Cum să se mențină interesul utilizatorilor de cazinouri online – sfaturi de la Christina Thakor

Christina este consultant principal in industria de igaming, cu peste 25 de ani de experiență în industria pariurilor și a jocurilor de noroc. Ea lucrează cu unele dintre cele mai mari nume din aceste sector, cu star-up-uri, investitori, autorități de reglementare, forțe de ordine și operatori internaționali consacrați. Industria jocurilor de noroc este în continuă creștere și se estimează ca până la sfârșitul anului 2019 , acesta să aibă un avânt de 3,9 miliarde de euro, față de anul precedent. Concurența acerbă din acest domeniu forțează proprietarii de cazinouri online să vină cu soluții eficiente, inovative, nu numai de a-și păstra clienții vechi dar pentru a putea atrage și alți jucători. Conform unui dintre cei mai buni consultanți pentru igaming, Christina Thakor, următoarele metode expuse sunt cele mai eficiente pentru ca operatorii de jocuri online să își păstreze afacerea și mai mult, pentru a putea prospera.

Imagine cu premii

Recompensă

Bonusuri, oferte speciale și programe de loialitate

Unele dintre cele mai atrăgătoare oferte sunt cele fără depozit, bonusurile pentru prima înregistrare sau cele cu rambursare în caz de pierdere. Acestea nu ar trebui să fie generalizate și mai degrabă optimizate pentru fiecare tip de jucător, atât pentru clienții noi, cât și pentru cei deja existenți. Următorul pas ar fi dezvoltarea unui program de loialitate, cum este Clubul VIP sau Clubul Jucătorilor, spre exemplu.

Christina Thakor-Rankin consideră că ofertele și ofertele exclusive ale clienților și programele de loialitate, care oferă o recompensă adecvată, sunt instrumentele cele mai eficiente pentru a reține clienții cazinourilor online. Optimizarea acestora consta în simplu fapt de a conștientiza ce primesc jucătorii de la alți operatori de acest tip, și nu li se oferă în programul lor. Programele de loialitate au un rol foarte important, deoarece, dacă este bine dezvoltat, acesta oferă clienților statornici un cadou semnificativ. Acestea pot avea forma unor bani Bonus, rotiri gratuite sau puncte care pot fi convertite in numerar sau sub forma unor cadouri – excursii, cine scumpe, bilete la concert, etc.

Optimizarea constantă

Extinderea produsului

Extinderea produsului în mod constant

Cu cât oferta este mai largă și mai variabilă, cu atât va crește numărul jucătorilor. Specialistul este sigur că primul lucru pentru a atrage jucători este întotdeauna produsul dar și calitatea acestuia, dacă un produs nu este bun, clienții nu vor rămâne.

„Ca industrie, ne-am luptat cu următoarea generație de jucători (Milenarii), iar logica spune că, dacă îi pierdem, probabil că vom rata și generația următoare, dacă nu începem să facem ceva în acest sens acum.”

Christina spune că problema pare a fi că noua generație care a crescut într-o lume complet interactivă nu pare să fie atât de interesată de un joc de cazinou în două dimensiuni. Deci, a existat oarecare experimentare cu VR și jocuri de noroc bazate pe abilități pentru a analiza modul în care eliminăm diferența, dar ar trebui să fie totuși mai bine dezvoltat. În acest context, expertul explică că unele tipuri de sloturi funcționează mai bine în diferite părți ale lumii, de exemplu, titluri de basm funcționează bine în Europa, dar nu înseamnă nimic pentru clienții de pe piețele emergente. În același timp, sporturile virtuale decolează în Africa de Vest, dar conectivitatea și costul datelor înseamnă că nu a intrat încă online.

Imagine Spam

Notificări Push, Spam și SEO Negru

Notificări Push, Spam și SEO Negru

Notificarile push și e-mailuri speciale pentru clienții deja înregistrați reamintesc acestora de acest mod de divertisment și îi pot inspira pentru a juca. Aici, Christina consideră că spamul și SEO-ul negru nu sunt la fel de eficiente pe cât erau. Ea explică că utilizatorii sunt acum mult mai conștienți de tactica folosită de companiile digitale, pentru a se impune în clasament sau pentru a-și obține produsele și serviciile în fața lor. Specialistul spune că este doar o chestiune de timp, înainte ca autoritățile de reglementare să intre, reducând în continuare eficacitatea tacticii tradiționale de afiliere.

Imagine AI

Inteligență artificială și analize de date

Inteligență artificială și analize de date

Cunoașterea este putere, așa cum bine este demonstrat și de AI, Inteligența Artificială! AI și știința datelor au început deja să-și asume rolul de „afiliat” pe unele site-uri web, explică expertul, vorbind despre recomandări pentru achiziții, produse sau conținut bazate pe activitatea clienților.

„Cu cât cunoaștem mai mult despre utilizatorii noștri, cu atât înțelegem mai bine nevoilor lor, astfel că putem răspunde exact dorințelor lor. ”

Christina consideră că știința datelor și învățarea mașinii iau doar principiile segmentării clienților și ale CRM și le automatizează la o scară mai mare, important fiind modul în care aplicația interacționează cu utilizatorii.

Marketingul de afiliere

Rolul marketingului de afiliere

Rolul marketingului de afiliere

Potrivit expertului, în prezent, am trecut de la internet la mobil, voce, realitate virtuală și proiectată. De asemenea, a existat o schimbare uriașă în reglementare: o piață de internet deschisă a devenit mai restrânsă. Christina spune că, ținând cont de nevoia de a limita expunerea la conținutul jocurilor până la verificarea vârstei și o nouă generație al cărei interes pentru cazinou este mai mic decât generațiile anterioare, vedem că viața pentru afiliații cazinourilor online devine mult mai grea. Asta nu înseamnă că afiliații nu își găsesc locul în această industrie, ci mai degrabă, daca rolul lor este de avocat sau de influențator.

Articole Similare