Bluff-ul la poker este o artă care se poate aplica și online

Bluffing-ul, este unul dintre punctele culminate la jocul de poker, care aduce satisfacții la nivel înalt, mai ales când este abordat în fața unui jucător agresiv, cu reacții neașteptate. Contrar la ce se crede, bluffing-ul poate fi aplicat atât la jocurile de poker live, cât și la poker online, cu același succes, deși o parte din operație constă în vizualizarea adversarului, pentru a citi limbajul corpului. Bluff-ul este abordat, în cele mai multe cazuri, atunci când abilitățile de joc sunt mai slabe în fața adversarului dar asta nu înseamnă că nu are satisfacția lui. Cum putem să aplicam Bluff-ul online, atunci când nu putem să ne vedem adversarul?

Imagine cu o pereche de AS

Imagine cu o pereche de AS

Cunoașteți Inamicul

Un jucător de poker profesionist, indiferent că este din mediul online sau live, înainte de toate observă. Acesta monitorizează cu atenție mișcările jucătorilor și în funcție de acestea, sunt catalogații unei anumite categorii. După acțiunile acestora la pariuri, puteți determina dacă adversarii dvs. sunt jucătorii pasivi, care pariază numai pe mâini foarte bune, sau jucători agresivi, care încearcă să-I păcălească pe ceilalți cu pre-flop. Făcând diferența dintre aceste două categorii, și identificând categoria din care face parte adversarul, va crește deja cu mult șansele la jocul de poker online.

Reduceți Riscul

Bluff-ul, așa cum intuitiv ne sugerează numele de păcăleală, vine automat cu riscuri, care nu pot fi evitate dar la care se poate lucra strategic, pentru a le minimaliza. Mulți dintre jucătorii începători ar spune că o mână Q8 este cea mai bună soluție, însă adevărul este că aceasta aduce victorii sigure, dar foarte rară și nerentabile. Recomandare pentru jucătorii începători este strategia de continuare, o soluție ideală de a încerca marea cu sarea. Când abordezi această strategie, de a ridica pre flopul, adversarii își vor pune întrebări la cât de puternică este mâna dvs., la fel cum ați face și dvs., în caz contrar. Când este finalizat flop-ul, trebuie să decideți ori call or raise, acțiuni care vor scoate din joc mâinile slabe. În acest punct, vor fi generate mai multe acțiuni flop, câștiguri sigure, care vă asigură un timp mai îndelungat la joc, pâna la un eventual câștig final.

Imprevizibilitatea

Predictibilitatea este sinonim cu prostia, la jocul de poker și asta nu o spunem noi, o spun jucătorii profesioniști care caută primele semne la jucătorii predictibili. Un jucător care permite limbajului corpului să fie citit ca pe o carte deschisă, acesta nu va avea succes niciodată la jocul de poker. Ideea aici este să nu rămâneți blocați pe o strategie și din când în când să pliați mâini bune, chiar și să ieșiți din joc la mâini foarte proaste. Ieșind din tiparul comportamental îi va deruta pe adversari, care nu vor ști ce acțiuni să mai ia.

Imagine masă de poker

Imagine masă de poker

Mulți jucători noi pot aplica bluff-ul de prea multe ori și în condiții greșite, pe când la fel de mulți nici nu ar lua în considerare această posibilitate. Evident, nu te poți baza întotdeauna pe a avea cea mai bună mână pentru a câștiga uneori trebuie să sufli și în iaurt să te asiguri că nu te arzi. Jucătorii de poker au luat una dintre cele mai vechi zicale din lume și au personalizat-o pentru joc: „Dacă nu ești prins cu mâna în borcanul cu fursecuri măcar o dată, înseamnă că nu aplici bluffing-ul suficient !” Este o abilitate crucială, pe care trebuie să o posede fiecare jucător bun de poker.

Pentru foarte mulți jucători, poker-ul nu este un joc de noroc, ci mai mult o arta de bluffing, unde până și cele mai neavantajoase mâini pot devenii câștigătoare. Abilitatea de a jucat variat, între semibluff și bluff total, face o diferență majoră pentru un jucător de poker bun. Un joc de poker după valoare nu poate avea rezultate bune la infinit iar cu aceasta sublinie importanța bluffing-ului aici, care aduce îmbunătățiri drastice, atunci când este aplicat corect.

Articole Similare