Cum se asociază jocurile sociale cu jocurile de noroc online

Cum s-au mutat jocurile de noroc din cazinourile tradiționale în mediul social? Și mai sunt și gratuite! Cazinourile terestre au avut o influență mare în nevoia omului de a socializa si au avut parte de timpuri glorioase, însă cum era de așteptat, tehnologia și-a spus cuvântul, iar cazinourile au trebuit să facă pasul logic și să se mute în mediul online. Dacă înainte trebuia să vă îmbrăcați cu hainele de oraș, să străbateți jumătate de oraș până la o sală de joc sau o cafea cu prietenii, acum totul este la un buton distanta, de oriunde și oricând, lejer, comod, fără alte acțiuni implicate. Cazinourile au mai primit o lovitură, destul de puternică, odată cu rețelele de socializare. Jucătorii, odată avizi de experiențe distractive, au început sa găsească alte metode divertisment și au cam uitat de jocurile de noroc. Următorul pas logic pe care îl puteau face operatorii era să ofere o variație mare de jocuri de noroc, dar gratuite, cu monede virtuale, în rețelele de socializare. Astfel, utilizatorii își vor aminti mai des că au joc preferat, la care îi place să parieze un bănuț, doi.

Ce sunt jocurile de noroc sociale? Același jocuri de cazinou, dar disponibile în rețele de socializare, cum este Facebook. Lansarea acestor jocuri pe Facebook și MySpace a fost un pas mai mult strategic, pentru a ajunge la cați mai mulți posibili utilizatori. Jocurile de noroc cu bani reali în rețele de socializare nu sunt permise în toate țările și trebuie autorizație de la organismul de control și reglementare dedicat acestei industrii. Chiar și așa, furnizorii de software și operatorii de jocuri de noroc au preferat să le pună la dispoziție în modul de divertisment, cu monede virtuale, anticipând posibili noi clienți. Sunt zeci de variații de jocuri disponibile, pornind de la păcănele până la turnee de Texas Hold Em.

Jocuri de noroc la cazinourile sociale

Jocuri de cazino cu monede virtuale

Îmbinarea acestor două industrii, media socială și a jocurilor de noroc, nu poate decât să aducă beneficii, deși cea din urmă coexista numai dacă sunt bani implicați. O ultimă statistică a dovedit că sunt peste 290 de milioane de jucători activi, numai pe Facebook, în țările în care jocurile sunt permise cu bani reali. Acolo unde nu sunt permise, furnizorii de software și operatorii de jocuri de noroc caută soluții, cum ar fi ca jucătorii să plătească pentru bunuri virtuale în moneda Facebook, deblocând astfel mai multe caracteristici. Dar……, nu este posibil un câștig în bani, ci doar un premiu virtual și aici, operatorii exploatează la maxim nevoia de realizare a omului. Facebook Credits, este o monedă virtuală, lansată de rețea în 2011, care permite jucătorilor să cumpere aplicații, caracteristici sau nivele în jocuri. Asocierea acestei rețele cu industria jocurilor de noroc, implicit rularea unor sume imense de bani, se crede a fi o strategia de urca prețul acțiunilor. Un succes răsunător pentru cele două industrii dar asta va însemna și declinul companiilor care oferă jocuri gratuite.

Cazinourile sociale oferă jocuri similare cu operatorii tradiționali, singura diferență fiind moneda, aici, utilizatorii folosesc credite virtuale și premiile sunt la fel de imaginare. Jocurile de noroc sociale arata exact la fel ca si cele pe bani reali, poate cu o animație mai dinamică, se joacă cu monede virtuale, care se pot reîncarcă după o anumită perioadă sau pot fi deblocate prin cumpărarea unei aplicații, caracteristici, nivel. Alinierea cazinourile sociale cu cele tradiționale se pare că face treabă bună. Aproape 26% din jucătorii de pe rețelele virtuale migrează la jocurile de noroc pe bani reali și se preconizează pe viitor o creștere semnificativă.

Această rată de migrare trage semnale de alarmă în rândul autorităților, mai ales dacă vorbim pe plan mondial, unde numărul jucătorilor de cazinou social este de aproape 800 de milioane. Încă nu s-a dovedit științific influența negativă a cazinourilor sociale, însă s-au notat câteva asemănări psihologice în rândul jucătorilor care au migrat la cazinourile pe bani. Industria jocurilor de noroc are o istorie de peste mii de ani, cu rădăcini adânc înfipte în existența omenirii și continuă să evolueze odată cu ea, adaptând-se la noile tehnologii. Daca omul nu mai ajunge la cazinou, ajunge cazinoul la el, într-un fel sau altul. Facebook este doar un alt loc, unde operatorii își promovează serviciile. Ce este cu adevărat îngrijorător este că rețeaua de socializare are milioane de utilizatori minori, un factor care se cere monitorizat îndeaproape.

Articole Similare