5 dintre cele mai bune destinatii din lume pentru jocuri de noroc

Orasul Macau este Mecca iubitorilor de jocuri de noroc. Cu o istorie mai mult decat interesanta, orasul Macau se afla la aproximativ 65 de kilometri vest de Honk Kong. A fost ultima colonie portugheza din Asia, pana in anul 1999, an in care a revenit Chinei. Datorita culturii mixte Portughezo – Chineze, Macau este destinatia ideala pentru amatorii de cumparaturi, de relaxare si de …. jocuri de noroc. Plaje ce iti taie respiratia, forturi impunatoare, temple, gradini si biserici – turistii vor gasi de toate.

Supranumit si Las Vegas-ul din Est, Macau ascunde o serie de curiozitati extrem de interesante. Acest articol isi propune sa va dezvaluie 10 dintre acestea. Macau este un stat liber si autonom, cu reguli si guvern propriu. A fost colonie portugheza timp de 300 de ani, iar din momentul idependentei sale, China nu s-a amestecat in gestionarea orasului.

Foarte aglomerat. Orasul Macau are cea mai mare densitate de locuitori – aproximativ 22.000 locuitori per kilometru patrat. Paradisul jocurilor de noroc! Macau permite – legal – activitati de genul pariurilor si jocurilor de noroc, fiind singurul loc din China unde acest “sport” este permis. Din 2006 si-a castigat titlul de hub-ul central al jocurilor de noroc. Ca sa va faceti o idee, genereaza de 7 ori mai multi bani decat celebrul “The Strip”, din Vegas.

Cel mai luxos cazinou din lume

Macao Venetian este Mecca amatorilor de cazinou

Macau si-a atras o serie de porecle amuzante, datorita influentei portugheze, fiind cunoscut si sub numele de Oglinda Marii, sau Oglinda Scoicii. Conform bancii mondiale, Macau este una dintre cele mai bogate regiuni din lume, cu un raport urias al produsului intern brut, pe cap de locuitor. Cu un dialect propriu si deloc usor de invatat, portugheza macaneza este o limba ce-si trage influentele de pe vremea coloniei, din perioada 1557 pana in 1999.

Orasul Macau a fost folosit ca si centru de vanzare a sclavilor asiatici, in general chinezi, catre Portugalia. O practica macabra, ce si-a lasat amprenta asupra istoriei acestui frumos oras.

Sate in stil colonial si plaje a caror frumusete iti taie rasuflarea, dar atentie, climatul este foarte umed, aproape 90% umiditate. Cele doua insule, Taipa si Coloane, ofera peisaje pitoresti, ce va vor oferi toate argumentele sa va rezervati un bilet – dus – chiar acum! Probabil acesta este si motivul pentru care locuitorii sunt foarte longevivi, cu o durata de viata de pana la 85 de ani.

Fortaleza do Monte, sau Monte Fort, se afla in patrimoniul Unesco si este conservata impecabil. Turistii pot avea acces pentru a vizita aceasta fortareata, a caruit rol era de a proteja locuitorii si proprietatile acestora de pirati. A fost ridicata intre anii 1617 si 1626 si are 52 de metri inaltime.

Cel mai mare cazinou din lume, al treilea cel mai mare hotel din Asia, al caruit cash flow este imposibil de estimat, poarta numele de Macul Venetian. Pozele nu ii pot descrie frumusetea, trebuie vazut personal – dar lasati-va portofelul in camera!

Sa nu credeti ca doar jocurile de noroc fac din Macau unul dintre cele mai bogate orase din lume. Turismul este foarte dezvoltat, industria jucariilor, industria confectiilor, industria incaltamintei, utilaje grele – toate contribuie la bunastarea orasului.

Personal, gasesc fascinant modul in care infrastructura orasului este gestionata. Fie ca va plimbati pe strazile orasului sau serviti o populara tarta cu ou, fie ca intrati in cazinou si faceti o avere, veti fi surprinsi de impactul cultural. Un oras mai mult decat prosper, il puteti vizita doi ani la rand si probabil nu-l veti recunoaste. Pentru a suporta fluxul de turisti, statistica spune ca s-au construit aproximativ 16 camere de hotel pe zi, nu mai vorbim de hoteluri, pensiuni, cladiri si anexe. Ca sa va faceti o idee, numai in anul 2011 a fost casa a peste 28 de milioane de turisti! Ganditi-va cate prajituri cu migdale au fost vandute atunci – acesta fiind cel mai popular desert.

V-am promis doar 10 curiozitati, dar v-am dezvaluit mai multe. Adevarul este ca Macau este un oras fascinant, ce merita in a se numara printre destinatiile dumneavoastra de vacanta, macar de doua ori in viata. Si pentru ca am vorbit si despre cifre, incheiem cu inca una: jocurile de noroc aduc peste 33 de bilioande de Usd la bugetul de stat – cam de 5 ori mai mult decat celebrul cazinou The Strip.

Las Vegas … si mai cum?

Articole Similare