Numărarea cărților la Blackjack

Blackjack este jocul de cazinou unde banca are cel mai mic avantaj. Dacă folosiți strategia optimă de joc, avantajul casei poate fi redus la sub 1%. Dar trebuie să țineți cont, strategiile de joc vă sunt folositoare atât timp cât jucați responsabil! Dacă folosiți corect această tactică, puteți reduce semnificativ șansele de câștig ale casei și chiar să realizați profituri bune, pe termen lung. În această recenzie veți afla cum puteți pune în aplicare strategia numărării și cum să obțineți profituri într-adevăr foarte bune, jucând Blackjack.

Cum funcționează strategia în general?

Prin numărarea cărților la Blackjack puteți obține o vedere generală asupra balanței, între cărtile cu valoare mai mare, față de cele cu valoare mai mică, rămase în pachet. În acest mod, puteți să vă dați seamă dacă situația este mai bună pentru dumneavoastră, adică dacă puteți să realizați un câștig bun, sau șansa este în favoarea casei. Știind acestea, vă puteți folosi de situație și să faceți pariuri mai mari, cu scopul obținerii unui câștig semnificativ, ca să vă puteți recompensa pierderile anterioare. Numărarea cărților influențează valoarea pariurilor! Înainte să folosiți această strategie, trebuie să cunoașteți cele mai bune mutări, pe care urmează să le faceți în acest joc. Cel mai bine este să folosiți tabele strategice, ca să fiți convinși că puteți juca fiecare mână în cel mai bun mod și să măriți șansele dumneavoastră de victorie.

Acum să vedem cum determinați aceste situații ca fiind favorabile pentru dumneavoastră! De unde puteți să știți ca în pachet se află cărți mai bune și că acest fapt va determina și plasarea unor pariuri mai mari, ca să puteți realiza și câștiguri mai mari? Ca să câștigați, aveți nevoie de cărți de valoare mai mare, cum ar fi as sau zecar, pentru a avea rezultate mai bune. Acest lucru înseamnă că multe cărți de valoare mică trebuie să apară la începutul jocului. Blackjack-ul se joacă cu 4 până la 8 pachete de cărți și posibilitatea este mare ca la începutul jocului să aveți cărți de aceeași valoare. Nu trebuie să țineți minte fiecare carte, pur și simplu trebuie să memorați balanța între cărțile slabe și cele puternice. Așa o să vă puteți da seamă dacă în pachet au rămas mai multe cărți slabe, sau mai multe cărți puternice.

Cum să numeri cărțile!

Cel mai simplu și cel mai folosit sistem aplicat la socotitul cărților este sistemul numit Hi-Lo. Această metodă de bază determină valoarea pozitivă, negativă sau neutra a cărților. Toate cărțile cu valoare de la 2 la 6 se numără ca +1, iar toate cărțile de 10 și așii sunt de valoare -1. 7, 8 și 9 sunt neutre, pentru că nu influențează cu mult rezultatul comun și se numără ca fiind 0. La un pachet recent amestecat, numărarea începe de la 0 iar pentru fiecare carte pusă pe masa de joc, pentru jucători și pentru dealer, trebuie să calculați numărul de cărți rămase.

Cum să numărăm cărțile la Blackjack

În funcție de cărțile care sunt împărțite în timpul jocului, uneori numărul lor de execuție va fi pozitiv, alteori – negativ. Pentru cel mai bun rezultat terbuie să terminați cu număr cat mai mare pozitiv +1, cărți cu valoare mică. În acest caz puteți crește valoarea pariului, ca să vă puteți mări la maxim câștigurile. Dar înainte să faceți acest lucru trebuie să calculați și așa numitul “număr adevărat”.

Calculul real

Dacă aveți un număr mare de rezultate pozitive (cărți cu valori mici), atunci instinctul dumneavoastră vă poate spune să măriți valoarea mizei. Dar există și alți factori care trebuie să fie luați în vedere, înainte să decideți să vă folosiți de aceasta situație. Chiar dacă aveăi un rezultat pozitiv mare după primele două jocuri, vă recomandăm să nu vă grăbiți, acesta nu este relevant pentru următoarele acțiuni, mai ales când se joacă cu mai multe pachete de cărți iar variabilitatea este foarte mare, pentru a avea sorti de izbănda. La fel, dacă aveți foarte puține cărți cu valoare pozitivă, de exemplu +2, acest lucru nu este suficient ca să determinați cărțile viitoare. Chiar dacă numțrul este pozitiv, sunt șanse mici să puteți folosi acest rezultat în favoarea dumneavostrî. Din aceste cauze, este foarte important să luați în vedere și valoarea cărților rămase în pachet. Numai având aceste date puteți calcula cu adevărat valoarea reală. Acest rezultat o să vă dea posibilitatea să luați decizia corectă, când trebuie să măriți pariul, sau când trebuie să vă retrageți.

Calculul real dupa evaluarea pachetelor rămase
Calculul real după evaluarea pachetelor rămase
Cea mai ușoară modalitate de a calcula adevăratul număr este de a împărți numărul de runde cu numărul de puncte rămase în pantof – apoi se multiplica cu numărul total de puncte.
Calculul real după evaluarea cărților rămase
Calculul real după evaluarea cărților rămase
Același calcul funcționează și cu numărul de cărți rămase. Dar trebuie să țineți cont de numărul efectiv de cărți distribuite în plus, față de numărul de valoarea curentă, iar calculul este mai complicat.

Metoda optimă de pariere, atunci când jucați prin numărarea cărților, este să începeți să pariați cu mizele cele mai mici permise la masa de joc. În funcție de valoarea cărților puteți mări și valoarea pariului.

Când valoarea este +1, 0 sau chiar negativă, veți continua să pariați cea mai mică miză posibilă la masa de joc. Dacă valoarea negativă crește în continuare, ar trebui să vă gândiți dacă mai trebuie să pariați. Dacă numărarea nu este în favoarea dumneavoastră, poate că este cel mai bine să așteptați, până când toate cărțile sunt amestecate din nou și după aceea să reluați jocul.

Strategii optimizate de numărare a cărților

Cum am spus mai sus, această metodă de numărare este cea mai simplă, deoarece cărțile sunt împărțite în trei categorii. În loc să țineți minte toate cărțile, trebuie doar să le grupați în categorii pozitive, negative și neutre. Evident, această metodă de grupare nu este cea optimă pentru numărarea cărților. De exemplu, asul nu are aceeași valoare ca 10, iar 2 nu are acceași valoare ca 6. Mai există și alte sisteme, care au apărut de-a lungul anilor și care vă pot ajuta să vă măriți și mai mult șansele.

Cu sistemele mai precise, numărarea cărților devine din ce în ce mai grea și este destul de greu să se pună în aplicare. Există sisteme care nici nu folosesc calcularea reală a valorii. În tabelul de mai jos puteți vedea cum funcționează diferitele sisteme, fără să intrăm în amănunte.

Strategie 2 3 4 5 6 7 8 9 10,J,D,K A Tip Dificultate
Revere RAPC 2 3 3 4 3 2 0 -1 -3 -4 B4 1
Revere 14 Count 2 2 3 4 2 1 0 -2 -3 0 B4 1
Uston APC 1 2 2 3 2 2 1 -1 -3 0 B3 2.5
Wong Halves 0.5 1 1 1.5 1 0.5 0 -0.5 -1 -1 B3 2.5
Canfield Master 1 1 2 2 2 1 0 -1 -2 0 B2 4
Hi-Opt II 1 1 2 2 1 1 0 0 -2 0 B2 4
Mentor 1 2 2 2 2 1 0 -1 -2 -1 B2 4
Omega 1 1 2 2 2 1 0 -1 -2 0 B2 4
Revere Point Count 1 2 2 2 2 1 0 0 -2 -2 B2 4
Zen Count 1 1 2 2 2 1 0 0 -2 -1 B2 4
Uston SS 2 2 2 3 2 1 0 -1 -2 -2 U3 4.5
Canfield Expert 0 1 1 1 1 1 0 -1 -1 0 B1 6
Hi-Lo 1 1 1 1 1 0 0 0 -1 -1 B1 6
Revere Adv. Plus Minus 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 0 B1 6
Silver Fox 1 1 1 1 1 1 0 -1 -1 -1 B1 6
Hi-Opt I 0 1 1 1 1 0 0 0 -1 0 B1 6.5
UBZ 2 1 2 2 2 2 1 0 0 -2 -1 U2 6.5
Uston Adv. Plus Minus 0 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 B1 6.5
KISS 2 0/1 1 1 1 1 0 0 0 -1 0 US1 7
KISS 3 0/1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 US1 7
Red Seven 1 1 1 1 1 0/1 0 0 -1 -1 USC1 7
K-O 1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 UC1 7.5
REKO 1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 UC1 8

Când numărarea cărților la Blackjack nu funcționează?

După toate cele spuse de până acum, ați putut observa că este foarte greu să se realizeze câștiguri cu sistemele de numărare de cărți. Strategiile trebuie să fie corectate, cu exactitate, în funcție se situație, dar și de regulile jocului. Există și jocuri unde numărarea cărților nu mai poate fi aplicată atunci când cărțile sunt amestecate înainte de fiecare joc. La cazinourile terestre acest lucru se întămplă mai rar, chiar dacă există aparat automat de amestecare. Dar trebuie să țineți cont ca la jocurile online amestecarea se face în mai puțin de o secundă și în acest caz numărarea cărților devine imposibilă. Excepții există și la jocurile online și anume jocurile live de Blackjack unde sunt folosite cărți adevărate, ceea ce înseamnă că le puteți număra și vedea pe monitorul calculatorului, în timp ce jucați de acasă.