Dependența de Jocuri de Noroc

Deși, la un nivel sau altul, toate tipurile de dependență se aseamănă între ele, aparent există o multitudine de teste și studii care arată că cele mai similare sunt dependența de jocuri de noroc și dependența de sex. Din acest motiv, articolul de astăzi este dedicat acestui subiect, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine acest subiect.

Manifestări ale dependenței

Manifestări ale dependenței

Dependența de jocuri de noroc și sex

Fiecare din aceste două tipuri de dependență se manifestă agresiv în domeniul său și au, ambele, unele caracteristici comune. Cu toate acestea, există și unele diferențe majore între ele, așa că haideți să vedem împreună care sunt asemănările și deosebirile cele mai importante între cele dependența de jocuri de noroc și dependența de sex.

În timp ce la cazinouri online străine licențiate obțineți ajutor specializat, la site-urile pentru adulți este mai puțin probabil să beneficiați de acest ajutor. Este important să știți să identificați semnalele din prima fază, pentru voi, sau pentru cei apropiați.

Manifestări ale dependenței de jocuri de noroc

În general, dependența de jocuri de noroc este alimentată de consumul de droguri sau alcool. Muzica aparatelor jocurilor de noroc, la fel ca și luminile și culorile vii ale acestora provoacă dorința de a juca mai mult și mai des. Mai mult decât atât, posibilitatea câștigului pe cazinouri online sigure este un alt factor care duce la jucatul excesiv.

O altă cauză ce poate duce la jocul excesiv de jocuri de noroc este existența unor nemulțumiri pe plan personal. Dacă vă aflați în depresie și simțiți că nimic altceva nu vă aduce fericire, în afară de jocurile de noroc, ar trebui să vă puneți un semn de întrebare, pentru că e posibil să fiți dependent de acestea.

Manifestări ale dependenței de sex

Dependența de sex apare pe fondul unei neîmpliniri pe plan personal, a unei lipse de afecțiune și a dorinței de a ne afirma. O persoană ce se confruntă cu astfel de dependență tinde să aibă relații sexuale continui, iar în lipsa acestora, tinde să aibă gândurile îndreptate doar către ele.

Mai mult decât atât, atunci când vine vorba despre numărul de parteneri sexuali, acesta crește constant, indiferent de sexul acestora, și actul sexual este urmat de sentimentul de rușine. Deși existența apetitului sexual este un semn al sănătății, excesul nu este un semn bun, ba mai mult, devine periculos atunci când nu îl putem controla.

Dependența de jocuri de noroc și sex

Dependența de jocuri de noroc și sex

Asemănări între dependența de jocuri de noroc și sex

Așa cum am menționat la începutul articolului, dependența de jocuri de noroc și sex sunt cele două dependențe care se aseamănă cel mai mult între ele, în cadrul tuturor dependențelor cunoscute de specialiști. Haideți să vedem care sunt cele mai mari asemănări între dependența de jocuri de noroc și dependența de sex.

Incapacitatea de control propriu

Ambele dependențe se manifestă prin incapacitatea de a stăpâni propria persoană. Dacă dependența de jocuri de noroc se manifestă prin jocuri excesive, chiar și atunci când nu mai sunt bani, dependența de sex se manifestă prin activități sexuale constante, indiferent de numărul de parteneri, sexul acestora sau dacă sunt persoane străine sau cunoscute.

Sentimentul de rușine de după

A doua cea mai mare deosebire între cele două tipuri de dependență este sentimentul de rușine de după consumarea actului. În cazul dependenței de jocuri de noroc, dependenții tind să joace în secret, fără să le spună membrilor familiei, prietenilor sau apropiaților. Așadar, chiar și în posibilitatea nevoii de împrumuturi, aceștia vor ezita să dea un motiv real.

Același este și cazul dependenților de sex, care, chiar dacă ar putea comunica aceste activități cu cei dragi, preferă să nu o facă, din cauza sentimentului de vinovăție și de rușine ce urmează după activitatea în sine, motiv pentru care, în eventualitatea descoperirii lor și a dependenței acestora, vor prefera să mintă și să își ascundă problema.

Concluzii

Sperăm ca din urma acestui articol să înțelegeți cum se manifestă cele două tipuri de dependență și sperăm că veți lua măsurile necesare pentru a cere ajutor, deoarece aceste dependențe sunt foarte periculoase și, cu cât mai repede cerem ajutorul, cu atât mai ușor vor fi de tratat. Oricare dintre cazinourile online licențiate vă vor oferi ajutorul.

Întrebări frecvente despre

Dacă în continuare aveți întrebări în ceea ce privește dependența de jocuri de noroc și sex, avem vești bune: am alcătuit o listă cu întrebări frecvente ale cititorilor noștri, în ceea ce privește dependența de jocuri de noroc și sex și răspunsurile corespunzătoare acestora, în speranța că vă vom ajuta să înțelegeți mai bine subiectul.

🤔 Care sunt cele două cele mai asemănătoare tipuri de dependență?

Dintre toate tipurile de dependență, specialiștii spun că cele două cele mai asemănătoare sunt dependența de jocuri de noroc și dependența de sex. Din acest motiv, s-au alcătuit o multitudine de teste în acest domeniu, teste care au confirmat teoriile asemănării acestora și care au răspuns, într-un final, acestei întrebări.

🔍 Care sunt cele mai importantă manifestări ale dependenței de sex?

Dependența de sex se manifestă, adesea, prin dorința continuă de a întreține acte sexuale, indiferent de relația cu partenerii, dacă sunt apropiați sau necunoscuți, indiferent de sexul partenerilor și indiferent de complicațiile pe care aceste relații sexuale le pot aduce asupra propriei vieți. Mai mult decât atât, în lipsa actelor sexuale, apare o continuă fantezie sexuală în minte.

⁉️ Care este cea mai importantă asemănare între cele două tipuri de dependență?

Cea mai importantă asemănare între cele două tipuri de dependență este faptul că totul se duce la extrem. Indiferent că vorbim despre acte sexuale sau jocuri de noroc, ambele activități sunt întreținute fără control de sine, cu cât mai des posibil și fără a considera consecințele. Mai mult decât atât, lipsa acestor activități duce la agresivitate și iritabilitate.

✨ Sunt și alte asemănări între cele două dependențe?

Asemănări sunt multe, însă da, există încă o asemănare ce trebuie menționată, și anume faptul că atât dependența de sex, cât și dependența de jocuri de noroc sunt urmate de un foarte intens sentiment de rușine, ceea ce îi face pe cei aflați în această situație să țină totul cât mai secret cu putință.

Articole Similare