Volatilitatea sloturilor: sloturi cu variație ridicată și cu variație mică

În industria jocurilor de noroc, volatilitatea și varianța sunt în principiu același lucru. Acești termeni sunt relativ noi la jocurile de noroc și noi suntem aici să-i explicăm pe larg. Un slot cu volatilitatea mare este unul care plătește rar, dar totodată generează câștiguri mari, iar un joc cu volatilitate mică este unul care plătește multe câștiguri mici în mod regulat. Nu este chiar ușor să afli care sunt jocurile cu varianță mare sau mică, dar informațiile de la tabelul de plată pot oferi indicații.

RTP- ul la sloturi

RTP- ul la sloturi

Tipul de jocuri care prezintă jackpot-uri enorme sunt, lesne de înțeles, jocuri cu volatilitatea mare, care plătesc rar iar unul dintre aceste motive este timpul necesar pentru a acumula fondul mare de premii – jackpot-ul în sine. La păcănele online găsiți afișat tabelul de plăți ar trebui să vă spună cât de mult puteți câștiga dacă atingeți jackpotul pe un slot. Dar cum înțelegem variațiile la celelalte jocuri, care nu au jackpot? Acum, că am lămurit că nu există nici o diferență între volatilitate și varianță, putem trece mai departe.

Volatilitatea jocurilor este exprimată prin 3 termeni – scăzută, medie sau ridicată – dar nu în valori directe. Această scară simplistă de definire este la fel de detaliată pentru a spune – mică (ok, dar cât de mică?), – medie (ok, dar cât exact?), – mare (ok, dar cât de mare?). Deci, ce ne spune mai exact acest termen? Volatilitatea este suma calculată a fiecărei combinații, cunoscută sub numele de valoare, și cât de des apare această combinație în suma totală.

Volatilitatea uni joc este calculată la sute de mii de rotiri. Dacă doriți să încercați și dvs., va trebui să o faceți în modul demo, unde nu riscați nici un ban pentru a determina variația unui slot. Dar acest lucru nu văr garantează un răspuns corect, deoarece…ați înțeles perfect, este calculată la sute de mii de rotiri. Cu alte cuvinte, orice vă spune tabelul de plată la informațiile despre RTP, sau întoarcerea la jucător, nu este valabil pentru un timp scurt de joc. Se poate totuși, dacă jucătorul este noroc și a venit timpul ca slotul să plătească!

Atenție mare! Volatilitatea nu este același lucru cu RTP-ul jocului! RTP arată plata unui aparat de tip slot (sau joc de masă RNG) jucătorilor săi, pentru fiecare unitate pariată în timp. De obicei, este exprimat ca procent, cu cât este mai mare procentul, cu atât jucătorul poate câștiga mai des pe o perioadă mai lungă de timp. Deci, dacă un slot are un RTP de 97.30%, acesta va restitui 97.30 RON pentru fiecare 100 RON pariați.

În ordine invers, marginea Casei este diferența de până la 100%. Dacă un aparat are un RTP de 97%, marginea casei ar fi de 3%. Este avantajul casei care oferă cazinourilor avantajul matematic necesar pentru a obține profit pe termen lung. Casa câștigă întotdeauna pe termen lung este un termen destul de cunoscut jucătorilor, cu toate acestea ne mai spune un lucru și anume, acela că operatorii licențiați nu au necesitatea de a recurge la treburi mișelești, precum măsluirea jocurilor, din moment ce profiturile le sunt asigurate.

Volatilitatea și varianțele la sloturi

Volatilitatea și varianțele la sloturi

RTP-ul unui joc nu indică cât de dese sun câștigurile. De exemplu, două jocuri pot avea același RTP de 96%, cu toate acestea, unul generează câștiguri frecvent dar mai mici, pe când celălalt generează câștiguri rar dar suficient de mari cât să acopere pierderile și chiar și extra. RTP-ul unui joc este determinată de generatorii de numere aleatorii. RTP este un calcul statistic teoretic, calculat ,de asemnea, la mii de rotiri, astfel că nu poate spune cu siguranță jucătorului că acesta va cțștiga cei 97.30 RON din cei 100 RON pariați.

Acum să recapitulăm un pic ceea ce am învățat până acum. Să ne întoarcem la exemplul nostru anterior cu două sloturi cu același RTP de 96%. RTP-ul ne spune că aceste jocuri vor plăti 9600 RON sin cei 10 000 RON (vorbim de un număr mai mari de pariuri, pe un termen mai lung). Un joc ar putea plăti mai frecvent, dar în sume mai mici, iar celălalt plătește mai rar, dar în sume mai mari. Aici tocmai a intervenit volatilitatea jocurilor.

Tipul de volatilitate pe care îl preferați depinde în totalitate de stilul și preferințele de joc. Unii dintre voi ar putea favoriza jocurile de tip păcănele online cu volatilitate ridicată și să fie perfect confortabili cu victorii mai puțin frecvente, atâta timp cât aveți șansa de a obține acel jackpot imens pe care l-ați dorit întotdeauna. Cu toate acestea, alții pot preferă plățile constante pe care le oferă un joc cu volatilitate redusă, ceea ce este, de asemenea, bine, dar nu veți câștiga la fel de mult.

În cele din urmă, totul se reduce la nivelul de risc pe care jucătorul este dispus să și-l asume. Cu un risc mai mare, desigur, în funcție de noroc, aterizează un premiu potențial mai mare iar șansa de a lovi un jackpot uriaș crește, la sloturile cu volatilitate ridicată. Jucătorul are un buget restrâns, atunci sloturile cu volatilitate redusă sunt recomandate, unde crește timpul de joc, datorită câștigurilor mai dese.

Atunci când vorbim de jocuri de noroc, este important să vă amintiți că obiectivul principal este distracția. Sloturile sunt pur și simplu jocuri de noroc și nu sunt cele mai indicate pentru a deveni un jucător profesionist. Indiferent cât ați lua în calcul, marjele, mărirea pariului, calcularea rotațiilor, sau alte trucuri la păcănele nu veți reuși să bateți software-ul RNG. Strategiile la jocurile de tip slot de pe net care vă spun altceva nu sunt decât baliverne și nu vă recomandăm să vă doveți acest lucru cu banii dvs.

Jocul responsabil, alături de respectarea bugetului alocat și alegerea unor sloturi cu RTP ridicat sunt singurele strategii pe care le puteți aplica cu succes. Acum că știți totul despre volatilitatea jocurilor și RTP-ul acestora, este vremea să învățați și despre cum se formează premiile la sloturile online!

Articole Similare