintele Emiratelor Arabe Unite.

Valkiiria va avea un design unic

Valkiiria va avea un design unic

Trebuie menționat imediat că, așa cum a fost conceput de dezvoltatori, un instrument de înot nu poate fi achiziționat pentru uz personal. Nava va deveni un loc public pentru divertisment. Pasagerii din Valkirie vor putea vizita: un cazinou cu multe jocuri de ruletă și blackjack, un restaurant, o galerie și chiar un teatru, doar achiziționând un bilet. Are 26 de cabine pentru 52 de invitați și 46 de saloane pentru 92 de angajați. Interiorul este plin de ferestre mari și are o terasă pentru mers pe jos. Corpul cu un strat de fibră de carbon va fi acoperit cu oțel și aluminiu. Forma iahtului va oferi cea mai mică rezistență la vânt – astfel încât poate dezvolta o viteză mai mare cu un consum minim de combustibil.

Valkiria va avea si caracteristici unice

Valkiria va avea și caracteristici unice

Specificații:

• Lungime totală 229 m

• Lățime 30 m

• Proiect de 7,5 m de

• O punte pentru a fi utilizate exclusiv de către proprietarul

• Pasageri 52 de persoane

• Cabine pentru pasageri 26 de persoane de echipaj 92 pers

• Capacitatea rezervorului de combustibil 1500 t

• Motoare capacitate maximă 2h17MW

• Gama de navigație autonomă la o viteză de 16 noduri 10000 mile

• Viteza de până la 25 de noduri

Costul estimat al Valkirieei este de 800 milioane dolari.

Principala provocare pentru Chulhun a fost apariția iahtului, căutând să creeze o navă unică. Majoritatea iahturilor de pe piețele de transport sunt destul de uniforme: toate sunt predominant albe și seamănă cu tortul cu mai multe niveluri. Chulhun a încercat să redea formele tradiționale și a evitat liniile drepte în toate felurile, astfel încât contururile lui Valkirie să fie sfidătoare și jucăușe. Ca materiale, Park intenționează să folosească elemente din aluminiu și fibră de carbon pentru a face nava ușoară, durabilă și rapidă.

Coca din viitorul iaht contribuie, de asemenea, la acest lucru, conform proiectului lui Chulhun, Valkirie este un trimaran, adică este format din trei nivele – principalele și două elemente externe. Datorită acestui design, nava are o stabilitate ridicată și o navigabilitate excelentă, ceea ce vă permite să dezvoltați o viteză destul de mare fără prea mult efort. Folosind două motoare electrice, Valkirie de 17 MW poate atinge viteze de până la 25 de noduri (~ 46 km / h). Rezerva de energie la această viteză este de aproape 7,5 mii km.

Forma navei nu este doar un rafinament de design. Contururile inedite reduc la minimum rezistența vântului, ceea ce va permite iahtului să dezvolte o viteză impresionantă. Despre momentul lansării Valkirie în apă, nu se știe nimic.

Articole Similare