Este poker-ul online rigid? Mituri sparte

Ați citit, probabil, recenzii și publicații, precum „Poker-ul online este manipulat”. Cu siguranță ați întâlnit de zeci de ori această afirmație când navigați pe forumuri și bloguri de poker. Prin urmare, este timpul să discutăm despre cele mai mari mituri ale poker-ului și să dovedim că poker-ul online nu este manipulat.

Să spargem miturile

Să spargem miturile

Există foarte multe combinații de Straight Flush și Full House

În special nou-veniții la poker online care au jucat deja poker offline la cazinourile terestre sunt surprinși de acumularea de mâini de înaltă calitate in cazul poker-ului online. Întrucât rareori ajung să vadă straight flush-uri și quad-uri în jocurile de acasă și, iar un full house este o mână foarte specială, ei pot ajunge repede la suspiciunea că sala de poker online manipulează cărțile.

Acești jucători uită următoarele: în timp ce joacă într-un joc offline complet, de obicei vor juca doar 30 de mâini pe oră. În poker online, ei joacă de două ori mai mult, 60 de mâini pe oră. Pe lângă aceasta, chiar și începătorii joacă adesea la mai mult de o masă simultan. Un jucător avansat, care va juca șase mese, va juca de douăsprezece ori mai multe mâini pe oră ca jucător de poker live. În consecință, el va ajunge să vadă de 12 ori mai multe quad-uri, straight flush-uri si full house-uri.

Poker-ul online este manipulat, deoarece există prea multe set-up-uri

O configurare este atunci când o mână puternică este bătută de o mână și mai puternică. Adesea, un jucător cu mâna puternică își împinge toate jetoanele în mijlocul mesei și apoi se înfurie foarte tare când pierde împotriva unei mâini și mai bune. Configurațiile relativ obișnuite includ set vs. set, full house vs. full house.

Și din nou, așa cum am menționat mai sus, motivul acestei „rigidități” este același: cu cât un jucător joacă mult mai multe mâini online, astfel de setări sunt mai comune.

Joc de poker online

Joc de poker online

Poker-ul este manipulat, deoarece site-urile internaționale generează acțiune

Acest punct este o consecință a punctului de mai sus: Unii jucători sunt de părere (mai ales dacă pierd) că sălile de poker generează în mod intenționat acțiuni, alocând jucătorilor mâini puternice cu care vor merge.

Camerele de poker folosesc RNG (generatoare de numere aleatorii). Tehnic este aproape imposibil să înmânați carduri astfel încât „acțiunea va fi generată” fără a distribui anumite combinații de carduri statistic prea des. RNG-urile sunt verificate periodic de firme de audit independente. În plus, mulți jucători stochează și analizează istoricul mâinilor lor – fie cu software-ul statistic încorporat al camerei de poker, fie cu instrumente precum Holdem Manager. Diferențele statistice – chiar și cele foarte mici – ar scădea masiv încrederea în sala de poker dacă sunt descoperite. Și sălile de poker se bazează pe încrederea jucătorilor în software-ul lor. Nici o sală de poker nu și-ar putea permite o astfel de manipulare să devină publică fără a-și deteriora grav reputația.

Mai mult, în turneele de poker, sala de poker primește taxa (rake) în avans. Astfel, furnizorul nu are niciun avantaj de a genera acțiuni suplimentare – cu excepția faptului că în cazul în care un jucător are loc devreme, ar putea juca un alt Sit & Go sau DON. Dar aici sala de poker ar avea profit mult mai mult dacă ar ridica jaluzele mai repede.

Turnee de poker

Turnee de poker

Poker-ul online este manipulat, deoarece pierdeți întotdeauna după retragere

Mulți jucători de poker se plâng de acest lucru. Au câștigat câțiva bani jucând Texas Hold’em și, de îndată ce își retrag câștigurile, începe declinul. Acești jucători se plâng pe forumuri că sala de poker este manipulata și că aceasta este pur și simplu un truc al camerei de poker pentru a-i face să-și depună banii din nou.

Această afirmație este, desigur, o prostie. Este imposibil ca sala de poker să asocieze informațiile despre încasările voastre cu cărțile pe masa. Multe camere de poker folosesc sistemul de conturi master și conturi de poker. Pentru a vă încasa banii, trebuie să-i transferați de la poker în contul principal. Deoarece puteți transfera banii de acolo și la cazinou sau site-ul de bingo, este imposibil de știut dacă v-ați retras complet banii sau nu. Nu există nici o cale ca aceste sali online de poker să poată transmite date despre jucătorii de încasare către software-ul central care distribuie cărțile. În plus, un dezavantaj pentru un jucător ar implica într-adevăr favorizarea unui alt jucător – cum ar trebui să facă acest lucru o sală de poker? Este doar natura Texas Holdem că variația este enormă în acest joc de poker. Acest lucru nu are nicio legătură cu „rigiditatea”.

Poker-ul online este manipulat, pentru că am pierdut întotdeauna cu Pocket Ași

Mulți jucători de la mese urmează strategia de a juca strâns sau chiar foarte strâns. S-ar putea să fiți unul dintre aceste TAG-uri sau Rocks la mesele turneului. Când un astfel de jucător capătă în sfârșit o mână puternică, jucabilă, vrea să adune mai mult decât doar blind-urile (ceea ce este riscul dacă face doar o ridicare standard a preflop-ului 3BB). Așa că decide să-și bată pocket așii pentru a-i prinde adversarii. Aceasta este, evident, strategia greșită, intrucât este extrem de dificil să pliezi așii de buzunar post-flop, există un risc crescut ca acesta să își piardă toate jetoanele din cauza stilului său de joc. Poker-ul online nu este manipulat, dar jucătorii care nu respectă strategiile de bază vor pierde bani.

Urmăriți strategia de poker pentru câștig

Urmăriți strategia de poker pentru câștig

Concluzii

Jucătorii de poker online ar trebui să își dea seama că nu este benefic pentru proprietarii site-urilor de poker online să înșele. Să încalci cu bună știință legea ar fi sinucidere profesională. Există atât de multe controale și solduri, ca să nu mai vorbim de jucătorii de poker de rang înalt, astfel încât probabilitatea ca unul dintre ei să manipuleze jocul ar afecta reputația site-ului de poker. Este important să alegeți site-uri de poker online de înaltă reputație și să alegeți cele care au niveluri ridicate de acțiune. Acestea sunt semne bune că sunt operațiuni de înaltă calitate.

Probabil că nu e doar o coincidență că eCOGRA s-a născut după unul dintre cele mai mari scandaluri de poker online, în 2003. Odată cu creșterea masivă a acțiunii de poker online, a devenit evident că site-urile de poker online trebuie să se protejeze de înșelători și să se asigure că nu ar deveni victima unui asemenea scandal. Scopul Regulamentului și asigurării jocurilor online eCommerce, adică eCOGRA, este de a reglementa în mod oficial industria jocurilor online. A obține sigiliul de aprobare eCOGRA pe un site de poker online este egal cu sigiliul de aprobare „Gospodăria bună”. Sigiliul de aprobare este acordat operatorilor de jocuri online care au respectat pe deplin cerințele eGAP, care asigură că jocurile echitabile, comportamentul responsabil al operatorului și protecția jucătorilor sunt mai mari sau depășesc standardele. De asemenea, se asigură că toate softurile sunt, de fapt, în concordanță cu standardele de excelență eGAP și trece auditurile interne. Deoarece eCOGRA este liderul auditorilor online, este important să înțelegem competența de reglementare a acestor auditori.

Articole Similare