Roboții de poker te pot învinge la poker online?

Cu siguranță că da! Poker bots sau roboții de poker sunt programe de calculator care au fost concepute pentru a juca jocul împotriva adversarilor umani sau a altor piese de software. Odată activat, un bot de poker va juca un joc bazat pe anumite concepte matematice, după regulile programate, cu alte cuvinte, roboții nu cad pradă niciodată la poker face, nu joacă greșit nici o mână și nu obosesc. Dacă ați jucat poker un online cu un adversar care are aceste calități și ați pierdut de fiecare dată, cel mai probabil ați jucat împotriva unui poker bot.

Poker Bot

Poker Bot

Primul robot de poker

Ca la fiecare invenție nouă, la început s-a folosit o formă mai ușoară de poker, Limit Hold’em. Cu toate că No-Limit Hold’em este de departe cea mai populară variantă de poker, oamenii de știință au optat pentru variația mai ușoară, cu o structură de pariere mult mai limitată și mai definită, atunci când s-au gândit să programeze un robot pentru poker, Inteligența Artificială. Până la acea dată, toate testele au fost făcute în laborator, fără o confruntare reală la o masă de poker cu adversari puternici.

Cepheus, primul bot de poker care a învins jucători umani în Limit Hold’em, a fost dezvăluit în 2015 și era capabil să joace o strategie aproape de optim. Deși nu a fost la fel de eficient ca jucătorii umani de top împotriva adversarilor mai slabi, Cepheus a fost practic imbatabil. No-Limit Hold’em este o variație de poker mult mai complexă și toți au fost sceptici că un robot va putea bate vreodată jucătorii profesioniști cu ani de experiență.

Programatorii au afirmat că este imposibil ca IA să poate ajunge la un nivel atât de evoluat încât să ia decizii corecte cu informații limitate. Și așa a și fost, până la noul model din 2017, botul Libratus, care a reușit multiple victorii la o masă de poker cu jucători multipli. La fel s-a întâmplat și cu următorul model, Pluribus, care a fost conceput să joace împotriva la 6 adversari. Pluribus reprezintă cea mai recentă dezvoltare din Inteligența Artificială pentru poker, dar cu siguranță nu este ultima.

Totul ține de știință și experimente

Planul final este ca oamenii de știință să vină cu soluția pentru cel mai bun jucător de poker, bineînțeles, în formă artificială. Ei cred că o inteligență artificială capabilă să ia decizii în acest tip de mediu ar putea fi foarte utilă în multe domenii diferite ale vieții, inclusiv militare, medicale, financiare și multe altele, dar asta creează în continuare o amenințare pentru jucătorii de poker.

Inteligența Artificială la poker

Inteligența Artificială la poker

Nu este nici un mister că roboții de poker există și sunt folosiți la scară largă în jocurile online moderne. Jucătorii și-au dovedit existența folosind analize statistice și oferind rezultate care pur și simplu nu se potrivesc comportamentului uman indiferent de cât de buni sunt la poker. Știind acest lucru, ar trebui să luați în considerare securitatea și siguranța camerelor de poker atunci când alegeți unde să jucați. Un top casino online licențiat și reglementat se va asigură cu nu sunt folosite astfel de software în timpul jocurilor.

Deși în laboratoarele oamenilor de știință, acești boti ar putea avea înfățișarea unor roboți din filmele SF, cele care circulă printre jucători sunt sub formă de programe de computer, ceea ce sunt ți în realitate. Foarte mulți jucători sunt tentată să achiziționeze un astfel de software, care să le câștige turneele, în timp ce ei fac altceva iar de cele mai multe ori, aceștia sunt jucătorii care nu se pricep foarte bine la joc.

Boți de poker la platformele de jocuri

Poate nu ați crede că vi se întâmplă exact vouă dar există o probabilitatea foarte mare să jucați împotriva unui bot și să nu vă dați seama. Dacă vă gândiți chiar și o clipă că roboții de poker nu fac blufuri sau nu fac pariuri riscante, ar trebui să vă gândiți din nou! Darren Elias, deținătorul a patru titluri World Poker Tour, a contribuit la testarea abilităților programului, jucând Texas Hold ‘Em la o masă întreagă de roboți. Acesta a declarat că Botul a devenit rapid un jucător mai puternic, trecând de la un jucător mediocru la un jucător de poker de nivel mondial în câteva zile și săptămâni.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care ai putea pierde la poker online în fața unui bot de poker, indiferent cât de bun ai. Există anumite modele după care poți identifica că adversarul tău este o formă de IA, deși nu este foarte ușor de făcut. În primul rând trebuie să identifici dacă acesta repetă pariuri identice, repetă anumite linii, au o agresiune extrem de îngrijorătoare la anumite pariuri, nu răspunde în chat, rezistă ore în șir la joc fără să dea semne de oboseală sau greșeli.

Cu toate acestea, este extrem de greu de spus, din spatele ecranului, că sunteți în joc cu un robot, în special că programatorii lucrează constant la îmbunătățirea software-lor iar aceste criterii nu vor mai fi valabile peste puțin timp. Roboții avansați au o modalitate de a-și ajusta jocul în funcție de situația actuală și au acces la statisticile despre alți jucători, prin intermediul Inteligenței Artificiale și Google.

Conceptul de IA există încă din anii 1950, cu toate acestea, a câștigat un teren și o atenție considerabile începând cu anul 2000. Chiar dacă avem multe întrebări în ceea ce privește inteligența artificială, este, de asemenea, destul de clar că IA sofisticată ar putea face lumea un loc mai bun. Ne poate ajuta să luptăm împotriva schimbărilor climatice, să descoperim noi tratamente pentru boli, să ne înțelegem mai bine clienții și să preluăm majoritatea activităților tradiționale pe care trebuie să le facem acum.

Întrebări frecvente despre roboții de poker

Este normal să ne temem de o confruntare la poker cu Inteligența artficială, până la urmă, acești roboți pot stoca milioane de informații, strategii, combinații, mâini jucate și așa mai departe. Și totuși exitsă o întrebare – oare va exista vreun robot care să fie campionul suprem la poker? Și dacă da, oare când vom ajunge la acest rezultat?

🤖 Care a fost primul robot de poker?

Primul robot de poker a fost Cepheus, care a învins pentru prima oară jucători umani în 2015, la Limit Hold’em și a jucat cu o strategie perfectă. Fiin ce a mai ușaoară și mai puțin complexă variație de poker, s-au ridicat întrebări dacă acest bot de poker va avea același succes la poker mai complex, cum ar fi No-Limit Hold’em.

🙋 Care este planul final și de ce roboții de poker?

Planul final este de a construi cea mai bună variantă de bot de poker, o formă artificială care să ia cele mai bune decizii. Experimentele și inovațiile merg mult mai departe de poker, unde se dorește o viață mai bună, unde astfel de roboții vor aduce contribuții pozitive în multe domenii - militare, medicale, financiare dar și altele.

💡 Roboții de poker au fost introduși online?

Da și există o posibilitate mare să jucați împotriva unui bot de poker pe unele platformele de jocuri, în special pe cele fără licență, care nu sunt reglementate. Dacă nu vreți să vă pierdeți banii în fața unui bot, verificați dacă site-ul de poker online prezintă emblema ONJN.

Articole Similare