Cea mai neobisnuita mana intr-un joc de poker

Asta ne-a rezervat World Series of Poker 2014, cand partida incredibila dintre Connor Drinan si Cary Katz, in finala, a doborat toate statisticile cunoscute ale jocului de poker. Unii comentatori au considerat-o o invingere brutala, altii au comparat-o cu cea mai rea mana posibila, dar pentru oricine a jucat vreodata poker competitiv, este doar una din acele zile. Una din zilele in care cele mai puternice doua maini se infrunta si raportul de putere se schimba de indata ce dealerul intoarce ultima carte…dar despre toate astea vom vorbi imediat. Intai, sa cunoastem adversarii.

Connor Dinan este un jucator profesionist de poker, originar din Vancouver, care si-a facut averea in turneele online. Cu peste 11 milioane de USD castigati, a facut tranzitia in concursurile de genul WSOP, la finele lui iunie a anului 2010. A incheiat etapa de No Limit Hold’em pe locul 70 si a castigat in jur de 7500 USD. Cary Katz, in varsta de 48 de ani, este un jucator semi profesionist, ce a castigat peste 13.800.000 USD din turnee live. A invatat sa joace poker de la bunca sa, iar prima partida competitiva a avut-o in anul 2004. Ce au cei doi in comun? In timpul partidei mentionate mai sus, celor doi li s-au impartit aceleasi carti: doua perechi de asi. Cu toate ca acest lucru este destul de rar intalnit, ceea ce a urmat poate fi descris ca cea mai nebuna mana de poker a tuturor timpurilor, tinand cont de faptul ca buy-in-ul la acel eveniment a fost de 1.000.000 USD!

All in cadrul evenimentului WSOP

Cea mai cunoscuta strategie de final

De indata ce a intors cartile, Drinan a vazut un doi asi, unul de caro – romb si unul de trefla. Cary a vazut, de asemenea, doi asi: unul de cupa – inima rosie si unul de trefla. Nimic nu ii putea pregati pe cei doi pentru ce va urma, iar tensiunile au atins apogeul in momentul cand dealerul a intors urmatoarele carti: popa de cupa, 5 de cupa, 2 de caro, 4 de cupa si .. un fatal 2 de cupa. In momentul acesta s-au intamplat 2 lucruri: sala si, probabil, toti telespectatori au explodat, iar Cary a plecat mai bogat cu 10.000.000 USD, realizand un flush de cupa, sau culoare.

Un deznodamant la granita cu imposibilitate statistica, Dinan cu greu a reusit sa-si stapaneasca emotiile, demonstrand un echilibru emotional de invidiat, unde punem faptul ca la inceputul acestei ultimei partide avea doar 2% sanse sa piarda! Dar Dinan a inceput sa joace poker de la o varsta frageda, in jurul a 14 ani, cand a inceput sa stranga diverse sume de bani din freeroll-uri, pentru ca parintii nu-i dadeau voie sa foloseasca cartile de credit. Pe atunci se puteau colecta banii din bonusurile de bun venit in cadrul turneelor si in acest mod, dupa ce si-a plimbat banii de la o platforma la alta, a reusit sa stranga in jurul a 3000 USD.

Cu acesta balanta a prins curaj si a reusit sa isi ridice mizele in jurul a 200-300 USD. Se caracteriza pe atunci ca jucator de weekend, dar a reusit sa castige aproximativ 20k USD de la 3 turnee, realizand o mica avere pentru un adolescent de 16 ani! Dar a fost destul de cerebral si a stiut cand sa se opreasca, pentru a se concentra pe studii si a reusit sa termina o prestigioasa facultate de business, iar de indata ce a absolvit nu s-a putut gandit decat la un singur lucru: cum se poate inregistra cat mai repede pe o noua platforma de poker? De indata ce si-a gasit un sponsor care l-a ajutat cu 5000 USD, a terminat pe locul 11 un eveniment ce i-a adus putin peste 300.000 USD.

Toata aceasta pregatire l-a ajutat in a gestiona impactul emotional pe are l-a avut mana primita, cei doi asi mentionati mai sus si l-au convins de faptul ca pokerul trebuie privit ca pe o afacere. Un jucator perfect echilibrat, nu s-a oprit aici, a continuat cu sateliti si diferite turnee si vorbeste cu placere despre experienta avuta in acea sara, in fata lui Cary Katz. Daca l-ati intrebat cum s-ar autodescrie, din perspectiva jocului de poker, ar spune ca a fost ajutat sa-si gaseasca balanta. Connor marturiseste ca a avut parinti extraordinari, ce au fost de acord cu pasiunea lui pentru poker. A fost atras de poker online tocmai datorita personalitatii sale, dar a fost chiar jocul de poker care i-a slefuit personalitatea si mai mult. Nu s-a concentrat niciodata pe ce nu poate controla, a devenit genul de jucator visceral, iar jocul lui nu lasa loc nici unui fel de atasament emotional. Sper sa il revedem cat mai curand pe marile ecrane – cu siguranta il gasim in vreo platforma live, iar daca ar scrie o carte, suntem convinsi ca foarte multi dintre noi am cumpara-o!

Articole Similare