Numararea cartilor la Blackjack

Blackjack este jocul de cazinou unde banca are cel mai mic avantaj. Daca folositi strategia optima de joc, avantajul casei poate fi redus la sub 1%. Dar trebuie sa tineti cont, strategiile de joc va sunt folositoare atat timp cat jucati responsabil! Daca folositi corect aceasta tactica, puteti reduce semnificativ sansele de castig ale casei si chiar sa realizati profituri bune, pe termen lung. In aceasta recenzie veti afla cum puteti pune in aplicare strategia numararii si cum sa obtineti profituri intr-adevar foarte bune, jucand Blackjack.

Cum functioneaza strategia in general?

Prin numararea cartilor la Blackjack puteti obtine o vedere generala asupra balantei, intre cartile cu valoare mai mare, fata de cele cu valoare mai mica, ramase in pachet. In acest mod, puteti sa va dati seama daca situatia este mai buna pentru dumneavoastra, adica daca puteti sa realizati un castig bun, sau sansa este in favoarea casei. Stiind acestea, va puteti folosi de situatie si sa faceti pariuri mai mari, cu scopul obtinerii unui castig semnificativ, ca sa va puteti recompensa pierderile anterioare. Numararea cartilor influenteaza valoarea pariurilor! Inainte sa folositi aceasta strategie, trebuie sa cunoasteti cele mai bune mutari, pe care urmeaza sa le faceti in acest joc. Cel mai bine este sa folositi tabele strategice, ca sa fiti convinsi ca puteti juca fiecare mana in cel mai bun mod si sa mariti sansele dumneavoastra de victorie.

Acum sa vedem cum determinati aceste situatii ca fiind favorabile pentru dumneavoastra! De unde puteti sa stiti ca in pachet se afla carti mai bune si ca acest fapt va determina si plasarea unor pariuri mai mari, ca sa puteti realiza si castiguri mai mari? Ca sa castigati, aveti nevoie de carti de valoare mai mare, cum ar fi as sau zecar, pentru a avea rezultate mai bune. Acest lucru inseamna ca multe carti de valoare mica trebuie sa apara la inceputul jocului. Blackjack-ul se joaca cu 4 pana la 8 pachete de carti si posibilitatea este mare ca la inceputul jocului sa aveti carti de aceeasi valoare. Nu trebuie sa tineti minte fiecare carte, pur si simplu trebuie sa memorati balanta intre cartile slabe si cele puternice. Asa o sa va puteti da seama daca in pachet au ramas mai multe carti slabe, sau mai multe carti puternice.

Cum sa numeri cartile!

Cel mai simplu si cel mai folosit sistem aplicat la socotitul cartilor este sistemul numit Hi-Lo. Aceasta metoda de baza determina valoarea pozitiva, negativa sau neutra a cartilor. Toate cartile cu valoare de la 2 la 6 se numara ca +1, iar toate cartile de 10 si asii sunt de valoare -1. 7, 8 si 9 sunt neuter, pentru ca nu influenteaza cu mult rezultatul comun si se numara ca fiind 0. La un pachet recent amestecat, numararea incepe de la 0 iar pentru fiecare carte pusa pe masa de joc, pentru jucatori si pentru dealer, trebuie sa calculati numarul de carti ramase.

Cum sa numaram cartile la Blackjack

In functie de cartile care sunt impartite in timpul jocului, uneori numarul lor de executie va fi pozitiv, alteori – negativ. Pentru cel mai bun rezultat terbuie sa terminati cu numar cat mai mare pozitiv +1, carti cu valoare mica. In acest caz puteti creste valoarea pariului, ca sa va puteti mari la maxim castigurile. Dar inainte sa faceti acest lucru trebuie sa calculati si asa numitul “numar adevarat”.

Calculul real

Daca aveti un numar mare de rezultate pozitive (carti cu valori mici), atunci instinctul dumneavoastra va poate spune sa mariti valoarea mizei. Dar exista si alti factori care trebuie sa fie luati in vedere, inainte sa decideti sa va folositi de aceasta situatie. Chiar daca aveti un rezultat pozitiv mare dupa primele doua jocuri, va recomandam sa nu va grabiti, acesta nu este relevant pentru urmatoarele actiuni, mai ales cand se joaca cu mai multe pachete de carti iar variabilitatea este foarte mare, pentru a avea sorti de izbanda. La fel, daca aveti foarte putine carti cu valoare pozitiva, de exemplu +2, acest lucru nu este suficient ca sa determinati cartile viitoare. Chiar daca numarul este pozitiv, sunt sanse mici sa puteti folosi acest rezultat in favoarea dumneavostra. Din aceste cauze, este foarte important sa luati in vedere si valoarea cartilor ramase in pachet. Numai avand aceste date puteti calcula cu adevarat valoarea reala. Acest rezultat o sa va dea posibilitatea sa luati decizia corecta, cand trebuie sa mariti pariul, sau cand trebuie sa va retrageti.

Calculul real dupa evaluarea pachetelor ramase
Calculul real dupa evaluarea pachetelor ramase
Cea mai ușoara modalitate de a calcula adevaratul numar este de a imparti numarul de runde cu numarul de puncte ramase in pantof – apoi se multiplica cu numarul total de puncte.
Calculul real dupa evaluarea cartilor ramase
Calculul real dupa evaluarea cartilor ramase
Acelasi calcul functioneaza si cu numarul de carti ramase. Dar trebuie sa tineti cont de numarul efectiv de carti distribuite in plus, fata de numarul de valoarea curenta, iar calculul este mai complicat.

Metoda optima de pariere, atunci cand jucati prin numararea cartilor, este sa incepeti sa pariati cu mizele cele mai mici permise la masa de joc. In functie de valoarea cartilor puteti mari si valoarea pariului.

Cand valoarea este +1, 0 sau chiar negativa, veti continua sa pariati cea mai mica miza posibila la masa de joc. Daca valoarea negativa creste in continuare, ar trebui sa va ganditi daca mai trebuie sa pariati. Daca numararea nu este in favoarea dumneavoastra, poate ca este cel mai bine sa asteptati, pana cand toate cartile sunt amestecate din nou si dupa aceea sa reluati jocul.

Strategii optimizate de numarare a cartilor

Cum am spus mai sus, aceasta metoda de numarare este cea mai simpla, deoarece cartile sunt impartite in trei categorii. In loc sa tineti minte toate cartile, trebuie doar sa le grupati in categorii pozitive, negative si neutre. Evident, aceasta metoda de grupare nu este cea optima pentru numararea cartilor. De exemplu, asul nu are aceeasi valoare ca 10, iar 2 nu are acceasi valoare ca 6. Mai exista si alte sisteme, care au aparut de-a lungul anilor si care va pot ajuta sa va mariti si mai mult sansele.

Cu sistemele mai precise, numararea cartilor devine din ce in ce mai grea si este destul de greu sa se puna in aplicare. Exista sisteme care nici nu folosesc calcularea reala a valorii. In tabelul de mai jos puteti vedea cum functioneaza diferitele sisteme, fara sa intram in amanunte.

Strategie 2 3 4 5 6 7 8 9 10,J,D,K A Tip Dificultate
Revere RAPC 2 3 3 4 3 2 0 -1 -3 -4 B4 1
Revere 14 Count 2 2 3 4 2 1 0 -2 -3 0 B4 1
Uston APC 1 2 2 3 2 2 1 -1 -3 0 B3 2.5
Wong Halves 0.5 1 1 1.5 1 0.5 0 -0.5 -1 -1 B3 2.5
Canfield Master 1 1 2 2 2 1 0 -1 -2 0 B2 4
Hi-Opt II 1 1 2 2 1 1 0 0 -2 0 B2 4
Mentor 1 2 2 2 2 1 0 -1 -2 -1 B2 4
Omega 1 1 2 2 2 1 0 -1 -2 0 B2 4
Revere Point Count 1 2 2 2 2 1 0 0 -2 -2 B2 4
Zen Count 1 1 2 2 2 1 0 0 -2 -1 B2 4
Uston SS 2 2 2 3 2 1 0 -1 -2 -2 U3 4.5
Canfield Expert 0 1 1 1 1 1 0 -1 -1 0 B1 6
Hi-Lo 1 1 1 1 1 0 0 0 -1 -1 B1 6
Revere Adv. Plus Minus 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 0 B1 6
Silver Fox 1 1 1 1 1 1 0 -1 -1 -1 B1 6
Hi-Opt I 0 1 1 1 1 0 0 0 -1 0 B1 6.5
UBZ 2 1 2 2 2 2 1 0 0 -2 -1 U2 6.5
Uston Adv. Plus Minus 0 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 B1 6.5
KISS 2 0/1 1 1 1 1 0 0 0 -1 0 US1 7
KISS 3 0/1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 US1 7
Red Seven 1 1 1 1 1 0/1 0 0 -1 -1 USC1 7
K-O 1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 UC1 7.5
REKO 1 1 1 1 1 1 0 0 -1 -1 UC1 8

Cand numararea cartilor la Blackjack nu functioneaza?

Dupa toate cele spuse de pana acum, ati putut observa ca este foarte greu sa se realizeze castiguri cu sistemele de numarare de carti. Strategiile trebuie sa fie corectate, cu exactitate, in functie se situatie, dar si de regulile jocului. Exista si jocuri unde numararea cartilor nu mai poate fi aplicata atunci cand cartile sunt amestecate inainte de fiecare joc. La cazinourile terestre acest lucru se intampla mai rar, chiar daca exista aparat automat de amestecare. Dar trebuie sa tineti cont ca la jocurile online amestecarea se face in mai putin de o secunda si in acest caz numararea cartilor devine imposibila. Exceptii exista si la jocurile online si anume jocurile live de Blackjack unde sunt folosite carti adevarate, ceea ce inseamna ca le puteti numara si vedea pe monitorul calculatorului, in timp ce jucati de acasa.