Biografia cunoscutului Nick Grek – o legendă a jocurilor de noroc

Industria jocurilor de noroc are o istorie extrem de bogată, cu rădăcini adânc înfipte în trecut, coexistând cu omul încă de la începuturi. Cum a avut la dispoziție atât timp, industria jocurilor de noroc a scris multe povesti, distractive, de dramă sau motivante si a creat multe personaje interesante. Știați că unul dintre cele mai vechi zaruri datează din Evul Mediu și a fost prelucrat din oasele unui câine sălbatic? Nick Grek, sau Nick Grecul, este unul dintre cele mai iconice personaje din această lume, plină de aristocrație, eleganță, mister și extravaganță. Dacă nu ați auzit de regele incontestabil la jocurile de noroc, atunci începeți să vă imaginați o figură aristocratică, cu un trabuc scump în gură și o băutură rafinată în mână, în una dintre locațiile Speak Easy, în camera din spate, dedicată jucătorilor cu role mari. Mai departe vă spunem noi despre viața impresionantă pe care a dus-o Nick Grek.

Locul unde s-a na[scut

Insula Creta

De la începutul începuturilor

Nikolaos Dandolos s-a născut pe 27 aprilie 1883 în Rethymno, Creta. Familia lui provenea din Smirni și au avut o situație financiară bună, pentru vremea respectivă. Tatăl său avea o afacere cu covoare, iar nașul său a fost un constructor de nave impozant și destul de bogat. Această stabilitate economică l-a ajutat pe Dandolo să studieze filozofia la Colegiul Elen Evangeliko din Smirni, unde a luat decizia fatidică de a migra în Statele Unite, țara oportunității.

Nick Grecul a fost un caracter puternic, care a profitat de fiecare oportunitate care i-a fost oferită vreodată pentru o viață mai interesantă. La numai optsprezece ani, el s-a orientat către America, țara tutor posibilităților, pentru a câștiga experiență ca și antreprenor. Datorită acestui lucru, Nick a ajuns să lucreze pentru nașul său, cu un salariu de 150 de dolari pe săptămână. Acesta nu avea să fie viitorul său!

Prima oprire

Chicago a fost locul unde s-a oprit prima dată și tot acolo s-a și îndrăgostit, însă relația nu a fost de succes. După despărțire, Nick s-a mutat la Montreal, Canada, locul unde a încheiat și relația cu latura sa profesională, antreprenoriatul. Montrealul i-a făcut cunoștința cu unul un celebru parior pe cursele de cai, care l-a învățat toate secretele sale profesionale. Pasiunea lui Nick s-a născut! În mai puțin de șase luni, eroul nostru a reușit să acumuleze câștiguri de 500.000 de dolari și a decis să se întoarcă la Chicago, lucru care a marcat începutul legendei sale. Acolo, el a devenit în curând un cunoscător al jocurilor de cărți și jocurilor de zaruri, cazinourile implorând să-l recruteze, astfel încât să poată repara cumva daunele materiale pe care le-a suferit.

Chicago de pe vremuri

Stadinoul din Chicago

Nick nu s-a lăsat impresionat de rugăminți și a continuat cariera sa de jucător profesionist, uneori pierzând chiar și câte 100 000 de dolari pe pariu. Un lucru care a contribuit la faima sa, era onoarea de care dădea dovadă. Odată cu trecerea timpului, faima lui nu a făcut decât să crească, iar el a început să fie numit pe larg „Nick the Greek”.

Jocul legendar

Totul s-a întâmplat într-un bar, denumit El maroco, la o partidă de poker împotriva unui șef de mafie, Costello. Bineînțeles, Nick a câștigat o sumă impresionantă, lucru care l-a deranjat pe șeful mafiot, denumindu-l pe eroul nostru – laș. Nick a luat o altfel de atitudine, întorcându-se către regele Farouk și cerându-i-i sa împartă cărțile, cu simpla condiție ca cel care câștiga runda să plece cu un premiu de 500 000 de dolari. Costello și-a dovedit încă o dată natura, refuzând provocarea.

O privire scurtă la activitatea pariorului

Dandalos a jucat multe partide, precum cea care a intrat în istorie, care a fost în cele din urmă inspirația pentru „Seria Mondială a Pokerului”. Jocul cu legendarul Johnny Moss, avea să fie de asemene una istorică. Totul a început în vara anului 1949, când Dandolos i-a făcut o propunere neobișnuită lui Benny Binion, proprietar de casino și iubitor de poker. Propunerea lui a fost să organizeze un maraton de poker cu jucătorii de poker de top ai vremii sale.

Benny a fost de acord și a încheiat acordul cu Johnny Moss, cerându-i doar să devină faimos, lucru care s-a și întâmplat. Acest joc special a început în ianuarie 1949 – și s-a încheiat în mai 1949. Era firesc doar să fi trecut în istorie drept cel mai mare și mai lung joc de poker care a fost jucat vreodată.

Un vechi loc popular din Montreal

Piața Bonsecours – Montreal, canada

Jucătorii aveau pauze doar pentru mâncare și somn. Finalul a fost cu câștigul lui Moss, de două milioane de dolari iar încheierea lui a fost cu cuvintele legendare: „Mr. Moss, va trebui să te las să pleci. ” Mulți au spus că grecul a renunțat doar la epuizare, mai ales pentru că avea douăzeci și patru de ani mai mare decât adversarul său.

„Nick the Greek” a murit în ajunul Crăciunului, 1966, la vârsta de 83. El a murit sărac, deși în ultimii ani a jucat pentru mize mici în nordul Californiei. Însă, în mod firesc – fiind Nick Grecul – el nu putea ieși din viață sărac, chiar dacă hârtiile aceasta dovedeau.

Nick a fost înconjurat de oameni cu valori, prieteni adevărați și foarte bine înstăriți. Aceștia i-au organizat o înmormântare memorabilă, cu sicriu aurit, cu respect si cu onoare, exact cum a fost personajul nostru.

Unul dintre aceștia a fost Frank Sinatra. Plângând ca un bebeluș, Sinatra spunea în elogiul său: „Nick, ai fost atât de pur și sincer, încât singurele proprietăți pe care le-ai pretins vreodată au fost organizațiile de caritate.” Într-adevăr, toate publicațiile din acea vreme care au povestit viața și moartea lui Nick Grecul au menționat că a dat aproximativ douăzeci de milioane de dolari diferitelor organizații de caritate din câștigurile sale.

Articole Similare