Remi online – gratis sau pe bani în turnee pe site-uri românești

Remi, Rummy, Rummikub, RUM 500 și multe alte denumire veți întâlni atunci când veți căuta jocul pe Google. Americanii sunt cei mai versatili, care au dezvoltat zeci de variații la acest joc, cu reguli diferite și grad de dificultate ridicat. Nu că Remi ar fi prea ușor! Sau este? Este joc strategic sau joc de noroc? La fel ca și jocul de table, Remi este ne-a însoțit copilăriile, pe ale noastre, ale părinților, ale bunicilor și așa mai departe în arborele familie.

Jocul Remi pe calculator

Jocul Remi pe calculator

Wikipedia și articolele din presă ne spune că jocul a fost inventat în România, acum mai bine de 75 ani, în sufrageria unui evreu-român, Ephraim Hertzano, care a făcut niște piese din lemn cu numere și culori diferite, identice cu numerele de la pachetul de cărți.

În timp, pentru a putea fi manevrate mai ușor dar și pentru durabilitate, a confecționat piesele din plastic reciclat de la avioanele produse la Brașov. După ce a emigrat în Israel, inventatorul a vândut câteva jocuri, însă abia după ce a ajuns în America, jocul a cunoscut faima mondială de care se bucură și azi.

Noțiunile de bază la remi tradițional Acestea sunt elementele de bază, regulile și punctajul remi tradițional. Există o multitudine de variații diferite care toate se bazează pe acest stil de bază. Dacă știți acest lucru, veți putea prelua variațiile suplimentare extrem de repede. Acesta este și formatul pe care îl veți vedea cel mai frecvent jucat atât live, cât și online.

Obiectivul jocului este să fii primul jucător care coboară toate piesele de pe bord. Acest lucru se realizează prin crearea a ceea ce se numește fuziuni. Combinațiile sunt fie seturi, trei sau patru piese de același rang, fie curse care sunt trei sau patru cărți de același costum într-un rând secvențial – formație de 1,2,3,4, de aceeași culoare sau 8,7,9 și 4,4,4,4 sau 9,9,9,9 de culori diferite.

Remi tradițional se joacă cu doi, trei sau patru jucători. Când joci cu doi jucători, fiecare jucător primește 13 piese. Dacă jucați cu trei sau patru jucători, fiecare jucător primește 10 piese din pachet. Restul pieselor sun așezate cu fața în jos în mijlocul mesei. Se va trage câte o piesă care va determina cine acționează primul (cine are cel mai mare număr) și se va continuă în ordinea acelor de ceasornic, după care piesele trase se vor amesteca din nou cu cele cu fața în jos. La remi online nu se aplică această regulă.

Punctajul pentru piesele Remi

Punctajul pentru piesele Remi

Dacă nu aveți 30 de puncte adunate într-una sau mai multe formații, pe care sa le etalați pe masă, trageți o piesă din cele întoarse cu fața în jos. Următorul va urma aceiași pași. După piesă etalată pe masă, jucătorii pot ridica piesele, dacă pe masă rămân în formații de 3 sau mai multe piese, și să le folosească pentru ași forma propria combinație. Jokerul poate înlocui toate piesele.

Jocul continuă până când un jucător a ieșit din cărți și acel jucător este câștigătorul acelui joc / rundă. Jucătorilor nu li se cere să aibă o carte pe care să o arunce pentru a-și încheia rândul. Dacă scapă de toate cărțile lor prin amestecuri, ei sunt totuși câștigătorii. Dacă grămada de extragere se termină înainte de terminarea jocului, piesele etalate sunt amestecate și se jocul continuă. Dacă pachetul se termină a doua oară, jocul este considerat un impas și nici un jucător nu primește puncte.

Dacă vreți să jucați remi online, aveți două opțiuni. Există site-urile de jocuri împotriva AI, Inteligența artificială la jocuri, sau la mese cu jucători reali. Fiecare are propriile sale argumente pro și contra. Site-urile de jocuri de antrenament le joci împotriva roboților sau computerelor, care sunt programate să joace într-un anumit mod.

Site-uri de acest gen sunt recomandate, deoarece nu costă bani pentru a juca și nu necesită crearea unui cont. Problema cu jocul împotriva roboților pe computer este că lipsește elementul de socializare. Se joacă în modul standard, dar nu vei ajunge să experimentezi stiluri diferite și de a găsi modalități diferite de a-ți etala piesele.

Variația Rummicuk online

Variația Rummicuk online

Camerele cu jucători reali sunt excelente pentru a obține o experiență mult mai precisă și realistă. Când jucați pe aceste site-uri, aveți opțiunea de a juca pentru bani de joc sau pentru bani reali. Jucătorii cu bani de joc sunt de obicei jucători care caută să joace pentru bani reali în cele din urmă, așa că iau jocul mai serios și joacă corect.

Acest lucru vă oferă un grup de jucători de calitate mult mai înaltă cu care să jucați și vă oferă o experiență mult mai distractivă. Dar Atenție! Viteza de joc este mult mai mare și sunt o grămadă de jucători profesioniști, care execută mișcările fără ca tu să ai posibilitatea sa te organizezi măcar.

La remi online este necesară practicarea jocului cu AI, care vă va îmbunătăți abilitățile analitice, precum și viteza de joc. Dacă nu ești suficient de rapid, poți ajunge să fii penalizat în joc. Odată ce a venit rândul tău și nu mai ai timp, trebuie să scoți toate piesele din joc de pe masă. Regulile jocului vă pot cere să ridicați până la trei dale suplimentare. Numărul de piese cu care sunteți penalizați și timpul pe care îl aveți pentru luarea deciziilor de joc se bazează pe regulile individuale ale mesei pentru joc.

Amintiți-vă, cu cât practicați mai mult, cu atât învățați mai mult și, luând aceste lecții cu mare atenție, deveniți un jucător mai bun de joc Rummikub.

Rummy - variația cu cărți de joc

Rummy – variația cu cărți de joc

Nu putem fi siguri de adevărata origine a jocului, deoarece evoluția și istoria lui ne spune altceva. Nu sunt date clare și mulți specialiști oscilează între Europa, America de Nord și China. Există foarte multe versiuni ale jocului, printre care cea cu cărți de joc Rummy. Ungaria spune și ea că este mama acestui joc, raportând prezența acestuia după primul război mondial. Se crede că numele jocului de remi provine de la cuvântul rom, un argou britanic care stă pentru ciudat dar și din Rum Poker, unde cu mulți ani în urmă, jucătorul care pierdea la joc trebuia să plătească un rând de băuturi cu rom.

Articole Similare