Legislatia care guverneaza jocurile de noroc

Un subiect interesant, ce afecteaza anumite categorii socio-profesionale distincte, este legislatia care guverneaza atat cazinourile terestre si online din Romania, cu impact atat asupra jucatorilor si clientilor acestor platforme, cat si asupra proprietarilor de cazinouri.

Pentru a arunca un con de lumina asupra acestui subiect – dar si pentru a va oferi informatiile necesare – am dedicat acest articol legislatiei in domeniu, atat la nivel national, cat si la nivel global. Spre exemplu, este util de stiut ca in Romania, conform legii, activitatea de a paria, in cadrul jocurilor de noroc si activitatilor sportive de tip pariuri este permisa, atat in cazinourile traditionale, cat si online. Bineinteles, criteriile ce trebuiesc respectate sunt varsta – minim 18 ani si domiciliul – cazinourile online isi ofera serviciile doar cetatenilor Romani, cu domiciliul in Romania.

Din motive de siguranta, recomandam jucatorilor de a alege doar cazinouri licentiate, iar incadrarea legala si tipul de licenta poate fi verificat pe site-ul ONJN – Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Ca punct de reper, daca un cazinou este listat aici, reprezinta un mediu sigur de joc. La nivel european, in general, pariurile si jocurile de noroc, atat in cazinouri terestre, cat si online, este in general o practica acceptata. Spre exemplu, va puteti distra in voie in cele mai mari piete IGaming, cum ar fi UK, Germania si Spania. In Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Albania, Danemarca, Grecia, Italia, Irlanda, Portugalia, Serbia si Suedia aveti o gama variata de activitati de tip pariuri sportive sau jocuri de noroc – aveti de unde alege. Islanda este un exemplu interesant, ba chiar o exceptie de la regula, pentru ca in aceasta tara cazinourile online sunt interzise prin lege, dar cazinourile terestre sunt perfect legale. Asemanator este si cazul Frantei, unde nu puteti avea acces la cazinouri online, dar puteti paria – legal – in cadrul jocurilor de bingo sau pariuri sportive.

Jocurile de noroc si legislatia acestora in lume

Ce spun legile fata de activitatile de pariere

Cehia, Polonia, Rusia si Ukraina au interzis pariurile de orice fel, cel putin pe hartie, dar adevarul este ca nimeni nu va poate impiedica sa pariati online, pe site-uri aferente; dar sa o faceti discret! Mexic si Canada au legalizat absolut orice forma de jocuri de noroc – puteti sta linistiti. Spre exemplu, in Nevada se afla si Las Vegas-ul, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Curios este faptul ca foarte multe cazinouri online interzic accesul americanilor sau persoanelor cu cetatenie americana, dar orase precum Georgia, Illinois sau New York se lauda cu o legislatie permisiva, ce permite amatorilor de jocuri de noroc sa parieze online.

In America de Sud, legislatia nu prezinta nici o problema. In Argentina, Peru, Costa Rica, Republica Dominicana sau Panama activitatile asociate cu orice fel de cazinou sunt permisive.

In Brazilia, spre exemplu, cu toate ca guvenrul este impotriva acestor activitati, nu vor persecuta legal pe nimeni care alege sa joace in cazinouri online.

In Ecuador, legislatia s-a schimbat din 2010, nu veti putea juca nici pe net, nici terestru, nici o forma de jocuri de noroc. Acestea fiind zise, mai mentionam faptul ca in Cuba jocurile de noroc sunt extrem de periculoase!

Leaganul civilizatiei – Africa – a cunsocut o explozie in popularite in ceea ce priveste orice forma de jocuri de noroc: online, terestru, pe mobil, pe tableta! Un record absolut, cazinourile africane din cele 54 de tari sunt atrag cel mai mare numar de jucatori, la nivel mondial, dar din pacate nu sunt cele mai profitabile, datorita conditiilor economice ale acestor tari.

Australia nu reprezinta nici o piedica in calea pariorilor, pentru ca au inteles de mult ca este mai bine sa licentiezi si sa taxezi, decat sa interzici. Astfel, puteti paria si juca la absolut orice, de la sloturi si pana la tichete razuibile.

In Orientul Mijlociu, in general, cazinourile de orice fel sau jocurile de noroc sunt interzise, datorita religiei islamice. Exceptie o face doar Dubai si chiar daca se afla sub incinta Emiratelor Arabe, contine multe resorturi destinate turistilor si, in speta, amatorilor de cazinouri. In Egypt legislatia e permisiva, iar in Liban veti gasi un singur cazinou – operat de guvern – dar nimic in rest.

In Asia trebuie sa va impartasim ca legislatia este in general complicata. Poate parea ciudat, dar in Singapore guvernul a interzis cazinourile de orice fel, din anul 2014. In Japonia, guvernul pare sa-si fi schimbat atitudinea in ultima vreme si a inceput sa permita pariuri sportive online, ba chiar si pariuri in cele cateva cazinouri terestre.

In Taiwan puteti paria doar pe evenimente sportive, atat online, cat si in casele de pariuri. In Vietnam veti gasi cazinouri, dar cetatenilor le este interzis accesul – sunt disponibile doar pentru turisti! Korea de Nord este o dictatura absoluta, deci cazinourile sunt excluse, iar in partea de sud exista un singur cazinou licentiat.

In cele din urma, in provincia Macau a Chinei veti gasi tot ce va puteti dori in materie de jocuri de noroc. Cazinouri terestre ce depasesc intregul Las Vegas in incasari si profitabilitate, pariuri sportive, cazinouri online, absolut tot este permis – si mai mult decat atat – perfect legal!

Articole Similare