Istoria Jocurilor de Noroc

În ziua de astăzi, jocurile de noroc sunt un subiect la îndemâna oricui și foarte multe persoane folosesc cazinourile ca metodă de eliberare a stresului și de deconectare de la cotidian. Cu toate acestea, unde și când au apărut jocurile de noroc rămâne în continuare un mister pentru mulți dintre practicanți, așa că să descoperim istoria jocurilor de noroc.

Jocuri de Noroc Istorie

Jocuri de Noroc Istorie

Jocuri de Noroc Istorie

V-ați întrebat vreodată unde a început să se practice jocul de noroc preferat? Este adevărat că lumea contemporană este atât de obișnuită să aibă oricând acces la top păcănele online, încât nu se întreabă ce înseamnă jocuri de noroc istorie. Haideți să vedem unde au fost întâlnite primele semne de jocuri de noroc în lume.

Descoperiri în Mesopotamia

Arheologii au făcut unele descoperiri extrem de interesante în Mesopotamia, și anume unele zaruri care par să dateze din aproximativ anii 3000 î.Hr. Specialiștii în domeniu sunt de părere că zarurile au fost inventate pentru a prezice viitorul și au fost folosite, în această perioadă pentru jocuri de noroc. Ce întorsătură interesantă a evenimentelor!

Descoperiri în Mesopotamia

Descoperiri în Mesopotamia

Descoperiri în China

În ceea ce privește teritoriul Chinei, arheologii au descoperit ceva și mai interesant decât zarurile. Aparent, cele mai bune jocuri de balckjack și nu numai, la începuturile lor, în această zonă, nu foloseau zaruri ci unele plăcuțe primitive, care sunt considerate a fi fost utilizate în jocuri de tip loterie, de tipul jocurilor ca keno slips.

Mai mult decât atât, pentru că această țară a fost mereu foarte organizată și foarte bine ținută sub control de conducătorii săi, se consideră faptul că aceste plăcuțe primitive și jocurile realizate cu ele ar fi avut ca scop final utilizarea fondurilor obținute pentru finanțarea lucrărilor de stat și, prin urmare, bunăstarea civică.

Descoperiri în Grecia și Roma Antice

În Grecia Antică s-au descoperit unele documente scrise de către filosoful Sofocle, care susțin faptul că un erou din mitologie ar fi inventat zarurile exact în momentul în care Troia era sub asediul inamicilor. Deși astăzi se consideră că mitologia sunt doar povești, să atribui construirea zarurilor eroilor săi este cât se poate de interesant.

Pe de altă parte, în Roma Antică, jocuri de noroc istorie nu a fost chiar atât de bine începută de împărat la începuturile existenței sale, pentru că nu doar că acesta a interzis jocurile, însă a și amendat pe jucătorii prinși în fapt cu o amendă de patru ori mai mare decât suma mizată în pariul respectiv.

Istoria Jocurilor de Noroc România

Istoria Jocurilor de Noroc România

Istoria Jocurilor de Noroc România

Codul Calimachi pune data de început în istoria jocurilor de noroc România în secolul XIX. Deși acest secol a fost urmat de existența Comunismului, sistemul nu a interzis jocurile de noroc, însă le-a ținut sub control cât de bine a putut. Vom vorbi despre istoria jocurilor de noroc România, la începuturi de cazinouri online licențiate.

Loteria Română

Crearea Loteriei Române a avut loc în anul 1906, moment în care istoria jocurilor de noroc România a început să fie mult mai organizată și, bineînțeles, legală. O multitudine de cazinouri au început să apară ca urmă a acestui fapt, moment în care și jocurile de noroc au luat amploare printre români.

Primul Cazino din România

Primul cazino din România a fost mândria fiicei lui Spiru Haret, Virginia Haret-Andreescu, prima femeie arhitect din România. Construcțiile acestei clădiri au început în 1929 și nu au fost terminate nici în ziua de astăzi, clădirea fiind în prezent sediul unui cinematograf. Anii 90 au marcat introducerea jocului de bingo în România.

Concluzii

Sperăm ca în urma acestui articol, data viitoare când vizitați un cazino fizic să apreciați mai mult eforturile prin care au trecut strămoșii noștri pentru a-l construi, pentru a-l aproba și pentru a-l menține legal, pentru că în trecut nimic nu era așa ușor cum este acum. Nu uitați dacă doriți să jucați top jocuri de poker online să verificați doar cazinouri legale.

Întrebări frecvente despre istoria jocurilor de noroc

Știm că unii dintre voi ar putea avea în continuare unele întrebări despre istoria jocurilor de noroc, motiv pentru care am pregătit o listă cu cele mai frecvente întrebări adresate de cititorii noștri și răspunsurile acestora. Lectură plăcută și, dacă aveți alte întrebări, nu ezitați să scrieți în comentarii și vom face tot posibilul să le răspundem cât de curând!

🤔 Unde au fost făcute primele descoperiri de jocuri de noroc?

Primele descoperiri care atestă jocurile de noroc au fost făcute pe teritoriul vechii Mesopotamii, și anume niște zaruri care datează din anii 3000 î.Hr. și care par să fi fost utilizate inițial pentru citirea viitorului și, mai apoi, transformate pentru utilizarea pentru jocurile de noroc. Interesantă întorsătură de evenimente atât pentru ei, cât și pentru generațiile de astăzi.

🀄 Ce fel de descoperiri au fost făcute pe teritoriul Chinei?

Pe teritoriul Chinei de astăzi s-au descoperit în loc de clasicele zaruri niște plăcuțe care par să fi fost utilizate în jocuri de tip loterie, cum ar fi keno slips. Aparent, aceste jocuri de noroc erau utilizate în jocuri de noroc istorie pentru a ajuta strângerile de fonduri pentru finanțarea lucrărilor de stat și, deci, în beneficiul tuturor.

🎲 Ce s-a descoperit în Grecia și Roma Antice?

Deși în Grecia Antică inventarea zarurilor a fost atribuită unui erou mitologic în timp ce Troia era asediată, jocurile de noroc au fost acceptate rapid, pe când în Roma acestea au fost nu doar interzise, ci și pedepsite cu o amendă de patru ori mai mare decât suma pe care jucătorul o mizase când a fost prins în fapt.

🕕 Ce vechime au jocurile de noroc în România?

Istoria jocurilor de noroc România este destul de scurtă, prima documentare a acestora fiind din secolul XIX. Mai mult decât atât, regimul Comunist care a urmat nu le-a interzis, ci le-a ținut sub control, asigurându-se că veniturile erau impozitate, pentru ca toată lumea să câștige de pe urma jocurilor de noroc.

🏗️ Când a fost construit primul cazino în România?

Construcția primul cazino din România a început în anul 1906 și a avut ca arhitect pe prima femeie arhitect din România, fiica lui Spiru Haret, Victoria Haret-Andreescu. Cu toate acestea, construcția cazinoului nu s-a terminat nici până în ziua de astăzi, în ciuda faptului că astăzi clădirea servește ca sediul unui cinematograf.

Articole Similare