Principalele tendințe în industria jocurilor de noroc

Ce ne promite viitorul?

Industria jocurilor de noroc de mai multe milioane se schimbă mai mult de la an la an decât majoritatea altor domenii de activitate. În primul rând, dezvoltarea rapidă a sectorului jocurilor de noroc online este asociată cu apariția de noi tehnologii. Acestea sunt adoptate de dezvoltatorii de jocuri și operatorii de cazino, oferind jucătorilor tipuri de jocuri complet noi. În al doilea rând, autoritățile din majoritatea țărilor se întorc în mod constant la reglementarea sferei jocurilor de noroc, introducând tot mai multe reguli noi ale jocului. În cele din urmă, ideile jucătorilor înșiși despre cum ar fi cazinourile moderne, casele de pariuri, loturile și loteriile se schimbă. Anul care a ieșit a identificat mai multe tendințe care vor juca un rol decisiv în dezvoltarea industriei jocurilor de noroc în 2019.

Viitorul jocurilor de noroc

Viitorul jocurilor de noroc

Dezvoltarea stațiunilor integrate și a zonelor de jocuri de noroc

O direcție importantă în dezvoltarea afacerii de jocuri de noroc în 2019 va fi crearea și sprijinul de stat al stațiunilor integrate, care vor oferi fanilor jocurilor de noroc o gamă largă de divertisment pe teritoriile limitate de granițele unor astfel de zone. După o interdicție pe termen lung a jocurilor de noroc, cazinourile terestre proprii vor apărea în Japonia, unde investitorii și autoritățile decid acum o locație pentru construirea primelor unități de jocuri de noroc. Cu această ocazie, în țară se aprind pasiuni serioase. Municipalitățile înțeleg că o afacere profitabilă va îmbunătăți starea financiară a regiunilor, iar locuitorii locali se tem că deschiderea unui cazinou va duce la apariția persoanelor dependente de jocuri de noroc. Oficialii guvernamentali promit să folosească experiența altor țări în lupta împotriva dependenței de jocuri de noroc.

Dezvoltarea stațiunilor integrate

Dezvoltarea stațiunilor integrate

Planurile grandioase ale investitorilor de a construi un cazinou în Rusia au fost umbrită de anunțul lichidării zonei de jocuri de noroc din Azov, pentru crearea căreia societățile comerciale au cheltuit peste 6 miliarde de ruble. Cu toate acestea, dezvoltarea activă a zonelor de jocuri de noroc continuă la Sochi, unde se va deschide un nou cazinou Boomerang la începutul anului 2019 , în regiunea Kaliningrad, în Altai. Autoritățile din teritoriul Primorsky distribuie noi parcele și promit să nu majoreze impozitele . „Primorye” a fost deja inclus în zona fără taxe , iar în viitorul previzibil, Parcul Popoarelor Lumii va intra într-un mare grup de divertisment din Orientul Îndepărtat, ceea ce va face regiunea și mai atractivă pentru turiști.

Tehnologii VR în industria jocurilor de noroc

Discuțiile despre crearea unui cazinou online bazat pe tehnologia realității virtuale se desfășoară de multă vreme și în fiecare an industria jocurilor de noroc se apropie mai mult de punerea în aplicare integrală a acestei idei. Tehnologic, acum există toate componentele necesare pentru aceasta, care rămân pur și simplu combinate într-un singur întreg. Vânzările de dispozitive VR cresc în întreaga lume, noi companii intră pe această piață, dezvoltatorii de divertisment virtual oferă proiecte de joc pentru imersiune în lumi virtuale.

Primele prototipuri ale cazinourilor online în realitate virtuală au apărut deja pe Internet, dar sunt imperfecte în ceea ce privește designul interfeței și completarea conținutului. Această situație se va schimba pe măsură ce tehnologia se va extinde către utilizatorii obișnuiți. În septembrie 2018, a fost anunțat jocul video PokerStars VR, compatibil cu căștile Oculus Rift și HTC Vive. Potrivit dezvoltatorilor, noul proiect va schimba ideea fanilor de poker online.

Tehnologii VR în industria jocurilor de noroc

Tehnologii VR în industria jocurilor de noroc

Potrivit experților, în 2-4 ani, majoritatea publicului de pe Internet va trece la utilizarea unei căști VR în procesul de navigare normală în rețea. Giganții IT lucrează la crearea unui așa-numit multivers, care va deveni o versiune VR a World Wide Web. Răspândirea noilor tehnologii va fi în mod tradițional determinată de un nou tip de divertisment, iar cazinourile online vor juca un rol important în acest sens. Direcția realității augmentate va fi dezvoltată separat în unitățile de jocuri de noroc terestre.

Schimbarea abordării la loterii

Popularitatea loteriilor este în creștere în toată lumea, pe fondul jackpot-urilor record din diferite țări. La sfârșitul lunii octombrie 2018, cel mai mare super premiu din istoria loteriei de 1,6 miliarde de dolari a fost extras în Statele Unite. Sfera în care se învârt o mulțime de bani este reglementată strict de stat, iar în viitorul apropiat un astfel de control va crește doar. Operatorii de loterie și asociațiile profesionale inițiază din ce în ce mai mult un dialog cu societatea în legătură cu o abordare responsabilă pentru promovarea jocurilor de noroc. Organizatorii de loterii comunitare din Marea Britanie, în septembrie 2018, au lansat o inițiativă de schimbare a regulilor pentru operatorii de loterii în următorii ani, subliniind sutele de milioane de lire sterline donate carității în fiecare an.

Schimbarea abordării la loterii

Schimbarea abordării la loterii

Dezvoltarea pariurilor sportive

Popularitatea în creștere a eSports va duce la formarea unui segment separat de pariuri în casele de pariuri și site-urile de pariuri. Există deja companii care se specializează în a paria pe rezultatul competițiilor majore din sportul pe calculator. Natura promițătoare a acestei direcții este demonstrată de faptul că, în septembrie 2018, una dintre cele mai mari companii din industria jocurilor de noroc, Leo Vegas, a achiziționat o resursă de pariuri axată pe fanii League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch și alte discipline e-sport.

Interesul caselor de pariuri pentru e-sport crește pe fundalul recunoașterii acestui tip de jocuri de către federațiile sportive din diferite țări și declarațiile oficialilor Comitetului Olimpic cu privire la includerea e-sportului în programul principalelor jocuri sportive. Multe companii își dezvoltă propriile proiecte în această direcție, astfel încât în ultimii ani, nominalizările la sporturi au apărut pe listele cu cele mai mari premii profesionale din domeniul jocurilor de noroc. Pentru viitorul previzibil, concurența în acest mediu va crește doar.

Articole Similare