Runner Runner 2013 – recenzia filmului de la un jucător profesionist

Runner Runner este filmul în care Justin Timberlake și Ben Affleck vă duc în lumea jocurilor de noroc, unde poveștile despre poker online sunt concentrate pe lăcomie și corupție. Dorința și ego-ul sunt unele personajele principale, care domină pe toată perioada filmului și care au dus la deraierea de la o carieră promițătoare, a unui tânăr student de la Princeton, Richie Furst. Să mergem la Costa Rica și să vedem cum se joacă poker online între profesioniști, sun îndrumarea lui Leonardo DiCaprio, unul dintre producători.

Momentul zero când Richie pierde toți banii

Momentul zero când Richie pierde toți banii

Ce se întâmplă cu adevărat în filmul Runner Runner

Ben Affleck este la primul său rol de ticălos, Ivan Block, care a oferit câteva linii memorabile – a fost epitomul lăcomiei și corupției, dar a prezentat în același timp calități apreciabile, manipulatoare, comice și amenințătoare. Abilitatea lui Ben Affleck în poker este bine-cunoscută, doar a câștigat Campionatul de Stat la California Poker în 2004 cu 356.400 de dolari, astfel că dedicația lui totală pentru personajul Ivan, nu ne surprinde deloc.

Richie Furst, interpretat de Justin Timberlake, se vede nevoit să-și plătească studiile la Princeton iar unicul mod care-i zâmbește este poker online. Pentru ca filmul să continue pe latura sa dramatică, Richie pierde și ultimele sale economii, însă descoperă că site-ul de poker online este unul fraudulos.

Având dovezi despre această înșelăciune, Richie pleacă în Costa Rica pentru a se confrunta cu proprietarul site-ului, Ivan Block, care își conduce compania din străinătate. Coincidență sau nu, Richie sosește la San Jose în același weekend cu convenția anuală a jocurilor de noroc și decide să-și prezinte cazul la cel mai înalt nivel. Fiind impresionat de drama studentului, sau cel puțin așa a vrut să arate, Ivan îi oferă un loc de muncă.

Costa Rica cu una din frumusețile ei

Costa Rica cu una din frumusețile ei

La fiecare pas, în sufletul lui Richie răsădea câte un nou firicel de îndoială despre bunătatea și sinceritatea șefului său. Primul pas către această veche – nouă convingere, a fost când Ivan a aprobat jocurile politice murdare a primarului Meyer Lansky. Ultimele impresii despre bunătatea șefului său au fost șterse de imaginea lui Ivan care hrănea animale sale de companie, aligatori, cu pui. Ideea că este un șarlatan i-a fost implementată sau readusă, de un agent FBI, Anthony Mackie, care l-a abordat pe Richie, pentru a-l ajuta să-i demaște planurile criminale ale lui Ivan Block.

Costa Rica nu a fost aleasă întâmplător pentru derularea filmului. Motivul principal a fost reglementările și legile interne ale jocurilor de noroc online din SUA, care au fost extrem de rigide, la acel moment. Povestea filmului evidențiază și faptul că nu toate site-urile din Costa Rica sunt cu adevărat legale dar și faptul că sunt jucători din State care joacă ilegal. Mai mult, pentru ca Richie să obțină dovezi despre fraudele de pe site, acesta a trebuit să intre în partea ilegală a legii.

Deși mulți critici nu sunt de acord cu noi, Ben Affleck a fost steaua principală, care a dus filmul pe vârfurile culminate ale comediei. Acesta a jucat personajul rău, dominant, rolul mentorului, încrezător în puterile sale de convingere. Justin Timberlake a preluat rolul naivului dar care totuși era încrezător în deciziile sale și care s-a ales cu cea mai frumoasă fată. Cu toate acestea, povestea Runner Runner este despre cine va învinge și înțelege cine și prin ce mijloace.

Natura bulversantă din Puerto Rico

Natura bulversantă din Puerto Rico

Nu o să vă spunem finalul filmului, pentru că nu sunt din acea categorie care vrem să stricăm cheful omului, dar vă spunem că sunt anumite efecte, care au înfrumusețat scenele din filmul Runner Runner și nu vorbim de scenele de poker online. Deși filmul vorbește despre Costa Rica, cele mai multe scenarii s-au filmat în Puerto Rico, o insulă din Caraibe luxuriantă, cu plaje cu nisip fin, palmieri, iahturi, baruri, o natură care exprimă eleganță, lux, adrenalină, asociate cu jocurile de noroc.

Merită să-l vizionați?

Cu riscul să ne repetăm, cei mai mulți critici de filme, ar spune nu dar dacă sunteți un jucător de poker, atunci toate vasele înainte. Veți intra în cea mai bună aventuri de jocuri de noroc online, într- o atmosferă distractivă. Deși povestea este previzibilă și nu chiar originală, credem că talentul renumiților actori, au inspirat regizorii să producă și alte filme legate de această industrie. Filmul Runner Runner nu se bazează pe evenimente adevărate, sau cel puțin nici o sursă nu o precizează dar cu siguranță acest lucru i s-a întâmplat cuiva, cândva.

Articole Similare