Restricționarea utilizării inteligenței artificiale în cazinourile din Macao

Comisia pentru jocurile de noroc, care supraveghează industria din Macao, a restricționat utilizarea instrumentelor de inteligență artificială, care îi pot ajuta pe operatorii de cazino să urmărească jucătorii cu pariuri mai mari, jucătorii VIP, conform presei. Biroul de inspecție și coordonare a jocului a solicitat cazinourilor din Macao să nu instaleze nici un echipament digital de monitorizare, inclusiv camere sau sisteme de recunoaștere facială, pe care autoritatea de reglementare nu le-a aprobat, acestea fiind legate strâns cu creșterea numărului de jucători cu probleme.

Macao - tărâmul cazinourilor

Macao – tărâmul cazinourilor

Aderarea la inteligența artificială a fost făcut după un an în care veniturile au continuat să scadă cu o scădere semnificativă a veniturilor din jocuri din ultimul an. Cunoscut drept hub-ul mondial de jocuri de noroc, Macao este singurul teritoriu din China unde jocurile de noroc sunt legale. Cea mai nouă restricție pentru proprietarii de cazinouri din Macao, cel mai mare centru de jocuri de noroc din China, apare după un articol din iunie în Bloomberg, care dezvăluie modul în care operatorii au început să folosească camere ascunse, tehnologie de recunoaștere facială, cipuri de poker activate digital și mese de baccarat digitale pentru urmărirea jucătorilor. Acestea colectează și furnizează date operatorilor, ajutând companiile să identifice cine dintre milioanele de vizitatori este probabil este un posibil jucător VIP.

Autoritatea de reglementare a solicitat autorităților de reglementare să respecte legile cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Orice video sau date utilizate de aceste instrumente de monitorizare ar trebui să fie stocate numai de operatorii cazinourilor în conformitate cu noile reguli. Indicele cazinourilor din Macao de la Bloomberg Intelligence, care include MGM China Holdings, Sands China și Wynn Macao, s-a micșorat aproape 10% săptămâna trecută, după vânzări mai largi pe piață și o scădere neașteptată a veniturilor din jocuri de noroc din iulie. Noua tehnologie de algoritmi urmărește modul în care jucătorii sunt ținuți la masa de pariuri și îi manipulează în funcție adicțiile acestora. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât cazinourile au șanse mai mari să obțină mai mulți bani.

Majoritatea oaspeților care intră într-un cazinou știu foarte bine că sunt că sunt monitorizați dar nu sunt conștienți de acumularea unor cantități vaste de date privind obiceiurile lor specifice de cheltuieli, lucru care încalcă termenii de confidențialitate.

Această nouă tehnologie are cu siguranță potențialul de a încălca legea, întrucât extinde domeniul de aplicare al jucătorilor a căror lățime și gamă de activități ar fi urmărite acum ”, a declarat pentru Bloomberg Ben Lee, partener al consultanței pentru jocuri asiatice IGamiX .

Potrivit unui raport financiar publicat de Biroul de inspecție și coordonare a jocurilor din Macao, în 2019 a marcat 4 luni consecutive, în care a înregistrat o scădere de la an la an a veniturilor din jocuri de noroc. GGR pentru primele șapte luni ale anului a fost de 19,3 miliarde EUR. Aceasta este, de asemenea, cu 0,9% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, rezultatele de luna trecută au ratat creșterea estimată de 2% pe care analiștii au prevăzut-o pentru luna iulie.

Experții spun că scăderea veniturilor în timpul operațiunilor din iulie poate fi atribuită unei scăderi a cererii VIP. Acest lucru se datorează unei economii chineze mai slabe, precum și fricii unei posibile represiuni împotriva operatorilor de joncțiuni. Interzicerea programelor VIP este în curs de dezvoltare și pe plan european, unde s-a demonstrat că astfel de program este în discorcondanță cu reglementările în curs. O astfel de măsură ar aduce multe prejudicii acestei industrii, în special la buget.

Cu noua directivă, Comisa pentru reglementarea jocurilor de noroc le reamintește operatorilor cazinourilor să respecte legile privind datele cu caracter personal. Companiile de jocuri de noroc trebuie să protejeze toate videoclipurile sau datele obținute prin intermediul acestor instrumente de supraveghere ridicată pentru a proteja bunăstarea jucătorilor Macao. Tehnologia de urmărire a comportamentului permite cazinourilor mari să discerne fără efort jucătorii de ocazie, de jucătorii cu pariuri mari, potențial grave și apoi să le vizeze în mod special cu oferte personalizate.

Acestea din urmă fiind grave încălcării, atât reglementările impuse pentru Joc responsabil, cât si asupra drepturilor omului. Facilitarea jucătorilor VIP este o tematică destul de fierbinte pentru comisia de jocuri de noroc europeană, care a observat un număr îngrijorător de mare de jucătorii care au dezvoltat dependență, 75 % provenind din mediul jucătorilor VIP.

Articole Similare