Asemănările dintre jocurile de noroc online și comerțul cu criptocurente

Cei mai mulți dintre investitorii în criptomonede nu au date fixe pe care să se bazeze, precum este la piața bursieră, mai mult, ei folosesc acest mijloc de tranzacții bancare pentru a înlocui sistemul tradițional, încercând cumva să câștige controlul financiar. În 20187, când Bitcoin a fost estimat la 20 000 de dolari, făcând o săritură bruscă de la 500 de dolari doar în câteva luni, au apărut milioane de investitori în această branșă, fără să existe date fundamentale.

Această industrie a comerțului de criptomonede, prin natura și volatilitatea ei, aduce undeva cu industria jocurilor de noroc online. La jocurile de noroc alegem să avem încredere în al șaselea simț, investind banii într-o speranță, fără să avem date și procente evidente. La fel este și cu tranzacțiile de cryptomonede, unde investiția merge pe același plan, fără să existe date sigure despre creșterea unei anumite monede.

Imagine cu jocuri de noroc si criptomonede

Asemănările dintre criptomonedă si jocurile de noroc

Între cele două industrii există mai multe asemănări, pornind chiar de la factorul de risc, adrenalină și recompensele mai mari. Atât la jocurile de noroc, cât și la tranzacțiile de criptomonede, se recomandă un statut responsabil, adică să fie investiți numai banii în exces, care nu pun în pericol nivelul de trai. Aceste două industrii sunt volatile, prin urmare există un nivel ridicat de incertitudine iar nouă ne revine obligația de a ne cunoaște limitele, pentru a ne putea retrage la timp, obligație de altfel încurajată și promovată de toți operatorii fiabili. Jocurile de noroc cât si criptomonedele te pot face extrem de bogat, dacă ai noroc!

Jocurile de noroc și industria monedelor virtuale implică bani, foarte mulți bani, care circulă de la cumpărător la vânzător și aici pot interveni fapte frauduloase, cum ar fi spălarea banilor sau pirateria de date personale și bancare. Industria de gambleing, în cele mai multe țări, este foarte bine reglementată și securizată, în timp ce criptomonedele nu sunt recunoscute ca monede active și prin urmare nu există legi după care se ghidează această industrie. Operatorii de cazinouri investesc sume importante de bani pentru securizarea site-urilor, care oferă un mediu sigur de joc pentru utilizatori, în timp ce cele mai multe Exchange-uri de criptomonede au oferte foarte mici, tentante dar nesigure.

Pe plan social, aceste două industrii merg pe aceleași principii, atât la jocurile de noroc, cât și la criptomonede, a fost de nevoie de mai mult timp pentru ca oamenii să aibă încredere. Ambele, la începuturile lor, au fost legate de scandaluri mari privind spălarea de bani și escrocheriile constante. Cazinourile online au avut un bum extrem de mare atunci când au fost legalizate și prin urmare au dobândit licențe de funcționare prin certificarea software-lui, ca fiind unul corect și securizat. Probabil același curs îl va urma și industria de criptmonede peste câțiva ani. Criptomonedele fac parte dintr-o industrie matură si stabilită, prin urmare cele mai multe țări vor încerca să o legalizeze și să o reglementeze, dar cele mai multe nu.

Crypto moneda este o amentiare reala la monopolul monetar și nici un Stat care își imprimă propria monedă nu vrea să piardă acest interes masiv. Alte influențe negative, care destabilizează și mai mult această industrie sunt legate de spălarea de bani și finanțarea terorismului, unde moneda Bitcoin a fost una intermediară. Statele nu pot interveni foarte mult la tranzacțiile cu bani deoarece nu este recunoscută în sistem, însă colectează taxe la tranzacții Crypto-FIAT. Multe țări au interzis funcționarea cazinourilor cu jocuri de noroc, atât celor terestre, cât și celor din mediul online, însă deodată ce au descoperit un sistem de reglementare, le-au introdus din nou, mai mult, acestea aduc venituri anuale extrem de importante din taxele impuse. Nu este sigur ce se va întâmpla cu industria criptomonedelor, dar având în vedere că acestea două au avut un start similar, ne putem aștepta la orice.

Articole Similare