Metoda de plată Trustly vs. metoda de plată prin mobil Boku

Carduri de credit, debit sau preplătite, portofele electronice, transferuri bancare, plăți online și acum plată cu telefonul smart prin factura telefonică. Toate acestea sunt metode de transfer financiar create pentru a ne ajuta în viața de zi cu zi. Probabil, cei mai mulți sunt deja familiarizați cu aceste metode și le folosesc în mod regulat. Însă, acum câțiva ani plățile efectuate cu cardurile de credit/debit sau transferul bancar au fost cele mai utilizate, astăzi situația începe să se schimbe și metodele alternative de plată iau amploare. Probabil că epoca digitală în care trăim a impus acest lucru ca un standard pentru comercianții online și nu numai.

Despre diferitele tipuri de plăți cu carduri am mai vorbit, portofelele electronice de mult nu mai sunt o noutate, dar cum să alegem cea mai bună metodă și de ce am prefera o plată direct de pe telefonul smart față de una electronică? Care este diferența dintre aceste două variante? Ce avantaje și dezavantaje oferă utilizatorilor? O să încercam să facem o comparație între plată electronică Trustly și metoda de plată prin factura de telefon Boku. Ca să facem acest lucru să vedem mai întâi cum funcționează fiecare dintre acestea?

Plăți efectuate cu Trustly

Plăți efectuate cu Trustly

Trustly este o instituție de plată, licențiată în Suedia. Aceasta oferă un software care mărește confortul și siguranța utilizatorului de servicii de plată, atunci când depune sau plătește online. Când utilizați Trustly, inițiați și confirmați o tranzacție specifică care este efectuată în conformitate cu instrucțiunile voastre și cu respectarea standardelor de securitate. Tipul de serviciul oferit de Trustly este numit serviciu de inițiere a plaților. Este o variantă care câștiga popularitate în mai multe țări europene și este preferată de mulți consumatori față de alte metode financiare.

Unul dintre avantajele Trustly este că necesită o autentificare puternică, adică o tranzacție nu poate fi efectuată decât în cazul în care furnizați informațiile financiare bancare online. Aceste informații sunt transmise băncii pentru a efectua plata. Informațiile pe care le furnizați nu sunt stocate nicăieri și nu pot fi utilizate pentru a iniția o altă plată. Ca să puteți utiliza metoda Trustly este nevoie să dețineți un cont bancar. Sumele pe care le puteți transfera depind de limita pe care o are contul vostru bancar ci nu de metoda Trustly. Înainte să faceți o depunere sau retragere cu Trustly este necesar să verificați lista băncilor care oferă acest serviciu. Această listă poate fi găsită pe pagina oficială a site-ului.

Trustly este un intermediar care funcționează ca un strat suplimentar de siguranță între contul vostru bancar și comerciantul online. De exemplu, dacă doriți să depuneți bani la cazinou online este nevoie să dezvăluiți informațiile voastre financiare operatorului de jocuri de noroc. Trustly oferă exact această siguranță suplimentară, deoarece informațiile voastre nu sunt stocate de companii terțe. Trustly nu salvează aceste informații. Ca să faceți un transfer la cazinou prin Trustly, mergeți la “Depunere” și alegeți ca metodă preferată Trustly. Veți fi redirecționat către pagina Trustly unde va trebui să selectați banca voastră de pe lista site-ului. În cazul in care banca voastră nu este asociată cu Trustly, alegeți opțiunea “Alte bănci”. Urmează un formular cu câteva detalii pentru pregătirea plății, apoi introduceți informațiile secrete emise de către banca voastră ca să confirmați plata. Plățile efectuate din conturile băncilor asociate cu Trustly sunt creditate imediat în conturile cazinourilor, iar cele efectuate prin bănci care nu cooperează cu Trustly pot dura până la câteva zile.

Principalele avantaje Trustly sunt:

– Siguranța – siguranța maximă a tranzacțiilor prin criptare RSA de 2048 biți și sisteme de securitate de mai multe nivele.

– Simplu – nu este nevoie să deschideți alte conturi. Vizitați numai pagina casierului și alegeți metoda de plată Trustly.

– Anonim – folosind metoda Trustly nu este nevoie să dezvăluiți detaliile contului bancar.

Plată prin telefonul mobil

Plată prin telefonul mobil

Boku este o companie de procesare a plăților mobile care le permite clienților să achiziționeze bunuri și servicii digitale, utilizând numărul lor mobil. Este o modalitate de plată sigură și ușor de folosit. Toate achizițiile online pot fi adăugate la factura de telefonie mobilă, folosind serviciul Boku. Nu aveți nevoie nici de cont bancar nici de card de debit sau credit, ca să utilizați această metodă de plată. Singurul lucru de care aveți nevoie este un telefon mobil activ cu servicii Premium sau Carrier activate. Această metodă de plată este extrem de populară în Europa și este preferată de jucătorii la cazinouri online.

În România, momentan cazinourile pe net nu au adăugat această posibilitate ca variantă de depunere, dar în cel mai scurt timp secțiunea “Plată prin mobil” va fi adăugată. Ca să utilizați această variantă de transfer financiar nu este nevoie să vă faceți nici un cont. Pur și simplu selectați ca modalitate de plată preferată “Plată prin mobil Boku”. Veți fi transferat către un alt ecran unde urmează să introduceți câteva detalii. Când vorbim despre detalii să nu vă gândiți că aveți de completat formulare lungi și complexe. Dimpotrivă, aici scrieți numai suma pe care doriți s-o transferați și numărul vostru de telefon.

Trimiteți cererea și la scurt timp după aceea pe telefonul mobil va apărea un mesaj de tip SMS. Acesta va conține un cod care va trebui să-l scrieți în căsuța pe site-ul cazinoului. Aproape imediat suma aleasă va fi adăugată în contul vostru de jucător. Depunerile efectuate prin modalitatea de plată Boku au o limită superioară pe care nu o puteți depăși. Poate că pentru jucătorii experimentați acest lucru este un inconvenient dar pentru cei începători este un lucru extrem de folositor.

Ați observat că între aceste două metode există foarte multe asemănări. Ambele variante sunt ușor de folosit. Probabil că dacă alegeți metoda Trustly va fi nevoie de un pic mai multă atenție la completarea informațiilor bancare secrete, dar formularul este scurt și simplu de completat. Ambele variante sunt sigure. Trustly funcționează ca o barieră între control vostru și cazinoul online, iar în cazul plăților prin mobil Boku nu aveți nevoie de cont bancar sau card bancar. Din punct de vedere al limitelor Trustly vă oferă limite de plată mult mai mari și posibilitatea să alegeți alt cont de unde să faceți transfer. Plățile prin Boku sunt limitate deoarece acestea reprezintă un fel de credit de la furnizorul de servicii telefonice. Suma pe care ați folosit-o va fi adăugată la factura lunară.

Modalitatea de plată prin telefon este foarte populară și utilizată de mulți oameni. Aceasta este extrem de comodă, ușor de folosit, sigură și în același timp vă asigură un control strict asupra bugetului alocat pentru joc. Părerea noastră este că dacă nu sunteți un jucător profesionist este mult mai bine să efectuați depuneri prin Boku deoarece acesta o să vă asigure controlul necesar pentru un joc responsabil.

Articole Similare