Profilul unui parior, creat de Inteligența Artificială

Modul în care ne comportăm, obiceiurile noastre, felul în care reacționăm la diferiți stimuli – toate acestea sunt folosite pentru a crea profilul nostru ca persoană. Acesta este un proces complex la care participă mai mulți specialiști, care studiază personalitatea oamenilor și creează un cadru de comportament, numit profil. Acest lucru este valabil în viața fizică, dar cum se poate aplica online? Pe net există milioane de utilizatori în fiecare secundă și aceștia accesează milioane de site-uri, făcând un număr infinit de click-uri pe diferite pagini. Ca să se creeze un asemenea profil pentru fiecare utilizator, va fi nevoie de foarte mulți experți, care să urmărească încontinuu activitățile noastre online. Este evident că acest lucru este imposibil și neefectiv. Atunci, cum se întâmpla de primim reclame și informații despre exact ce ne interesează? IA – sună înfricoșător, dar inteligența artificială este cea care poate să analizeze milioane de oameni în câteva secunde, să prezică următoarea mișcare și chiar să le manipuleze decizia. Inteligența artificială este profiler-ul online, un psihanalist invizibil, care nu obosește niciodată.

Industria jocurilor de noroc utilizează toate metodele și căile posibile ca să adune cât mai multe informații despre pariorii. Fiecare pagină pe care o deschideți, fiecare click, fiecare transfer online, absolut tot timpul petrecut pe net este analizat astfel încât reclamele și anunțurile care probabil vă interesează o să apară mai sus în Google, Facebook sau orice altă platformă pe care o folosiți. Marketingul digital nu reprezintă pur și simplu niște mesaje furnizate pe net ci este o întreagă știință. Tot ce vedeți este personalizat și adaptat la interesele voastre, nimic nu este aleatoriu.

Companiile analizează comportamentul pariorului

Companiile analizează comportamentul pariorului

În august 2017, revista Guardian a dezvăluit că industria jocurilor de noroc utilizează companii terțe, numite case de date, pentru a colecta informații online, ajutând casele de pariuri și cazinourile online să se adreseze către persoane cu venituri mai mici sau către cei care încearcă să se oprească să joace. Operatorii de jocuri de noroc au fost împinși către această metodă alternativă de a atrage clienții datorită costurilor mari ale reclamelor. Aceste case de date colectează informații privind vârstă, venituri, datorii, credite, asigurări. Acestea sunt transmise companiilor de pariuri. Prin aceste informații casele de jocuri de noroc își adaptează anunțurile și reclamele. Acest lucru nu a rămas neobservat din partea autorităților specializate și una dintre cele mai mari companii pe plan mondial a fost sancționată cu o sumă imensă de bani, deoarece mai mult de 7 000 de persoane, care s-au auto-exclus din joc au continuat să aibă acces la conturile sale.

Inteligența Artificială poate să personalizeze experiența jucatorului în funcție de istoricul lui online dar în acelați timp poate să prezică comportamnetul utilizatorilor.IA filtrează rezultatele care apar în SERP (paginile de rezultate ale cautarilor), astefl încât acestea să fie relevante și să corespundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor. Având acces la aceste rezultate filtrate, site-urile pot ajunge exact la publicul pe care îl targetează. Google își actualizează periodic algoritimii, și devine mult mai precis ceea ce este de mare ajutor pentru prognozarea vânzărilor și determinarea rentabilității investițitei. Astfel companiile vor oferi clienților exact ce au nevoie.

Inteligența artificială colectează informații online

Inteligența artificială colectează informații online

Așa cum am mai spus deja, o strategie de marketing online bună trebuie să-și propună să ofere utilizatorilor o experiență cât mai bună. Mai mult decât atât, aceștia trebuie să primească soluții și răspunsuri cât mai repede. Odată cu introducerea chatbot-urilor, un tool automatizat care oferă utilizatorilor impresia utilizatorilor că pot comunica cu o persoană reală în timp real, Inteligența Artificială poate oferi o experiență îmbunătățită. Chatbot-urile pot folosi expresii care să pară umane, pot răspunde la întrebările de bază, pot înregistra comenzi și rezolva probleme simple. Acestea sunt disponibile 24/7 și pot reduce timpul de așteptare pe care clienții îl suportă atunci când efectuează apeluri telefonice.

Inteligența Artificială continuă să evolueze și nu se va opri în următoarea perioadă. Este esențială în strategia de marketing online pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună și a asigura companiilor mai multe informații și prognosticuri despre dorințele și interesele jucătorilor.

Articole Similare