Luptătorii UFC care au încercat să facă o carieră de poker

UFC și WSOP (World Series of Poker) au multe asemănări, iar comparațiile dintre cele două nu pot fi evitate. Federația de luptă, precum și poker-ul, sunt o descoperire majoră și s- au răspândit la începutul noului secol. În ambele sporturi, trecutul este destul de controversat, implicând adesea activități ilegale. Artele marțiale și poker-ul necesită exact aceleași calități mentale și nu este de mirare că multe dintre vedetele UFC au participat la tot felul de evenimente din calendarul de Poker.

UFC Campioni joacă Poker

UFC Campioni joacă Poker

În 2010, WSOP și UFC au început să organizeze evenimente comune

La unul dintre aceste evenimente, Mike “Fast” Swick a fost la doar câțiva pași distanță de lupta pentru titlul din categorie medie. Deși nu a ajuns la Octagon, Mike a participat și la turneul de poker, unde a terminat pe locul 10 și a câștigat premii în valoare de $ 34.748. În același an, vocea din spatele ambasadorului UFC și al Poker Stars Bruce Buffer a făcut, de asemenea, o descoperire impresionantă în cadrul evenimentului principal al World Poker Series.

Prezentatorul, care a anunțat concurenții care ies pe octogon, a terminat pe locul 478 din 7.319 jucători și a încasat $ 27.519. Cu doi ani mai devreme, Forrest Griffin a devenit campion UFC la categorie grele și doar 12 ore mai târziu a decis să stea la masă la evenimentul principal al WSOP. Din păcate, luptătorul, care a fost admis în „Hall of Fame”, nu a reușit să-și repete succesul în ring și a fost dat afară rapid, rapid din turneu.

Campionii UFC la WOSP

Campionii UFC la WOSP

Un alt reprezentant al UFC Hall of Fame, Chuck Liddle, a apărut, de asemenea, într-un turneu de poker în 2008, iar performanțele sale au ajuns chiar la televizor, după ce a câștigat o plată de amatori cu un șase și o pereche de culori diferite. Cu toate acestea, Chuck a avut noroc și a lovit două perechi la turn, ceea ce i-a adus un număr decent de jetoane. Puțin mai târziu, o altă piesă a sa a fost prezentată pe ESPN după ce a câștigat un pot atractiv.

Luptătorilor cu o afinitate pentru poker putem adăuga unul dintre cei mai mari din acest sport – steaua din categoria ușoară George St. Pierre. A concurat în World Series of Poker în 2012 și 2013, dar a fost eliminat din competiție la ambele în prima zi. În 2013, și-a pierdut aproape întreaga stivă de jetoane, după ce a primit o pereche de regi în mâna inițială și a plătit totul împotriva unui as și a unui cinci. Geniul tactic al Octagonului a comentat la acea vreme:

“Știu că sunt un luptător foarte disciplinat, dar pot spune cu siguranță că sunt un jucător de poker foarte nedisciplinat”.

Cel mai recent exemplu de transformare de la MMA la Poker

Acesta este campionul la categorie medie Collby Covington, care a dezvăluit într-un interviu că iubește poker-ul.

“Îmi place să joc poker. Vreau să devin primul campion mondial la două sporturi – poker și MMA. De asemenea, pot încerca luptele WWE, ceea ce m-ar face campion la trei discipline radical diferite. După ce l-am obținut în UFC, urmăresc acum un clasament bun în seria de poker. Îmi place să joc Texas Hold’em. Particip la diferite turnee, dar joc și la mesele „cash” cu miză mare. Abia aștept să merg la Vegas și să câștig ceva bani.”

Și, deși clasamentul său este încă departe de țintă, Covington a înregistrat câștiguri de $ 40.442 anul trecut. Poker-ul atrage sportivi din multe discipline diferite. Toți spun că doar așa pot înlocui fiorul unei curse reale și sentimentul de a învinge adversarul, sentiment atăt de caracteristic pentru pariuri sportive. Se pare că este doar o chestiune de timp ca un mare campion al Octagonului să dea lovitura finală în World Series of Poker.

Articole Similare