De ce să alegeți jocul de Poker față de Blackjack?

Nu sunt multe jocuri de cazinou care oferă o șansă reală a pariorului față de Casa pe termen lung. Însă, poker-ul și blackjack-ul fac parte exact din acea categorie care vă permite, folosind cunoștințe, strategii și abilitați să bateți dealer-ul și să ieșiți cu buzunarele pline. Totuși, între cele două jocuri există diferențe mari și pe care o să-l alegeți, depinde numai de preferințele personale. Aici o să încercăm să vă dovedim că o alegere precum unui joc împotriva mai multor adversari este mai bun decât un joc împotriva cazinoul. Totuși, nu uitați că ambele au avantajele sale și poate dacă nu sunteți un jucător profesionist la poker veți fi un parior strălucit la Blackjack.

Am selectat câteva motive pentru care considerăm poker-ul este o alegere mai înțeleapta față de jocul de cărți 21. Nu vă spunem să ignorați Blackjack-ul, pur și simplu vă oferim informații utile despre un joc înțelept, conștient și profitor.

Nu există margine pentru cazinou

Nu există margine pentru cazinou

Fără margine pentru Casa

Atât jocul de Poker cât și cel de Blackjack oferă jucătorilor posibilitatea să obțină câștiguri pe termen lung. De obicei, jocurile de cazinou au o margine a Casei, un RTP, care nu poate fi depășit. Pe termen lung cazinoul întotdeauna câștiga! Acest lucru este corect dar nu este valabil 100%. Cazinourile trebuie să câștige bani și acest profit este exact avantajatul Casei. Operatorii câștiga si de la jocurile de poker și blackjack, dar jucătorii pot utiliza strategii pentru a schimba șansa de câștig. Numai jucătorii profesioniști sunt capabili să câștige de la Blackjack pe termen lung, utilizând o strategie și respectând regulile foarte strict. Cu multa disciplină și îndemnarea ei pot reduce marginea Casei chiar și la 0.5%. Să numărați cărțile la Blackjack este cea mai bună strategie. Această strategie, aplicată corect, vă poate oferi un avantaj mai mare. Strategia nu este interzisă dar cazinoul vă poate întrerupe jocul dacă consideră ca jucați, numărând cărțile. Conducerea cazinoului urmărește foarte atent pentru pariorii de genul acesta.

Poker-ul nu are această problemă. Cazinoul nu este interesat de strategia voastră deoarece câștigul Casei nu depinde de pierderea sau victoria voastră. Cazinoul face bani prin reținerea unei sume foarte mici de la fiecare pariu pus pe masa. Nu contează dacă veți câștiga sau pierde, cazinoul deja și-a luat procentul. Dacă vă puteți îmbunătăți abilitățile la poker și aplicați o strategie corectă veți obține câștiguri pe termen lung. Acest lucru depinde numai de voi!

O strategie bună la Poker asigură câștig pe termen lung

O strategie bună la Poker asigură câștig pe termen lung

Am menționat mai sus marginea Casei dar o să vă oferim o explicație mai aprofundată, deoarece este important să înțelegeți ce înseamnă această noțiune. Când jucați poker cazinoul preia un procent din fiecare rundă, numit rake. Valoarea rake-ului depinde de regulile cazinoului și de mărimea pariului. De exemplu, un pariu de 20 RON, poate avea un rake de 1 RON iar unul de 100 RON – 5 RON. Acest procent este limitat la o sumă maximă, așa că pariurile mari sunt calculate după acest procent maxim. Este o idee foarte bună să știți care este rake-ul Casei, dar cheia aici este să jucați cu alți adversari ci nu cu Casa, deoarece de la adversarii aveți posibilitatea să câștigați mult mai mult decât este valoarea rake-ului. Acest rake se poate considera procentul Casei în cazul jocului de poker.

Marginea Casei la Blackjack este creată de regulile la masa. Fiecare regulă suplimentară la Blackjack poate s-o mărească sau s-o micșoreze. Un exemplu foarte bun este jocul de 21 care permite dublare după divizare. Acesta scade marginea Casei față de varianta fără această regulă suplimentară. Rake-ul la Poker este o valoare constantă, iar la Balckjack se poate modifica în funcție de reguli și strategii. Există posibilitatea chiar să obțineți un avantaj mai bun pentru parior dacă știți ce variantă să alegeți și să aplicați corect strategia cu numărarea cărților, fără că angajații cazinoului să vă “ofere” posibilitatea să vă ridicați de la masa.

la Poker iți poți alege adversarii

la Poker iți poți alege adversarii

Îți alegi oponenții

Un jucător de Blackjack care știe ce face, caută mese de joc cu reguli bune, ce să-i ofere un plus de avantaj. Când găsesc un joc de genul acesta trebui să știe să aplice și strategia perfectă fără să greșească sau să se lase să fie prins. Jucătorii de poker caută cele mai bune mese de poker. Regulile sunt aceleași dar jucătorii sunt diferiți. Acum este momentul să obțineți un avantaj foarte mare. Ce ați alege? O masă cu niște jucători experimentați sau una cu pariori mai slabi? Răspunsul este clar – alegeți masa cu jucătorii mai puțin pricepuți. Nu vă luați după orgoliul sau abilitați pe care poate că nu le aveți. Aici este vorbă de bani! Mai bine și învingeți și să câștigați decât să jucați cu cei mai buni și să plecați acasă cu portofelul gol! Ne interesează profitul cu nu reputația de jucător de poker. Dacă alegeți o masă cu jucători profesioniști vă puteți aștepta ca ei să facă o greșeală ca să vă creșteți șansa, dar acest lucru este foarte puțin probabil. O masă cu jucători mai neatenți o să vă aducă un profit mai mare fără să sperați la o eventuală greșeală din partea adversarilor. Un alt tips – nu vă concentrați asupra unor rezultate pe termen scurt! Aici vorbim de un profit pe termen lung.

Nu numărați cărți

Nu numărați cărți

Nu trebuie să numărați cărți

Strategia cu numărarea cărților poate că vi se pare dificilă dar adevărul este că mulți o pot învăța repede, deoarece nu este nevoie să țineți minte toate cărțile ieșite pe masa ci doar să adăugați sau să scădeți 1 în funcție de culorile ieșite. Dar într-un mediu live, cu multe pachete de cărți și cu timp de reacție limitat poate că nu va fi chiar așa de simplu să nu greșiți, iar o greșeală imediat va modifica RTP-ul jocului, adică va crește avantajul Casei. Dacă jucați poker nu trebuie să vă stresați cu număratul. Ca să fii un jucător bun la poker trebuie să știi să calculezi și să folosești cote și, credeți-ne, este mult mai ușor să înveți să faci asta decât să numeri cărți și să folosești sisteme suplimentare la Blackjack. Totuși, depinde de voi care dintre aceste jocuri vi se potrivește mai bine. Unii sunt matematicieni mai buni, alții sunt buni în a îi analiza pe adversarii la masa.

Mai multe variante de joc

Blackjack este un joc simplu. Opțiunile suplimentare sunt puține și sunt extrem de ușor de aplicat și învățat. În schimb, poker-ul este un joc mai greu care include multe variante care au complexitate diferită și opțiuni suplimentare. De Blackjack vă puteți plictisi repede și nu prea aveți cum să schimbați atmosfera. Poiker-ul este ceva diferit. Nu este ușor să devii un jucător bun la poker dar dacă reușiți cu una dintre variante, de obicei cea de bază Texas Hold’em, puteți încerca și celelalte variații care să vă îmbunătățească abilitățile și o să vă ofere această diversificare pe care nu o puteți găsi la jocul 21. Cel mai profitabil joc din acel moment este jocul Omaha. Deci, luați un loc și jucați Texas Hold’em până deveniți într-adevăr bun și treceți la Omaha.

Multe jocuri online

Multe jocuri online

Joc online

Puteți juca poker si blackjack la casino online . Ambele sunt disponibile in varianta gratuita și pentru bani reali. Este foarte important să știți că dacă alegeți Blackjack online pe bani reali utilizează un program software pentru a amesteca cărțile după fiecare mana. Spre deosebire de blackjack-ul live, programul de calculator poate amesteca instantaneu întregul pantof după fiecare mână. De aceea, numărarea cărților online este o pierdere de timp. Motivul de numărare a cărților se datorează faptului că țineți evidența raportului dintre cartile de valoare mare și cele de valoare scăzuta rămase în pantof. Atunci când raportul dintre cărțile mari și cărțile joase devine suficient de ridicat, jucați de fapt cu un avantaj matematic împotriva casei. Dar când cărțile sunt amestecate după fiecare mână, aceasta elimină eficacitatea numărării cărților.

Pokerul este jucat online la fel cum îl jucați live. Pachetul de 52 de cărți este amestecat după fiecare tranzacție, atât în joc live cât și online, astfel încât să nu vă schimbe șansele de a câștiga atunci când plătiți online. De asemenea, puteți utiliza gratuit poker online pentru a vă ajuta să vă construiți abilitățile de joc când începeți să învățați cum să jucați. Un lucru pe care îl pierdeți prin a juca poker online este abilitatea de a vedea și de a auzi reacția oponenților la masa. Trebuie să jucați mai ușor în anumite situații, dar acest lucru poate fi egalat de capacitatea de a juca mai multe mâini pe oră online, spre deosebire de cum este când jucați la cazinouri live.

Și jocul de Poiker și cel de Blackjack sunt jocuri de cazinou care au trecut verificarea timpului, sunt jucate de mii de oameni, pot fi găsite la cazinouri terestre și online. Au existat și o să mai existe, iar pe care îl alegeți depinde numai de voi. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este să deveniți foarte bun în ceea ce faceți ca să puteți combina momentele distractive cu efectul profitabil al unui joc de noroc, deoarece în final, ambele se rezumă la noroc.

Articole Similare