Cote Pariuri Explicație

Parierea pe sporturi este o activitate iubită de toată lumea, însă pentru a avea succes în pariurile noastre, este esențial să înțelegem exact cum funcționează cele mai bune cote la pariuri. Așadar, în acest articol vom explica acest lucru, într-o manieră simplă, accesibilă chiar și pentru un începător, pentru a ridica șansele oricui la parierea pe sporturi.

Tipuri de Cote

Tipuri de Cote

Tipuri de cote

Pentru că lumea pariurilor este atât de bine dezvoltată, și tipurile de cote sunt variate. Din acest motiv, este esențial ca atunci când doriți să jucați la pariuri să cunoașteți tipurile de cote, pentru a ști ce și cum să pariați. În cele ce urmează le vom explica pe fiecare în parte, cât mai detaliat posibil.

Există trei tipuri de cote pariuri sportive principale: cotele decimale, cotele fracționare și cotele americane. Haideți să descoperim împreună diferențele dintre aceste tipuri de cote și cum se schimbă jocul în fiecare caz în parte pe site-uri de tip Unibet. Vom dezvolta în cele ce urmează fiecare tip de cote pariuri, pentru o mai bună înțelegere.

Cotele decimale

Cotele decimale sunt de departe cele mai iubite în lume, iar englezii le numesc și cote europene, pentru că în Regatul Unit se joacă mult cu cotele fracționare. Cotele decimale sunt cele mai bune cote la pariuri de calculat, atât în ceea ce privește câștigul, cât și în ceea ce privește probabilitatea de câștig. Cotele decimale sunt de tip 2,75, 8,50, 10,25, etc.

Cotele decimale sunt cel mai des întâlnite în cadrul cote pariuri sportive la fotbal. Cu toate acestea, dacă preferați alte tipuri de cote, majoritatea siteurilor de pariuri sportive Fortuna oferă posibilitatea de a schimba între tipurile de cote, ceea ce le face mai ușor de abordat pentru fiecare jucător în parte.

Cotele fracționare

Cea mai veche formă de cote pariuri sportive este reprezentate de cotele fracționare. Acest tip de cote se practică cel mai mult în Regatul Unit și Irlanda. Datorită faptului că sunt cele mai vechi forme de cote pariuri, poartă și denumirea de cote tradiționale, sau englezești și sunt cele mai des întâlnite la cursele de cai.

Deși cotele fracționare nu sunt la fel de ușor de calculat ca cele decimale, nu sunt nici foarte complicate, fiind de cele mai multe ori sub forma unei fracții simple, de tip 3/2. Din acest motiv, aceste cote sportive sunt des întâlnite și foarte iubite, pentru că odată înțeles sistemul, totul devine foarte simplu.

Cotele americane

Cotele americane sunt, de departe, cele mai simple dintre toate. Nu este implicat niciun calcul, pentru că cotele americane spun care va fi câștigul dacă pariul este de 100 de dolari. Cu toate acestea, acest tip de pariuri sunt întâlnite doar pe cele mai bune site-uri de pariuri sportive care acceptă jucători pe platforme din America, ceea ce reprezintă o problemă pentru cei cu IP-uri europene.

Cele mai bune Cote

Cele mai bune Cote

Șanse de câștig la cote pariuri

Acum că ați înțeles cum stă treaba cu cote pariuri, trebuie să înțelegeți și care sunt șansele de câștig la aceste cote în medii diferite. Din acest motiv vom discuta despre șanse de câștig la cote pariuri în cazinouri online, pentru că pentru mulți jucători, mediul de pariuri online este încă necunoscut.

Șansele de câștig la pariuri în cazinouri online

Indiferent de tipul de cote preferat, atunci când jucați cote pariuri sportive online, trebuie să aveți în vedere site-urile cu cele mai bune cote. Cota, practic, reprezintă câștigul încasat în momentul în care pariul dumneavoastră a câștigat, motiv pentru care este important să fie cât mai mare posibil, pentru ca și câștigul să fie cât mai mare.

Concluzii

Sperăm ca în urma acestor explicații să înțelegeți mai bine importanța cazinouri online licențiate din România, cu cele mai bune cote la pariuri, la fel ca și diferențele dintre toate cele trei tipuri de cote. Nu uitați să vă păstrați jocul curat și sigur, pentru că nimănui nu îi place să fie înșelat la jocuri, în special când sunt implicate câștiguri financiare.

Întrebări frecvente despre tipuri de cote de pariuri

Este de așteptat să aveți în continuare întrebări, motiv pentru care am pregătit o listă de întrebări frecvent adresate de cititorii noștri în ceea ce privește cotele de pariuri sportive, la fel ca și răspunsurile aferente acestor întrebări, pentru a vă ajuta să jucați în cunoștință de cauză și, prin urmare, în mod sigur și fără riscuri.

🤔 Câte tipuri de cote de pariuri există?

Există trei tipuri de cote de pariuri: cote decimale, cote fracționare și cote americane. Vestea bună este că site-urile de pariuri sportive, în general, oferă posibilitatea de schimbare între aceste trei tipuri de cote, motiv pentru care fiecare jucător are șansa să aleagă tipul de cotă preferat și, așadar, metoda cea mai ușoară de joc pentru fiecare în parte.

✨ Ce sunt cotele de pariuri decimale?

Cotele de pariuri decimale sunt cele mai ușoare cote de pariuri. Apar sub forma 2,75, 9,50, 5,25, etc și sunt supra numite cotele europene, din cauza faptului că locuitorii din Regatul Unit au preferat dintotdeauna cotele fracționare. Cotele decimale sunt ușor de utilizat și iubite în toată Europa de jucătorii de pariuri sportive.

🏇 Ce sunt cotele de pariuri fracționare?

Cotele de pariuri fracționare sunt cele mai vechi cote de pariuri. Regatul Unit, fiind considerat terenul de unde au început activitățile de tip pariuri sportive, este considerat a fi și patria mamă a acestor tipuri de cote. Din acest motiv chiar și în ziua de astăzi, englezii și irlandezii utilizează cotele fracționare, care apar sub forma 3/2.

🌎 Ce sunt cotele de pariuri americane?

Cotele americane sunt cele mai simple dintre toate. Nu se implică niciun calcul, ceea ce le face iubite de americani. Acest tip de cote arată cât va fi câștigul dacă pariul va fi de 100 de dolari. Cu toate acestea, problema acestor cote este că sunt acceptate doar pe site-uri americane, motiv pentru care europenii nu au acces la ele.

👀 Ce șanse de câștig sunt în mediul online?

Mediul online aduce cel puțin la fel de multe șanse de câștig ca și un cazino de pariuri fizic. Mai mult decât atât, faptul că un cazino online aduce mai mulți operatori de pariuri la un loc, oferă șansa jucătorilor să își aleagă singuri operatorul preferat, la cele mai bune cote posibile.

Articole Similare