Volatilitatea sloturilor: sloturi cu variație ridicată și cu variație mică

În industria jocurilor de noroc, volatilitatea și varianța sunt în principiu același lucru. Un slot cu volatilitatea mare este unul care plătește rar, dar totodată generează câștiguri mari, iar un joc cu volatilitate mică este unul care plătește multe câștiguri mici în mod regulat. Volatilitatea unui joc este specificată în informațiile de plată.

Volatilitate la sloturi

Volatilitate la sloturi

Tipul de jocuri cu Jackpot-uri enorme sunt, de obicei, jocuri cu volatilitatea mare, dar nu este o regulă. Volatilitatea se referă la media plăților în jocul de bază. Sloturile cu Jackpot progresiv acumulează potul din surse separate, iar în jocul de bază fac plăți frecvente, deci pot avea volatilitate medie.

Sloturile cu Jackpot fix plătesc rar, iar unul dintre aceste motive este timpul necesar pentru a acumula fondul mare de premii, pot-ul în sine. La jocurile de păcănele online găsești afișat tabelul de plăți ar trebui să vă spună cât de mult puteți câștiga dacă atingeți jackpotul pe un slot.

Volatilitatea la sloturi

Volatilitatea jocurilor de păcănele este exprimată prin 3 termeni: scăzută, medie sau ridicată – dar nu în valori directe. Dar la ce se referă mai exact acest termen? Volatilitatea este suma calculată a fiecărei combinații, cunoscută sub numele de valoare, și cât de des apare această combinație în suma totală.

Volatilitatea jocurilor de păcănele este o măsură statistică a dispersiei plăților, în jurul valorii medii, pe o anumită perioadă de timp. Definiție,

Volatilitatea unui joc este calculată la sute de mii de rotiri. Cu alte cuvinte, orice vă spune tabelul de plată la informațiile despre RTP sau volatilitate, nu este valabil pentru jocul pe o perioadă scurtă de timp. Volatilitatea nu este același lucru cu RTP-ul jocului, dar sunt interdependente.RTP reprezintă plata unui joc de noroc jucătorilor săi, pentru fiecare unitate pariată, pe o perioadă de timp.

De obicei, este exprimat ca procent. Cu cât este mai mare procentul, cu atât suma plăților către jucători este mai mare. Deci, dacă un slot are un RTP de 97,30%, softul jocului va direcționa spre suma de plată a premiilor 97.30 RON din fiecare 100 RON pariați, restul fiind câștigul casei. Află care sunt cazinourile cu cel mai bun din online-ul românesc.

Cum se calculează volatilitatea

Un joc de păcănele care are volatilitate extremă face mai puține plăți în jocul de bază, dar cu premii și plăți mai mari, în conformitate cu RTP anunțat. Adică, plata premiilor mari se va face într-un interval de timp acceptabil, dar mai lung comparativ cu al sloturilor cu volatilitate mică, însă randamentul va fi mai mare, adică plățile mai bune.

Deci valoarea RTP-ul va fi respectată pe termen lung. Un joc cu volatilitate scăzută va avea mai multe premii, mai apropiate de valoarea RTP. Jocul va plăti mai des, într-un interval mai mic. Din acest motiv, volatilitatea trebuie luată în considerare în ceea ce privește toleranța dintre RTP teoretic și RTP real. Este o valoare de reper.

Calculul volatilității

Calculul volatilității

O concepție greșită este că mărimea premiului poate afecta volatilitatea jocului. Mărimea potului nu va face ca jocul să fie mai volatil, dacă se încadrează în cote adecvate. De exemplu, dacă există un premiu de 1 milion de euro, cu o cotă de 1 la 1 milion, randamentul așteptat va fi 1. Acesta este randamentul teoretic al jocului.

Jocul va avea volatilitate mare, deoarece este aproape de RTP teoretic de 0,96. Dar dacă același premiu are cotă de 1 la o sută de mii, acest lucru va duce la un randament așteptat de 10. Randamentul în acest caz este destul de departe de o cotă teoretică de 0,96 și va face ca jocul să aibă volatilitate mică. Deci plățile vor fi mai dese, dar mici.

Ce este indicele de volatilitate?

Indicele de volatilitate este suma calculată a fiecărei combinații de joc, incluzând atât combinațiile câștigătoare cât și cele necâștigătoare, deci suma tuturor combinațiilor posibile de joc. Fiecare combinație are două atribute care sunt utilizate pentru un calcul al volatilității: valoarea și rata de apariție pe ecranul de joc.

Fiecare combinație în parte are stabilit din momentul producției numărul aparițiilor pe ecran. Se calculează pur și simplu prin calcularea numărului de simboluri pentru acea combinație de pe fiecare rolă. Apoi se înmulțește cu numărul acelui simbol de pe rola următoare și așa mai departe.

Să zicem că jocul are șeptari care formează combinații. Pe prima rolă sunt 6 șeptari, pe a doua rolă 4 șeptari, iar pe a treia 9. Numărul de combinații posibile cu șeptari se calculează astfel: (6×4) x 9= 216. Asta înseamnă că dacă combinația 777 plătește un premiu de 600 credite, acest premiu va fi plătit de 216 ori.

Se face calculul pentru fiecare combinație, astfel poate fi calculată volatilitatea combinației câștigătoare și necâștigătoare și apoi este calculat un indice de volatilitate. Stabilirea nivelului volatilității ca fiind mică, medie sau mare este raportat la scorul pentru calculul volatilității.

Scorul pentru a calculul volatilității

Scorul pentru calculul volatilității poate varia de la un procent de punctaj de 90 până la 99, dar nu este același lucru ca și rata de plată. Volatilitatea este calculată presupunând, în cadrul variației acceptabile, că toate combinațiile sunt folosite raporta la un standard de 10.000.000 de jocuri. Pe parcursul unei runde de joc se obține doar o parte din combinațiile posibile.

Sloturi cu volatilitate mare

Două sloturi cu același RTP de 96% vor plăti pe termen lung 9.600 RON din cei 10. 000 RON. Un joc ar putea plăti mai frecvent, dar în sume mai mici, iar celălalt plătește mai rar, dar în sume mai mari. Aici tocmai a intervenit volatilitatea jocurilor. Cu toate că jucătorii încep să joace în general la jocuri cu volatilitate mică, sume mici, în timp ajung să prefere sloturile care plătesc mai rar, dar mai bine.

Volatilitatea și varianțele la sloturi

Volatilitatea și varianțele la sloturi

Din acest motiv sunt preferate în general sloturile cu Jackpot, pentru că se urmărește, în gneral, încasarea unei sume mari, nu plățile mici. Tipul de volatilitate pe care îl preferi depinde în totalitate de stilul și preferințele de joc. Cu toate acestea, alții pot preferă plățile constante pe care le oferă un joc cu volatilitate redusă, ceea ce este, de asemenea, bine, dar nu implică câștiguri consistente.

În cele din urmă, totul se reduce la nivelul de risc pe care jucătorul este dispus să și-l asume. Cu un risc mai mare, desigur, în funcție de noroc, aterizează un premiu potențial mai mare iar șansa de a lovi un Jackpot uriaș crește, la sloturile cu volatilitate ridicată. Dacă te intereseză tipul de păcănele care plătesc bine avem noi recomandări perfecte pentru tine.

Dacă ai buget restrâns, atunci sloturile cu volatilitate redusă sunt recomandate, unde crește timpul de joc, datorită câștigurilor mai dese. Indiferent cât ai lua în calcul, marjele, mărirea pariului, calcularea rotațiilor, sau alte trucurile la păcănele nu vei reuși să bați software-ul RNG. Strategiile la jocurile de tip slot de pe net care spun altceva nu sunt decât recomandări de joc.

Jocul responsabil, alături de respectarea bugetului alocat și alegerea unor sloturi cu RTP ridicat sunt singurele strategii pe care le poți aplica cu succes. Acum că știi totul despre volatilitatea jocurilor și RTP-ul acestora, este vremea să înveți și despre cum se formează premiile la sloturile online.

Întrebări și răspunsuri referitoare la volatilitatea sloturilor

Volatilitatea jocurilor de păcănele este un concencept statistic, puțin mai greu de înțeles. Am încercat să explicăm în cuvinte simple despre ce este și cum funcționează volatilitatea. Această caracteristică apare în descrierea și informațiile fiecărui joc de noroc de tip RNG.

1️⃣ Ce este volatilitatea la sloturi?

Una ditre caracteristicile funcționale ale jocurilor de păcănele este volatilitatea sloturilor, care indică, pe scurt, gradul de risc al jocului. Variația poate fi mică, medie sau ridicată. Jucătorul poate să aleagă jocul în funcție de tipul de volatilitate, astfel știe ce risc își asumă.

2️⃣ Cum se calculează volatilitatea sloturilor?

Aam explicat cum se calculează volatilitatea sloturilor folosig noțiuni simple și exemple. Volatilitatea jocului este interconectată cu rata de plată, dar nu sunt același lucru. Fracvența câștigurilor unui joc și consistența lor sunt stabilite de volatilitate.

3️⃣ Jucătorii preferă jocurile cu volatilitate mare?

Din experiența cazinourilor, jucătorii preferă să joace la sloturi cu volatilitate mare. Este dovedit că jucătorii sunt interesați de câștigurile consistente, chiar dacă la început investesc doar în distracția la jocurile clasice, cu plăți mici dar regulate.

Articole Similare