Ce este mai bine: jocuri online vs vizionare maraton?

Binge este un termen împrumutat și s-ar putea să nu vă zică nimic pentru mulți dintre voi dar în categoria de pariori este extrem de răspândit. În dicționarul englezesc Cambridge este notat ca și tendința de a face lucruri în exces, a consuma alcool, a mânca prea mult, a viziona prea mult, toate obiceiuri extrem de nesănătoase. Vizionarea Binge se referă la practica obișnuită acum de a viziona multe episoade ale unei emisiuni de televiziune într-o singură ședință. Termenul a câștigat popularitate în ultimii ani, odată cu creșterea serviciilor de divertisment online, care tind să elibereze serii TV sau sezoane întregi, de obicei fără întreruperi publicitare, cunoscut la noi ca și maratonul de filme.

Maraton la fimle și seriale

Maraton de filme

Pericolele la vizionarea maraton

Pentru că milioane de oameni, din întreaga lume, profită de comoditatea divertismentului digital și au tendința de o face în exces, cercetătorii au început să analizeze atent modul în care această tendință influențează sănătatea individului. Potrivit oamenilor de știință, oamenii dezvoltă dependență la binge, deoarece eliberează o substanță chimică naturală în creier, care îi face să se simtă bine. Această substanță chimică, numită dopamină, este responsabilă pentru sentimentele de fericire care provin din a face ceva plăcut, cum ar fi exercițiile fizice sau consumul de mâncare bună. Vizionarea de ore în șir a unei emisiuni de televiziune îndrăgită poate, de asemenea, elibera dopamina, mai ales atunci când acele episoade pot fi vizualizate fără întrerupere.

Deși maratonul de seriale sau filme preferate online nu este atât de nociv ca și consumul exagerat de mâncare sau alcool, oamenii de știință avertizează astfel de vizionări ar trebui să fie făcute cu moderație, pentru a evita orice efecte secundare potențial negative iar recomandarea nr. 1 este luarea de pauze ocazionale pentru activități fizice și socializare sunt de obicei recomandate. Pericolele unui stil de viață sedentar sunt reale.

Cu ce putem înlocui?

Jocurile online, în special jocurile de cărți, sunt bune pentru îmbunătățirea abilităților mentale, gândirii strategice, memoriei și coordonării. Jocul impune o cantitate mare de abilitate și concentrare, îmbunătățește coordonarea mână-ochi, îmbunătățește și memoria. Mai mult decât atât, dezvoltă treptat abilitățile de sarcini multiple simultane, care vă pot ajuta în viața de zi cu zi. La jocurile de cărți online se pot adăuga foarte multe alte categorii, în funcție de preferințe, unii pot opta pentru sudoko, alții pentru rummy, pe când unii oameni optează pur și simplu pentru jocuri distractive, care de asemenea implică strategii, abilitați și care participă la dezvoltarea mentală a individului.

Agilitatea îmbunătățită

Jocurile de cărți nu sunt un concept nou, mai mult decât atât, acestea au o istorie la fel de lungă ca și omenirea. Sunt jucate de secole întregi, însă dragostea pentru aceste jocuri nu s-a redus absolut deloc. Jocurile de cărți cu prietenii, cu familia, au dezvoltat o pasiune pentru indivizi cu mult timp în urmă. Credem că vă este cunoscută zicala „există întotdeauna un motiv în spatele a ceea ce strămoșii noștri au ales să facă” și reflectând acest lucru la jocurile de cărți, ele sunt cunoscute pentru a îmbunătăți memoria, concentrarea și abilitățile analitice care adaugă îmbogățirea mentală generală.

Jocuri de noroc online

Jocuri de cărți online

Reducerea stresului

Secolul în care trăim si toate inovațiile tehnologice aduse de vremurile noi, obligă omenirea să trăiască viața într-un ritm nebunesc, obligatoriu însoțit de stres. Când afirmăm că jocurile de cărți online au beneficii psihologice substanțiale, ne bazăm pe cercetări de încredere, care prin studii efectuate ne indică, că utilizatorii obișnuiți ai jocurilor de cărți prezintă niveluri de stres mai mici, cortizolul – unul dintre hormonii primari legați de stres. Luând în considerare numai acest beneficiu, nu este greșit să spunem că un mod plăcut de a încheia o zi încărcată este la o partidă de blackjack online.

Menține individul prezent și implicat

Cu siguranță ați trecut de mai multe ori prin aceste stări, în care vă simțiți blocat în unele momente. Doriți cu ardoare să faceți ceva, dar nu vă puteți gândi la nimic distractiv pentru a vă trece timpul! Nu sunteți singurii! O rutină mundană și plictiseala duc adesea la stagnare mentală, dar există prea multe cazuri în viața noastră în care ne regăsim fără nimic de făcut. Jocurile online intră în completarea acestui vid, menținându-vă ocupat și activ mental și psihologic. De exemplu, unele jocuri de casino live împotriva adversarilor virtuali sau a adversarilor umani într-un cadru virtual este la fel de implicată cognitiv ca și jocul cu un om din lumea reală.

Disponibil oricând

Aici nu mai vorbim doar de o încheiere de seară plăcută, ci aducem în discuție stresul de zi cu zi, dobândit la fiecare secundă. Și câte momente goale din viață nu aveți în fiecare zi, impuse de sistem, ori că așteptăm autobuzul, ori că stăm la coadă, sunt momente pe care le irosim fără să avem de ales, dar în același timp putem face ceva bun din ele, cum este reducerea stresului. Tocmai datorită acestor inovații tehnologice putem profita de jocurile de noroc online oricând, acestea fiind adaptate perfect la dispozitivele cu ecrane mai mici și o minimă condiție, pentru o conexiune la internet decentă.

Mult mai ușor oprit

De câte ori nu ați spus încă un episod și gata și v-ați trezit că e 4 dimineața? Bineînțeles că acesta este o strategia de a crește curiozitatea telespectatorului. Acest lucru îi obligă să continue să urmărească o serie. De cele mai multe ori pierdeți controlul asupra cât de mult timp petreceți vizionând un spectacol și asta duce la o spirală vicioasă de deteriorare a sănătății și de pierdere de timp. Avantajul la jocurile online, în afară că este o activitate extrem de plăcută, este că puteți spune stop imediat ce vă doriți acest lucru, fără să pierdeți secvențele următoare.

Vizionarea excesivă a serialelor, show-urilor, reduce automat timpul petrecut cu cercul social și vă împiedică să ieșiți și să întâlniți oameni. Este mai probabil să anulați planurile cu prietenii, astfel încât să puteți continua să vizionați episoadele următoare, ca nu cumva să pierdeți partea cea mai interesantă. Deși acest lucru nu sună chiar așa de rău pentru weekend sau două, nu este sănătos și nici nu este recomandabil să evitați interacțiunea umană pentru mult timp.

Articole Similare