Topul celor mai exclusiviste jocuri de poker

Cel mai iubit si popular joc de carti, pokerul, nu a incetat niciodata sa adune milioane de jucatori sub acelasi acoperis. In cazinourile terestre, in mediile online, la televizor sau in cluburi particulare, acest fenomen a generat interes in randul tuturor amatorilor si profesionistilor.

Dar acest articol nu este dedicat evenimentelor grandioase, de genul WSOP – World Series of Poker, sau vreunui cazinou online cu vreo sesiune live – nu – ci vom dezbate si va vom prezenta acele jocuri mici, pe mize fabuloase, ascunse de randul lumii, ale caror protagonisti sunt, in general, vedete, VIP-uri si cei cu buzunare adanci. Vom discuta despre acele partide de poker jucate fara vreo limita de bani, despre locurile in care se fac averi dintr-o singura mana si despre cele mai prestigioase adunari ale veteranilor acestui joc.

I-ati vazut si i-ati admirat in filme, probabil unii dintre voi ati avut ocazia sa-i admirati si in persoana, sau se le cereti vreun autograf – norocosilor! Actori celebri, precum Ben Affleck, Tobey Maguire, Steva Martin, chiar Leonardo Dicaprio se numara printre expertii acestui joc de carti si, dupa cum stim prea bine, isi permit cam orice miza. Dar aceste celebritati nu se pot aduna oriunde sa se bucure de o partida de poker, pentru ca intimitatea si o valiza plina de bani merg mana in mana. Haideti sa va dezvaluim unde se joaca aceste partide de poker la nivel inalt.

Sesiunea speciala din Silicon Valley, din The Bay Area. Titanii industriei tech se aduna, in mod regulat, pentru a se bucura de compania prietenilor, in cadrul unui meci amical, pe mize extrem de mici – comparativ cu averile cumulate ale acestor domni. Se prefera Texas Hold’em fara limite, cu mize de 100 / 200 USD. Participantii, sub tutela lui Phil Hellmuth, sunt experti ai acestui joc si, cu fiecare ocazie, il ridica la rang de arta.

Un joc privat, pe mize de milioane

Jocul lui Molly, una dintre cele mai exclusiviste partide de poker

Sesiunile de poker ale excentricului Dan Blizerian – si asta o sa va placa in mod special! Nu se joaca de doua ori in acelasi loc, mizele sunt enorme, iar compania…e demna de un catalog Playboy. Votat cel mai interesant om de pe Instagram, Dan Blitzerian refuza compania actorilor celebri, pe motiv ca … nu-si permit mizele lui!! Nu mica ne-a fost mirarea cand am aflat ca printre mizele obisnuite se numara un Mercedes / 100.000 USD, un Ferrari / 300.000 USD sau chiar un Bugatti / 1.000.000! Tare as vrea sa fiu dealer in cadrul acelui joc!

Jocul lui Larry Flynt. Mize maricele, 4000 / 8000 USD, plus o taxa suplimentara de 500 USD – daca jucatorii intarziau – au atras cei mai mari profesionisti ai jocului de poker, in varianta numita 7 – Card Stud Game, in locatia numita Hollywood Hills. Numarul banilor invartiti in cadrul acelor jocuri este colosal, pierderi de 2 milioane si castiguri de vreo 10 sunt la ordinea zilei.

Macau organizeaza o sesiune speciala, ce poarta numele Starworlds Poker King Club. Este atat de exclusivista, incat isi permit sa refuze nume celebre ale jocului de poker. Are loc in cazinoul cu acelasi nume si se joaca pe mize extrem de mari: 10.000 / 20.000 USD. Pentru a intra in joc trebuie sa primesti o invitatie speciala, din partea organizatorului Richard Yong – un bilionar celebru. Este, de obicei, adresat jucatorilor asiatici, iar strainii trebuie sa returneze 20% din castiguri cazinoului.

Probabil cel mai celebru joc de poker, sau genul de sesiune exclusivista, ce a inspirat si filme, este jocul lui Tobey Maguire, sau Molly’s Game. Dintre jucatorii consacrati se numara Ben Affkeck, Dicaprio, Matt Daemon si altii.

A debutat in sectiuna VIP a hotelului Viper Room, iar Molly – pe atunci doar o chelnerita – a devenit pe parcurs organizatoarea acestei sesiuni speciale. In cartea numita: Molly’s Game, ea descrie cum s-a dezvoltat aceasta sesiune speciala, ce fel de jucatori de poker sunt vedetele noastre preferate si cati bani a adunat acest turneu.

Spre exemplu, cu un zambet pe buze, Molly spune ca actorul care il interpreteaza pe SpiderMan, Tobey M., e zgarcit la tips-uri, este un jucator excelent, dar cand pierde – o face cu scandal. Matt Daemon si Ben Affleck sunt extrem de amabili. Ce mai, niste cavaleri!

In cuvintele ei, Molly spune ca a fost martora unui castig colosal: in 30 de minute, un participant, al caruit nume nu a fost dezvaluit, a castigat 100 de milioane de dolari. Ganditi-va un pic la suma asta.

Ar mai fi de mentionat si faptul ca Willie Nelson gazduieste, la resedinta sa din Maui, un joc special, ale carui mize nu au fost niciodata dezvaluite. Woody Harrelson, Owen Wilson si Luke Wilson sunt doar cateva dintre celebritatile ce ii tin companie, intr-o atmosfera de relaxare totala.

Articole Similare