10 motive pentru care reglementarea este bună

Jocurile de noroc sunt un subiect controversat și tot odată un subiect inevitabil. Indiferent că vorbim de părinții noștri, de societate, economiști sau psihologi, toți avem o părere despre pariurile online sau pariuri în general. Jocurile de noroc sunt parte din istoria omului și vom continua coexistența pentru încă multe vreme de acum încolo. Această industrie a fost însoțită încă de la începuturi de o umbră neagră, cu rădăcini adânc înfipte în ilegalitate și aici intervin organismele guvernamentale de reglementare. Sub atenția imediata a Statului, jocurile de noroc pot fi expuse într-un mediu corect si complet sigur pentru jucător. Mai mult decât atât, creează locuri de muncă, aduce taxe Statului și participă la donații sociale – un impuls major pentru economia țării.

Reglementarea jocurilor de noroc

Organismul de reglementarea ONJN

Regulamentul menține un mediu sănătos

Guvernul are două motoare principale pentru devierea resurselor private în vederea atingerii obiectivelor politicii. Primul este programul de cheltuieli. ANAF colectează impozite obligatorii, iar veniturile sunt cheltuite pentru în folosul cetățenilor, cum ar fi amenajarea parcurilor, drumuri, infrastructuri, școli, sau cercetare științifică. Al doilea este prin reglementare. Organismele Guvernamentale, în cazul nostru ONJN, emit și aplică standarde pentru calitatea serviciilor, protecția consumatorilor, siguranța tranzacțiilor bancare, confidențialitatea datelor sensibile pe internet, corectitudinea jocurilor sau respectarea ofertelor.

Reglementarea analizează probleme si vine cu soluții legitime

Reglementarea se referă la reguli detaliate și la o mulțime de acte, documente, care pot fi foarte costisitoare și greu de obținut pentru cei în cauză. Aici nu vorbim numai de corporațiile mari, ci și întreprinderile mici care pot fi înghițite de val, dacă nu se iau în considerare taxele care trebuie plătite în funcție de operatori. Aceștia oferă servicii diferite și daca nu se fac diferențieri la taxe, atunci casele de pariuri de colțul străzii și sălile de jocuri de la parterul blocului nu vor avea nici o șansă în fața cazinourilor online.

Reglementarea înseamnă mai puține controale pentru operatori

Organismele de reglementare impun reguli stricte pentru operatorii de cazinouri, în vederea obținerii unei licențe. Licența pentru funcționare este dată pe 10 ani, la momentul respectiv, după care vor trebuie din nou să adere la una nouă. Asta nu înseamnă că pentru cei zeci ani, operatorii nu vor fi verificați, din potrivă, software-ul pentru jocuri este verificat periodic pentru corectitudine, promoțiile elaborate de către operatori la fel sunt verificate dacă clare, corecte și nu ascund condiții neavantajoase.

Reglementarea ajută la dependența de jocuri de noroc

Acesta este un subiect complicat și sensibil, unde este implicat un număr mare de oameni care experimentează dependența. Persoanele afectate joacă compulsiv, de cele mai multe ori ajungând să le afecteze viața personală și profesională. La fel ca acolo unde există alcool, există alcoolici, acolo unde sunt centre comerciale, există cleptomani și bineînțeles, acolo unde există jocuri de noroc, există dependența de jocuri de noroc. Dependența, indiferent de natură, poate duce la creșterea criminalității, atunci când cei implicați apelează la ilegalitatea pentru a-și finanța obiceiul.

Cel mai natural mod de a lupta împotriva acestui aspect este legalizarea domeniului, astfel încât persoanele cu dependență de jocuri de noroc să fie luați de valurile negre din societatea noastră. Licența pentru funcționare implică responsabilitatea Statului și a comunității de a ajuta și de a sprijini persoanele care suferă de această boală distructivă. Una dintre cele mai aspre reguli pentr operatori este colaborarea cu Instituții specializate care pot ajuta și trata dependența de jocuri, unde jucătorii cu probleme pot apela chiar de platforma respectivă.

Protecția cosumatorluui

Protecția cosumatorluui ANPC

Ce înseamnă reglementarea industrie pentru utilizator

Avantajele pozitive ale jocurilor de noroc legale depășesc cu mult dezavantajele iar înființarea organismului specializat – ONJN, a fost una dintre cele mai inteligente mișcări făcute de Guvern. Jocurile de noroc sun o industrie colosală, cu cifra de afaceri de ordinul sutelor de miliarde de euro la nivel mondial și pot reprezenta un buget clar definit pentru România. În ceea ce privește utilizatorul, experiența este cu mult îmbunătățită, datorită reglementărilor:

  1. Siguranța datelor cu caracter sensibil – operatorii sunt obligați să folosească cele mai noi tehnologii pentru criptarea datelor personale si bancare.
  2. Protecția consumatorului – operatorii licențiați sunt trași la răspundere pentru orice prejudiciu adus utilizatorului.
  3. Mediu corect de joc – software-ul jocurilor de noroc este verificat constant pentru corectitudine.
  4. Protejați împotriva dependenței – operatorii oferă legătură mu multe instituții specializate, de asemenea, au foarte multe funcții pe care jucătorul le poate implementa pentru a menține o conduită responsabilă.

  5. Asistență clienți – operatorii sunt obligați să pună la dispoziție mai multe metode de contact, prin care jucătorii solicitanți să fie ajutați în cel mai scurt timp.
  6. Selecție mare de jocuri – legalizarea acestei industrii a permis intrarea pe piața României la brand-uri renumite, care oferă sute de mii de variații de jocuri.
  7. Oferte de bonus și promoții – reglementarea industrie a crescut concurența, fapt care a determinat operatorii să vină cu bonusuri și promoții noi.
  8. Certitudine la oferte – operatorii sunt verificați dacă respectă termenii și condițiile în care sunt oferite promoțiile.
  9. Jocul gratuit – reglementarea a permis intrarea cazinourile online, unde jucătorii pot folos și modul gratuit de joc, fără să fie nevoie să furnizeze date personale sau bancare.
  10. Posibilitatea de a câștiga jackpot-uri mondiale – operatorii online licențiați leagă software-ul sloturilor în rețele mondiale, unde câștigurile sunt de ordinul milioanelor de euro.

Nu putem nega faptul că jocurile de noroc sunt o activitate distractivă, de cele mai multe ori inofensivă, cu o mulțime de beneficii pentru economie, societate și jucător. În țările în care jocurile de noroc nu sunt reglementate, utilizatorii întâlnesc des probleme cu pirateriile online, lipsa de asistență clienți sau de ajutor profesional pentru dependență. Legalizarea jocurilor de noroc protejează cetățenii prin creearea un mediu distractiv, social și cel mai mult, sigur

Articole Similare