Spania are cea mai mare rată de jucători adolescenți din Europa

Unul din cinci spanioli joacă

De curând, Federația Spaniolă a Jocurilor de Reabilitare și Asociația de Psihologi din Madrid au anunțat descoperiri care arată că unul din cinci tineri spanioli, cu vârste cuprinse între 14 și 21 de ani sunt dependenți de pariurile sportive și alte forme de jocuri de noroc. Aceste statistici tulburătoare plasează Spania ca fiind țara cu cea mai mare rată a dependenței de jocuri de noroc în comparație cu celelalte țări europene. În concluzie, ambele organizații menționate mai sus, solicită autorităților spaniole reglementări și legi mai stricte pentru a opri această tendință crescătoare.

Spania nu este singura țară din Europa care are nevoie de schimbări majore privind creșterea dependenței de jocuri de noroc, dar de ce apare atât de mult printre adolescenții lor și ce intenționează să facă în acest sens? Care sunt cauzele acestei expansiuni printre rândurile tinerilor?

Un adolescent care joacă

Un adolescent care joacă

Creșterea numărului caselor de pariere

Guvernul regional al Madridului considera că acest lucru se datorează proliferarea caselor de pariuri din întreaga țară. Conform raportului recent, din 2013 Madrid, numărul caselor de pariuri a crescut cu 300%. În plus, numai din 2016, un număr de 40 de unități de jocuri de noroc și-au deschis porțile în cartierele clasei muncitoare din Capitală din Vallecas, Ciudad Lineal și Usera. Aceste constatări i-au determinat pe parlamentarii spanioli să ia în considerare o interdicție care ar împiedica casele de pariuri să își înființeze magazinele pe o rază de o sută de metri de școli și alte centre de învățământ. Deși acest lucru poate fi văzut ca un pas în direcția corectă, unii experți consideră că, chiar dacă această reglementare a perimetrului de siguranță era în vigoare, adolescenții au încă acces la jocurile de noroc online.

Jocuri de noroc online si pe mobil

Jocul online este fără îndoială un alt factor care contribuie la această problemă, accesibilitatea ușoară la opțiunile de jocuri de noroc online fiind de mare interes pentru acești tineri spanioli. De fapt, cea mai obișnuită modalitate prin care această categorie de vârstă este legată de jocurile de noroc este pe internet, pariurile sportive și poker-ul online sunt de interes deosebit pentru aceștia. Accesul ușor prin intermediul telefoanelor mobile este o alta cauza care sporește tendința alarmantă.

Mulți consideră că publicitatea pentru jocuri de noroc are un rol central în jocurile de jocuri mai tinere. În prezent, reclamele online de pariuri și jocuri de noroc sunt prolifice pe diverse platforme din Spania, inclusiv TV, radio și internet. Se consideră că aceste reclame sunt afișate în orice moment al zilei, inclusiv în slotul pentru copii de dimineață.

Jocuri de noroc online mobile

Jocuri de noroc online mobile

Guvernul central vrea să vadă această schimbare și au fost făcute propuneri pentru a pune în aplicare o restricție a publicității de jocuri de noroc, cu unii au impus o interdicție completă a păturii, similară cu cea existentă în Italia.

Dacă reglementările sunt aprobate, companiilor spaniole de jocuri de noroc și pariuri nu le-ar mai fi permis să comercializeze la televizor sau radio și, de asemenea, li se va interzice publicitatea pe internet în anumite perioade ale zilei. S-au recomandat, de asemenea, recomandările de interzicere a celebrităților și expunerea mărcilor de jocuri de noroc în timpul evenimentelor sportive. Ideea din spatele acestei interdicții nu este un concept nou în Spania. În luna mai a fost dezvăluit că guvernul spaniol intenționa deja să creeze o represiune asupra publicității de jocuri de noroc. Cu toate acestea, având în vedere aceste noi statistici privind dependența de jocuri de noroc, un accent mai urgent a fost pus pe necesitatea impunerii acestor reglementări.

Ce este de făcut?

Deși este posibil să nu fie singura țară europeană care se confruntă cu o creștere a jocurilor de noroc cu probleme, Federația jucătorilor reabilitate și Asociația psihologilor din Madrid consideră că, dacă Spania nu ia măsuri pentru a rezolva și a reduce această problemă în creștere, ar putea foarte bine să izbucnească sub control. Ei sunt de părere că unitățile de jocuri de noroc, atât pe teren cât și online, trebuie împiedicate să devină „norma” în rândul acestor adolescenți spanioli.

Articole Similare