Marele Zid Chinezesc a fost construit cu bani de la loterie

Ar fi dificil să găsiți o persoană care să nu joace cărți, să nu arunce zaruri sau să intre în cazinou. Dar v-ați întrebat vreodată de unde au venit aceste jocuri? Istoria omenirii este indisolubil legată de istoria jocurilor de noroc. Dovezile arată că jocurile de noroc fac întotdeauna parte din istoria lumii. Acum, vom povesti fapte și evenimente interesante din istoria jocurilor de noroc din cele mai vechi timpuri și până în prezent.

Jocuri de noroc antichitate

Jocuri de noroc antichitate

Vechi și veșnici

Dacă credeți că jocurile de noroc și cazinourile sunt un privilegiu al lumii moderne, vă înșelați foarte mult. Există informații despre organizarea jocurilor de noroc, atât din Egiptul antic, cât și din zorii civilizației chineze. Pe atunci, pariurile erau mai exotice. În plus față de proprietate și bani, jucătorii sacrificau femei, părți ale corpului lor și, uneori, regatul sau viața lor. Patria jocurilor pe care le cunoaștem până în prezent este China. Participanții la pariuri folosesc piese și zaruri, iar regulile au suferit reforme de-a lungul secolelor, dar esența lor este păstrată.

Rularea zarurilor este considerată a fi cel mai vechi dintre jocurile de noroc. Zarurile sunt făcute din glezna unui os de oaie sau câine. În zilele noastre, sună puțin înfricoșător, nu-i așa? Dar cu siguranță acest lucru nu îi împiedica pe oamenii să joace, dimpotrivă – jocul și obiectele asociate acestuia încep să se dezvolte. Chinezii își încearcă norocul cu țigle, iar egiptenii, în schimb, aruncă un „ashik” – o bucată de os din piciorul unui miel sau capră.

Gambling în Egipt

Gambling în Egipt

Cartea chineză a cântecelor sugerează că plăcile ar fi putut face parte dintr-un joc de loterie, conform legendei, Cheng Lin din dinastia Hanshui, care a dus războaie lungi. Dar, de-a lungul timpului, supușii săi au ezitat să susțină și să subvenționeze războiul. Prin urmare, monarhul inventează un joc cu care altfel să ia banii supușilor săi. Jocul se numea keno, are un succes imens și se răspândește foarte repede în toată China. Potrivit legendei, veniturile au fost atât de mari încât Marele Zid Chinezesc a fost construit cu fonduri din acesta. Interesant, nu-i așa?

Roma – jocuri de noroc

Loteriile au continuat să fie utilizate în scopuri civile de-a lungul istoriei – atât Harvard, cât și Yale au fost create cu fonduri de loterie – și continuă să facă acest lucru până în prezent. Se spune că în Roma antică, împăratul Claudius avea un compartiment special în carul său pentru a arunca zaruri. În plus, conform Bibliei, soldații romani s-au jucat cu veșmintele lui Hristos după răstignire. Oare o fi adevărat?!

Marele zid chinezesc

Marele zid chinezesc

Cert este că atât romanilor, cât și grecii antici le plăcea să parieze pe tot felul de lucruri cu orice ocazie. De fapt, toate formele de jocuri de noroc – inclusiv jocurile cu zaruri – au fost interzise în orașul antic Roma, iar pedeapsa pe care au impus-o celor prinși a costat de patru ori pariul. Drept urmare, cetățenii romani ingenioși au creat primele jetoane de joc, așa că, dacă ar fi zdrobiți de gardieni, ar putea pretinde că joacă doar pentru jetoane, nu pentru bani reali. Au fost deștepți, nu?!

Sofocle susține că cuburile mici au fost inventate în timpul asediului Troiei și au fost folosite de preoți și vrăjitori pentru ghicire. Apropo, grecii făceau zaruri din bronz, onix alabastru sau fildeș ca simbol al esteticii. Din nou, ele formează unele tradiții timpurii, cum ar fi aruncarea a două șase se numește „Aruncarea Afroditei” și este invincibilă.

Jocuri de noroc Roma

Jocuri de noroc Roma

Americanii nativi și jocurile de noroc

Nativii americani cred că zeii au creat jocurile de noroc, iar zarurile pot prezice fertilitatea culturilor și viitorul membrilor bolnavi ai tribului. Majoritatea cărturarilor sunt de acord că primele cărți de joc au apărut în China în secolul al IX-lea. Unii cred că sunt atât jocul, cât și premiul, în timp ce alții cred că sunt probabil prima formă de hârtie a domino-urilor chinezești.

În jurul secolului al VI-lea, coreenii foloseau hârtie și cărți de mătase, pe care le numeau „săgeți de mătase”, în jocuri care semănau mult cu cărțile de Tarot, cât și cu poker-ul și jocul de blackjack 21. Mulți cred că așa s-au inspirat mai târziu pentru crearea banilor de hârtie chinezești timpurii.

Jocuri de noroc Grecia

Jocuri de noroc Grecia

Aceste cărți seamănă puțin cu cele utilizate astăzi. Au fost adesea decorate cu forme umane, dar abia după ce s-au răspândit în Europa, regii și reginele pe care obișnuim să le vedem, au început să apară pe ele.

Trecutul jocurilor de noroc este foarte interesant, dar un lucru este cert – nimic nu i-a putu opri pe oamenii să joace, nici legea, nici pedeapsă, nici interzicerea completă. Jocurile de noroc întotdeauna aa găsit calea să rămână în viața noastră, chiar și acum, când distanțarea socială este obligatorie. Puteți să vă convingeți de acest lucru pe site-ul cu cele mai bune cazinouri românești. Diferență semnificativă de atunci și acum este bonusul de la cazinou. În loc de recompense mici acum beneficiați de oferte de bun-venit extraordinare.

Întrebări Frecvente despre jocurile de noroc și civilizațiile antice

Fanii joburilor de noroc sunt foarte curioși și pun multe întrebări despre proveniența lor. Aici am selectat cele mai interesante dintre acestea și am atașat un comentariu scurt.

🔔 Este adevărat că Marele Zid Chinezesc a fost construit cu bani de la loterie?

Există informații despre organizarea jocurilor de noroc din zorii civilizației chineze. Jucătorii pariau pe femei, părți ale corpului lor și, uneori viața lor. Patria jocurilor pe care le cunoaștem până în prezent este China. Participanții la pariuri folosesc piese și zaruri, iar regulile au suferit reforme de-a lungul secolelor, dar esența lor este păstrată.

✨ În Roma se jucau zaruri?

Da! Se spune că în Roma antică, împăratul Claudius avea un compartiment special în carul său pentru a arunca zaruri. În plus, conform Bibliei, soldații romani s-au jucat cu veșmintele lui Hristos după răstignire. Cert este că romanii și grecii le plăcea să parieze pe tot felul de lucruri cu orice ocazie.

❤️ Le plăceau americanilor nativi jocurile de noroc?

Indienii credeau că zeii au creat jocurile de noroc, iar zarurile pot prezice fertilitatea culturilor și viitorul membrilor bolnavi ai tribului. Majoritatea cărturarilor sunt de acord că primele cărți de joc au apărut în China în secolul al IX-lea și ulterior s-au răspândit în toata lumea.

Articole Similare