5G: Acestea sunt efectele asupra industriei jocurilor

După un drum lung de întrebări, confuzie și eșecuri, promisiuni despre un internet mobil impecabil, acesta a ajuns în sfârșit. 5G este revoluția internetului mobil pe care lumea îl aștepta și acum este disponibilă publicului. Țările dezvoltate precum Marea Britanie, au deja disponibile rețele 5G în unele zone metropolitane, cum ar fi Londra, Belfast, Cardiff, Edinburgh, Manchester și Birmingham. Deoarece ISP-urile mari și operatorii de telefonie mobilă continuă lansarea în următorii ani, vom vedea adoptarea pe scară largă a 5G în majoritatea țărilor dezvoltate.

Introducerea tehnologiei 5G

Introducerea tehnologiei 5G

Ce este 5G si ce ne aduce

Cu toate că știm aproape cu toții, mai explicăm odată ce ne aduce nou această tehnologie. 5G este transmite date mobile la o viteză de sute sau mii de ori mai rapid decât 4G sau 3G. 5G este o rețea mobilă care va oferi o conectivitate mai bună pentru toate dispozitivele mobile. Lucruri cum ar fi apelurile pierdute, e-mailurile rămase, jocurile și alte tipuri de probleme comune de internet wireless vor fi un lucru trecut.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei 5G pentru rețeaua mobilă, vom experimenta evoluții în mai multe domenii la care nu ne-am fi gândit. Apariția unei societăți bazate pe tehnologie este ceea ce 5G promite. Aceste schimbări vor ajuta lucrurile, precum jocurile, să ajungă la o experiență mult mai bună, să introducă o selecție nelimitată pentru jocuri, să facă posibile jocurile VR și AR. Și pentru că suntem pe subiect, ne interesează ce schimbări va aduce la jucătorii din rețeaua mobilă și nu numai.

1. Încărcare rapidă

Introducerea 3G-ului, a făcut posibilă descărcarea filmelor HD, dar tot procesul se finaliza in 24 de ore. Odată cu introducerea rețelelor 4G și LTE, care sunt cele mai utilizate astăzi, timpul de descărcare a fost redus la câteva minute. Odată cu introducerea 5G, vom putea uita de cele 24 de ore pe care trebuia să le așteptăm ca să urmărim filmul preferat. Vorbim despre simple secunde. După ce apăsați download, jumătate din film este deja descărcat. Ceea ce vă puteți aștepta probabil este viteza de descărcare cuprinsă între 300-1000Mbs în această etapă timpurie.

Efectele imediate produse de 5G

Efectele imediate

Cu posibilitatea de a descărca jocuri și de a încărca pe alte dispozitive cu o viteză mult mai rapidă, permite industriei de jocuri să aibă o evoluție pozitivă extraordinară. Viteza cu care rulează 5G va face posibilitatea de a juca într-un ritm mult mai rapid. Veți putea juca jocuri din mers și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la modul în care va avea impact în ceea ce privește zonele de rețea mobilă.

2. Introducerea unor jocuri noi

Când vine vorba de jocuri cu software complicat, acestea pot fi jucate fie pe un laptop pentru jocuri, fie pe un computer care este foarte configurat. Prin utilizarea tehnologiei 5G, jocurile cloud ar trebui să fie fără cusur. Teoretic, acestea ar putea fi redate pe orice dispozitiv portabil, fără să întâmpinăm întârzieri tehnice. Utilizarea tehnologiei 5G vine in detrimentul consolelor de jocuri, care vor fi eliminate într-un final. Prin urmare, în loc să utilizați un sistem de sute de euro, veți putea juca pe telefon, tabletă sau orice dispozitiv mobil. Motivul pentru acest lucru este că un server cloud va face toate procesările și nu trebuie să vă faceți griji pentru probleme si întârzieri tehnice.

3. Facilitează jocurile VR și AR

Una dintre cele mai mari dificultăți, pe care le au utilizatorii de realitatea augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR) este încărcarea lentă. Atât VR cât și AR necesită o rețea mai puternică și mai fiabilă, care are o latență mai mică și oferă consistență. Evoluarea tehnologiilor AR și VR este o necesitate. Pentru ca potențialul AR și VR să fie deblocat complet, 5G nu este doar un moft, este o necesitate.

Jocuri VR

Viitorul industriei

Rețelele actuale 4G pur nu au capacitatea de a suporta greutatea mai multor experiențe AR conectate sau partajate. În plus, acestea au destule întârzieri tehnice, unde timpul dintre o intrare și datele trimise ca răspuns la reacția în timp real. 5G va oferi o creștere de zece ori a randamentului și de zece ori mai scăzută a latenței cu 100 de ori creșterea capacității de trafic în rețelele 4G. Ceea ce înseamnă asta este că 5G nu va îmbunătăți doar utilizarea AR și VR, ci va fi, de asemenea, o cerință pentru unele dintre cele mai interesante aplicații pe care le folosesc.

4. Jocuri mobile cu Multiplayer

Multiplayer este unul dintre domeniile unde jocurile mobile au pierdut foarte mult teren. Deși este posibil să joci jocuri multiplayer pe o conexiune de rețea 4G sau Wi-Fi, este totuși o zonă care ar putea folosi unele îmbunătățiri. Pe măsură ce 5G continuă să crească, este posibil ca dezvoltatorii de jocuri vor lansa mai multe jocuri multiple pentru dispozitive mobile, deoarece tot mai mulți oameni vor putea juca online, în timp ce sunt departe de conexiunea lor de internet de acasă.

5. Plasarea de noi pariuri și nu doar jocuri video

Oportunitatea de joc 5G nu trebuie să fie limitată la jocurile video sau transmise pe PC-uri, console sau smartphone-uri. Aici putem vorbi despre simpla gamificar a experiențelor existente ca o altă formă de jocuri, trimiterea monedei virtuale pentru a stimula echipele de sporturi preferate în timpul unui eveniment live pe o rețea sau a pariurilor sportive în timp real la un eveniment între un grup de prieteni format din patru persoane, dintre care două persoane sunt pe stadion și două persoane sunt acasă. Pariurile sportive în timp real, de exemplu, pot necesita o rețea 5G cu latență scăzută. Datorită latenței scăzute, 5G ar putea reduce intervalul de timp și a făcut posibilă parierea între prieteni pe stadion și în camera de zi.

Articole Similare